lørdag den 24. marts 2012

Et stort puslespil

Vejret så lidt trist ud i morges, så jeg startede med lidt bloglæsning i håbet om at solen ville bryde igennem. Det havde den umiddelbart ikke til hensigt, men det skulle ikke stoppe mine planer. Allan var næsten lige så opgivende som i søndags, men hvis det drivhus skulle op, og vi skulle have glæde af det i år, så var det altså nu vi skulle i gang med det store puslespil. Allan havde flere gange  kigget ned i kassen med de “tusind” lister, skruer og andre dingenoter, for at skaffe et overblik, men det så håbløst ud, mente han. I øvrigt regnede det også, sagde han. De par disdråber der faldt, blev vi ikke våde af, kun brugsanvisningen kunne tage skade. Vi er et rigtigt godt arbejdsteam, og supplerer hinanden fantastisk godt, hver gang der skal laves et stykke arbejde. Jeg tog tegningen og begyndte at finde “brikkerne” til rammen, mens Allan allerede bekymrede sig om hvad dette eller hint skulle bruges til. 
P1030852 P1030853
P1030854 P1030857
Det var hundekoldt, og jeg frøs så meget på fingrene, at det var svært at holde på de små skruer og møtrikker, og handsker kan jeg ikke arbejde med, da slet ikke til det småskidt. De kom på når jeg bare skulle stå og holde eller når jeg skulle finde de lister der skulle bruges. Jeg sagde til Allan, om han ikke kunne mærke hvor meget læ vi fik, efterhånden som arbejdet skred fremad. Han mente der skulle mere til end de par pinde.
P1030859 P1030860
Da vi nåede til døren, rakte mine evner ikke længere, end til at finde det der skulle bruges. Vi gik ind og drak os en tår eftermiddagskaffe, og da vi kom ud igen var solen endelig kommet frem. Allan tog sig af døren, og sørme om ikke det lykkedes at få den samlet og sat på. Klokken blev halv seks inden vi var færdige med at samle et puslespil med over hundrede brikker lister. På spisebordet ville et puslespil af den størrelse være samlet noget hurtigere.
Arbejdet gik ganske glat, og blev udført noget hurtigere end Allan havde forestillet sig. Det hele kørte som på samlebånd, og det har været en dejlig afslappet lørdag, en af dem vi også nyder rigtigt meget, med masser af frisk luft under vingerne, og nu med masser af varme i kinderne. Huset skal nu bare spændes efter. Der skal graves jord ud, da det er det rene lerjord. Der skal der sættes et par vinduer i og til sidst skal alt glas selvfølgelig monteres. Vi er meget bagud. Jeg må vist se at få sået lidt i nogle potter, som kan stå på vores terrasse i første omgang, hvis jeg altså kan finde tid tid det. Min søsters radiser er allerede kommet op, men vi skal nok nå det. Jeg har før gravet nye kartofler op på friland i oktober måned, fordi vi er kommet for sent i gang. Det er da lige så skønt at spise nye kartofler, eller andet, på et tidspunkt hvor det, allerede var et overstået kapitel for alle andre først på sommeren.

18 kommentarer:

 1. Sikke da et dejligt drivhus i har fået jer og hvor er i bare gode til at samarbejde! Jeg kan godt forestille mig, at jeg ville ha fået et par mindre udbrud undervejs;-)ses i morgen til blogtræf:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kan have hver vores mening om mange ting, men når det gælder et arbejde og ægteskabet, må vi finde fælles fodslav. Det er nu lykkedes i snart 39 år.
   Ja, vi ses :-)

   Slet
 2. Godt med samarbejde og at man kan "løfte" hinanden lidt..Det skal nok blive godt og sikke en masse dejlige ting du kan drive frem i huset...;-D God søndag til dig...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt :-) Jeg tror også det bliver godt, uanset hvad det kommer til at indeholde :-)
   God søndag til dig også, måske med endnu mere hygge på programmet! :-D

   Slet
 3. Det lyder bestemt ikke som "bare lige" at samle sådan et drivhus. Det bliver dejligt når I kan begynde at hente tomater, agurker og pebre ind i køkkenet. Nyd jeres søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var da lidt at holde styr på, men efterhånden som det tømmede ud i listerne, blev det lettere. Det bliver dejligt.
   Camilla er på trapperne inden hun skal videre, så vi nyder hele dagen. Ligesom I forhåbentlig vil gøre.

   Slet
 4. Kender det - døren er det værste...til gengæld er det sjovt at sætte glas i :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg kun bekræfte, men du kan ja alting selv. Glæder mig til glassene kommer i :-)

   Slet
 5. Jeg ved ikke noget bedre end nyopgravede kartofler - det kan slet, slet ikke sammenlignes med dem, man køber i butikkerne. Held og lykke med dit nye, fine drivhus.... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det kan slet ikke sammenlignes. Tak skal du have :-)

   Slet
 6. stort tillykke med drivhuset,dejligt når man kan arbejde sammen, ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-) Samarbejde er godt. God aften til dig.

   Slet
 7. Er behørigt imponeret.. mine evner rækker lige akkurat til at samle IKEA møbler. Men det der ser helt anderledes svært ud, med alle de dimser der i sagens natur ligner hinanden.

  Håber I får en rigtig fin søndag og at vejret tillader jer at nyde haven lidt mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. IKEA møbler, har jeg aldrig prøvet at samle, men der var meget at holde styr på, og tegningen var meget mangelfuld.
   I haven blev der ikke tid til hverken at yde eller nyde noget i dag, men det kommer :-)

   Slet
 8. Så kan jeg få lov at kommentere hos dig igen - det set uoverskueligt ud med sådan et drivhus, men dejligt når det er klar.
  Jeg har en gemal, der tror, han skal være den første til at få sået, sådan var det også, da vi selv dyrkede markerne, men jeg tror efterhånden, han er ved at have indset, at der ikke er den store forskel på, om det bliver sået en uge eller to senere - sidste år var vi rigtig sent med at så, men vi fik jo alligevel de afgrøder, vi skulle have. Vi har ikke noget i drivhuset endnu, men der er sået tomater og agurker, som står i en vindueskarm.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmm hvad er nu det for noget med tilladelse. Mon Blogger igen er på spil!
   Det er ikke altid en fordel at være tidlig på den. Det kan tit gå til i frost og kulde. Vi er glade bare der er noget at høste. Jeg kender nogen der sætter en ære i at spise nye kartofler og nye jordbær på mors dag. Det når vi aldrig, med mindre vi køber os fra det. Jeg fik sået agurker i morges, og jeg holder dem inde til der kommer glas i drivhuset :-)

   Slet
  2. Jeg har bare ikke kunne komme ind og svare, når jeg klikkede på svar hos dig og et par stykker mere, så fik jeg bare besked på, at blogspot ikke svarede - jeg kunne godt ho andre bloggere - ja, Blogger teer sig nogen gange meget mærkeligt. - Haar lige fået læst om dit Blogtræf, det lyder som en hyggelig dag :-)

   Slet
  3. Blogtræffet var hyggeligt :-)
   Blogger har somme tider sit eget liv, og der har også været et par problemer med WordPress. Ikke noget vi kan gøre noget ved, men irriterende er det.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)