mandag den 19. marts 2012

Forår i luften

I fredags tog vi til møde, medbringende hver en pakke til aftenens banko. Vi kom hjem med et helt lager. Syv gevinster blev det til. Jeg plejer aldrig at vinde noget. Allan har dog som regel en ting eller to med hjem. Jeg selv løb med hovedgevinsten, som var en bog om lokalhistorie. Den er vi meget glade for.
Pakker til banko Bankogevinster
Lørdag var vi i haven. Jeg fjernede visne blomster, grene og blade, mens Allan prøvede at få lavet platformen til det drivhus, vi har købt. Ind imellem kaldte han, når rammen skulle flyttes, og der skulle holdes i den anden ende af målebåndet. Han kunne ikke få rammen i  vinkel. Han opgav, og sagde, jeg kommer vist til at ringe til Mads. Det var alligevel også næsten blevet spisetid, så vi skulle have fremtryllet lidt aftensmad, og skyndte os at få ryddet op efter os.
Forårsklargøring


 Søndag morgen var Allan helt opgivende over det drivhus, som han havde forestillet sig, han kunne have klaret i en håndevending. Jeg ringede til Mads og sagde, at vi havde brug for hans hjælp, fordi hans far næsten helt havde tabt modet. Mads havde heldigvis ingen planer, så han kom cyklende, og i løbet af et øjeblik, var det på plads. Allan nævnte, at hans bremsekabel på cyklen trængte til at blive justeret, det røg Mads ombord i, mens Allan støbte omkring soklen til drivhuset. Mads siger, mor, din cykelkæde kunne da godt trænge til at blive renset. Jamen værsgo, hellere end gerne. Det knaser også gevaldigt, når jeg træder pedalerne rundt og det går i det hele taget noget stramt. Min cykel kører jo mere på skovstier, grus- og markveje end på landevejen. Jeg gik ind og smurte os et par madder, som vi nød ude i haven.
Håndmadder Cykelvask Repr. af bilrude
Jeg vaskede cyklen, mens Mads rensede og smurte kæden i kædesavsolie. Tandhjulene gav han en omgang med stålbørsten. Han samlede det hele igen og sagde, nu ender det måske med at cyklen kører fra dig. Prøv lige at tage en tur, og se om du kan følge med. Hold da op, det var en fornøjelse. Jeg fik helt lyst til at stikke af fra det hele, og tage på en lang cykeltur.
For lang tid siden, havde Allan nævnt for Mads, at ruden i den gamle bil ikke kunne køre op og ned, men det hastede ikke på det tidspunkt, det var jo vinter og koldt. Det kom Mads i tanke om, og spurgte om de to ikke lige skulle kigge på det med det samme. Det var en god idé, sagde Allan, så Mads pillede beklædningen af bilen, og fik hurtigt fikset det også. I samme åndedrag opdagde han, at dørstopperen på bildøren sad løst. Det ville i værste fald betyde, at bildøren kunne lukke helt op og ramme forskærmen, hvis ikke det var blevet opdaget. Vi fik en tår kaffe med lidt hjemmebag fra fryseren, takkede for hjælpen, og spurgte om vi kunne betale tilbage med noget arbejde en anden dag. Det kunne vi måske nok, men det er vist mig, der skal betale af en tid endnu, sagde Mads.
Da jeg mødte denne vej i morges, syntes jeg altså det var synd for min nyvaskede og nysmurte cykel, så jeg hoppede af og lod det gå ud over mine støvler i stedet.
Cykelrute 19. marts 2012 Ramsløg 19. marts 2012
Jeg tog først billedet ved 17 tiden, da jeg cyklede hjem, og da havde solen allerede tørret en hel del på det i løbet af dagen. Atter lod jeg det dog gå ud over støvlerne, mens jeg tog et billede af dette års grønne tæppe af ramsløg, og prøvesmagte de nye skud.

20 kommentarer:

 1. Lejer i Mads ud..?? :-) Han får da noget fra hånden når han først går i gang..
  Neeeejjj er der allerede ramsløg, er det ikke meget tidligt..?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er næsten sikker på du godt kan lave en aftale med ham :-)
   Ja, der er så :-) Jeg syntes det er tidligt, men har ikke helt styr på det. Jeg ved den blomstrer i maj og derefter visner.

   Slet
 2. Sikke da en Mads at have, han får da lidt fra hånden...jeg må vist ned i Åmosen hvor ramsløgene gror og se om vores er kommet frem...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Han syntes det er sjovere at lave noget for og hos andre, end hos sig selv, og sådan har vi det også :-)
   Ja, du må tage en lille udflugt.

   Slet
 3. Puha, man bliver jo helt forpustet :-) Det er så skønt at få en masse fra hånden. Jeg må vist ud og kigge efter ramsløg i morgen, så er de måske også her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at få ryddet lidt ud i det arbejde der råber på at blive gjort :-)
   Ramsløgene er jo egentlig langt fremme, kunne jeg se, så mon ikke også du kan finde nogle!

   Slet
 4. Sikken en masse I fik klaret. Og med de pladderballe-stier er det vist lige før, du skulle ønske dig en mountainbike ;-)Ramsløg? - Gad vide, om vi har nogen her i nærheden. Det har vi jo nok. Jeg aner bare ikke, hvor jeg skal lede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var dejligt, men der er meget at tage fat på endnu :-)
   Det er heldigvis en robust cykel jeg har, den er købt til disse "veje" men skal også kunne køre på landevejen.
   Du må på skovtur og kigge efter ramsløg :-)

   Slet
 5. dejlig dreng du har der, gid han var min ...
  sikke en masse i fik fra hånden. Det drivhus bliver din mand super glad for , eller er det dig ? smiler...........

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for at han er min :-)
   Jeg tror vi begge bliver glad for drivhuset, men hvis der skal sås og høstes noget er det vist mig. Måske Allan vil vande!

   Slet
  2. *smiler *Så må du lokke Allan til at vande

   Slet
  3. Det vil jeg prøve :-)

   Slet
 6. Jeg vil osse ha' en Mads :-)
  Drivhus? Hvor er du heldig. Skal du så ikke til at have masser af basilikum, så du også kan lave 'rigtig' pesto?
  Apropos: jeg anede ikke, at ramsløg startede så tidligt - de må da være allerbedst nu, hvor de er så spæde? Prøver du det ikke lige af med en portion?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er der mange der vil, og sjovt nok kender alle Mads :-)
   Drivhuset er ikke så stort og basilikum har jeg ikke tænkt på. Først og fremmest skal vi have tomater.
   Jeg har tænkt tanken om ramsløgenes første skud, men min kalender ser håbløs ud, også i hverdagene indtil april.

   Slet
 7. Det ser super aktivt ud, og foråret er bare den fedeste tid :)


  Hilsen

  Jens
  iphone 4 reparation
  http://iphonereparationer.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt aktivitet skal der til :-) og foråret er en skøn tid.

   Slet
 8. Det er så herlig med vår, og du har jammen fanget mange vårgjøremål ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt, og der er meget mere forår derude :-)

   Slet
 9. Sikke en god søn du har dig der :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nemlig. Datteren bor så langt væk, men hun kan noget helt andet og er så betænksom :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)