torsdag den 31. maj 2012

Sommer i Blokhus

I alle de år hvor Allan var medlem af Blik & Rør, søgte vi derigennem næsten hvert år, om at leje et sommerhus. Udlejningen foregik alene ved lodtrækning, og vores ferie lå altid i industriferien, og p.g.a. børnenes pasning, havde vi valgt kun at have 14 dages ferie sammen, så havde vi nemlig 6 uger uden pasningsproblemer. Som i alle andre lotterier, er der bedst plads ved siden, men i 1992 var vi de heldige. Vi fik et kæmpe sommerhus i Blokhus, hvor der var plads til 10 personer. Vi spurgte om der var nogen der ville med, så vi kunne udnytte pladsen. Prisen var jo den sammen. Vi kørte tre familier afsted i to biler. Mor og far med Mark, og søster med sine to børn. Vi var altså 5 voksne og 5 børn. Alle ungerne ville bare være ved stranden og lege i sandet, så mens far sad i sommerhuset og nød freden og roen, så forsvandt alle vi andre ud for at lege.
Blokhus 1 Blokhus 2 
Små og store var alle lige kåde. Vi trillede ned ad bakkerne i en uendelighed, eller vi kørte på rumpen, som var det en anden kælkebakke. Vi tog den pæne spadseretur til stranden et par gange om dagen. Måltiderne indtog vi i sommerhuset.
Blokhus 3 Blokhus 4
Nogle af de voksne, var slet ikke til at styre. Søster mente lige hun kunne vælte Allan, men han reagerede hurtig, så de tog turen ned sammen. De rystede sandet af dem, kravlede op igen, og tog endnu en kamp – revanche.
Blokhus 5 Blokhus 6
Hver eneste dag fejede vi store bunker sand væk, ikke bare fra sommerhusets terrasse, men også inde, det lå overalt. Efter den første aften blev søsters den mindste syg, rigtig meget syg, med 40 i feber samt opkast og diarré. Søster og jeg kørte til lægevagten. I løbet af aftentimerne blev søster også dårlig. Mor tog sig af K. I løbet af natten blev hun så ramt. Næste morgen var de fleste blevet smittet. Sikke en hørm og sikke en elendighed at være i stue sammen med. Os der var en smule friske flygtede ud ad huset med de største af ungerne, som mente de kunne klare en biltur til Skagen, mens de andre blev under dynen og med deres spande inde for rækkevidde. Vi nåede til Skagen og gik helt ud på Grenen. Det var en meget lang tur. Ungerne var udmattede og trætte da vi kørte hjemad. Vi hørte intet til dem overhovedet. De sov sødeligt alle tre.
Blokhus 007 Blokhus 006
Næste dag var alle igen friske, så der igen var lyst til leg. Resten af ferien gik fint, og vi nåede endda også i Fårup Sommerland. 
Vi har holdt mange vidt forskellige ferier. Hver eneste af dem har været lige skønne, bare på hver deres måde. Dette var endnu en af dem vi aldrig glemmer. Lige nu kunne jeg godt bruge lidt af den sol og varme. Jeg har overvejet om jeg skulle tænde op i brændeovnen.

16 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig familieferie I havde deroppe i det skønne Vendsyssel..
  Hvis du lover ikke at sige det til nogen som helst, så kan jeg røbe, at der er ild i vores brændeovn i aften. :-) og det er skønt..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den var rigtig sjov :-)
   Jeg har taget et varmt bad, og hygger mig med et tæppe :-)

   Slet
 2. Jeg tror, at for de fleste har alle ferier nogle minder, som vi husker tilbage på, som regel med glæde, og som regel kan man grine af sådan en omgangssyge bagefter :-)
  Der er jo dejligt i Blokhus - jeg har aldrig været der på ferie, men vi kører gerne derop engang om året, tager bilturen på stranden fra Blokhus til Løkken :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber alle har gode ferieminder, selvom det ikke altid går helt som ønsket.
   Der er mange skønne steder i vort lille land også der nordpå :-)

   Slet
 3. Det er en fin beskrivelse af en dejlig ferie; jeg får helt lyst til at tumle mig i sand, når jeg læser din post. Det var dog uheldigt, at så mange af jer fik omgangssygen.

  Jeg har aldrig været i Blokhus, men andre dele af den jyske vestkyst kender jeg vældig godt fra min barndom, hvor vi en del af tiden boede i Skjern og en del af tiden boede i Brande. Så jeg er sådan set vokset op med Vesterhavet og har stor respekt for dette vældige element.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi talte netop om denne sjove ferie forleden og ville gerne gentage legen i sandet :-) Der var nogle der ikke kunne tåle lugten af mad. Det overgik ikke os her i huset :-)

   Vand skal man have stor respekt for uanset hvor man færdes, men Vesterhavet kan være meget voldsomt.

   Slet
 4. Det er skønt at varme sig ved skønne gamle sommerminder,
  men vi vil vist alle gerne igang med at lave nogle nye sommerminder
  og ikke fryse sådan.

  :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tak, gerne nye og varme sommerminder til samlingen, og imens må vi varme os på minderne :-)

   Slet
 5. Ferier er skønne og heldigvis er der ikke to der ens, og jeg har tændt lidt for varmen i stuen!!...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle ferier er dejlige, og heldigvis forskellige :-) Jeg holder stadig skansen uden varme :-)

   Slet
 6. der er vildt dejligt i Løkken,kan godt forstå du drømmer om varme, for rigtig sommer er det bestemt ikke, øv........

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil altså mægtig gerne have lidt sol og sommer, og helst allerede i morgen :-)

   Slet
 7. Sådanne ferier har vi vist alle mere eller mindre prøvet :-) Det er så ærgerligt - men set fra den lyse side, så er det da ferier, som huskes og som man senere i livet kan tale om. :-)
  I går aftes tændte vi faktisk også op i brædeovnen, men i dag virker vejret her ok.
  En god weekend til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man ved aldrig helt hvad en ferie indeholder før den er brugt :-)
   Her er lidt sol ind imellem, men det blæser en halv pelikan så der er ikke meget varme i luften, hverken ude eller inde.
   Tak og god weekend til dig også :-)

   Slet
 8. Sommeren faldt så i pinsen i år, må vi indtil videre konstatere :-)
  Det var vist en mindeværdig ferie på flere punkter; både gode og mindre gode.
  Alt i alt mener jeg pr. definition ikke, at der findes dårlige ferier - men de kan selvfølgelig opleves en anelse forskellige ;-)

  SvarSlet
 9. Ja, og sidste år faldt den i påsken :-)

  Selvfølgelig er det ikke sjovt at være syg, men et døgns tid er ok, når nu det skal være og alle husker den som en god ferie, også dem der måtte ned og ligge. Allan og jeg klarede den oprejst, så jeg tror det var godt vi stak :-)
  Vi nægter at lade noget ødelægge vores ferie, uanset hvad vi er rendt ind i. Nogen gange er det bare blevet en meget anderledes ferie end planlagt :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)