lørdag den 11. februar 2012

Indkaldt til test

Der var engang, men sådan er det ikke mere. Vi ved hvilken kamp det er, at få et høreapparat, som kan bruges, og Allan følger markedet tæt, men alligevel kommer det ham ikke tilgode, når han skal have nyt apparat. Han kan nemlig ikke vælge frit, selvom han har navn, mærke og nr. på et apparat der virker til ham. Hvorfor det offentlige og høreklinikkerne ikke lytter til det, er os en gåde. Vi har fået en masse forklaringer, der bare fortæller os at det er et stift og helt umuligt system, og at de ikke har nok viden om de apparater de sælger. Et høreapparat er ikke bare et høreapparat.
Da Allan var på arbejdsmarkedet, måtte han bruge af sine feriedage, for at teste IMG_3314apparater, så derfor satte han selv en begrænsning. Vi ville jo også gerne på ferie. At være testperson, er ikke noget vi bliver rige af, han får nemlig ikke en eneste krone for det, ud over lidt kørepenge. I dag, hvor han er på efterløn, ser verden helt anderledes. Han er blevet en ret eftertragtet testperson hos GN Resound. Vi har ikke mere tal på alle de gange, han bliver ringet op, om han har lyst til at teste et apparat. Nogle gange er det hurtig udrykning, andre gange bliver han varskoet måneder i forvejen. De sidste par måneder, har han, med jævne mellemrum testet et høreapparat, der skal lanceres i handelen meget snart. I tirsdags ringede GN, om han havde mulighed for at komme om torsdagen, for nu havde de endelig fundet batterifejlen og den var rettet. En test bevirker, at Allan går med testapparaterne i en periode, som kan variere fra uger til måneder, hvor han noterer de observationer han gør sig.  Han nåede kun fra Ballerup til Karlslunde, da den samme fejl om batterisvigt opstod, men nu på det højre øre, hvor der aldrig havde været fejl. Han ringede til GN og fortalte det. Senere blev han ringet op, og de spurgte om han kunne komme allerede igen dagen efter, så ville de finde et par helt nye apparater af samme slags, som han kunne prøve, og de ville belønne ham godt. Det sagde han ja til. Han ved godt at belønningen ikke er cool cash, men et par flasker rødvin. 
P1030108 P1030106
Vi stod tidligt op. Allan ud og skovle sne, hvorefter han kørte mig på job, mens den anden bil fik lov, at holde en tiltrænkt fridag. Allan fortsatte turen til Ballerup. Han kunne sagtens nå at hente mig til fyraften, hvor vi sammen gik ud og handlede lidt.
Da han ankom i receptionen, sagde de, var du her ikke også i går? Jo, men jeg skulle komme igen i dag.P1030112 Tre mand servicerede ham, inden han blev sluppet fri med et par flasker vin, som tak for hjælpen. Denne gang nåede han helt til Piberhus, inden samme fejl meldte sig. Han ringede atter derind. Resten af eftermiddagen holdt de den varme linie pr. telefon. Der var nemlig en testperson mere, som havde prøvet de samme apparater, og han fik samme fejlmelding. Apparaterne skal virke inden de bliver frigivet på markedet. Vi ville få besøg af GN om aftenen. Dette blev dog senere annulleret, og resultatet blev, at der skulle sendes en Taxa til Lolland med endnu et par høreapparater, som Allan skal teste. Taxien ankom ved 19 tiden i aftes, hvor vi var i gang med en sen aftensmad, og prøvesmagning på den nylig modtagne vin. Kuverten skulle afleveres personligt, det er jo dyre sager vi han har med at gøre. Stakkels taxa-chauffør, så lang en tur, og kun i selskab med et par høreapparater, eller hvem ved, måske er han glad over at være helt alene, så han kan hvile ørerne.
P1030116 P1030117
Allan er allerede blevet forespurgt, om han vil teste nogle helt nye og meget kraftigere apparater, som skal udvikles engang til foråret. Det glæder han sig til, for han har selv de kraftigste apparater, der findes lige p.t., og de kan ikke skrues højere op. Det giver ham, på trods af høreapparatet, problemer med venstre øre, hvor hørelsen er faldet yderligere, hvis man kan sige sådan, om et øre der i forvejen er helt døvt. 

10 kommentarer:

 1. å nej da ,,,, jeg sidder og får helt ondt i maven ved tanken om min mor der skal hente sit høreapparat om en måned , jeg gruer for om skidtet ikke virker...
  Sikke et arbejde din mand gør for det firma, bare for et par sølle flasker vin i ny og næ .

  SvarSlet
 2. Sikke et stift system (at få hvad man ønsker sig)...man kan kun undre sig, når det har så stor betydning for ens livskvalitet.
  En dejlig lørdag til jer ;-)

  SvarSlet
 3. Jonna.... Der skal formentlig lidt justering og tilpasning til for din mor, så de ikke hyler og den slags.

  Allan mener nu at det arbejde kommer ham selv tilgode, han ved nemlig hvad han taler om. Han ved hvad der kan fås, når de "kloge" prøver at fortælle ham, at de ikke kan gøre mere for ham. Og så er han glad for at kunne være med til at udvikle og hjælpe kommende høreapparatsbrugere.

  SvarSlet
 4. Gitte.... Vi undres også, og pengene er jo de samme, enten man kan høre med apparatet eller ej.
  Tak, og en dejlig aften til dig.

  SvarSlet
 5. Det lyder altså helt 'knold', at din mand ikke kan vælge det høreapparat, som han VED passer ham bedst.

  Han har vel ikke mulighed for at beholde et test-apparat? Det ville da ellers være en rimelig tak for indsatsen..

  SvarSlet
 6. Fruen.... Fuldstændig enig.

  Desværre har han ikke den mulighed, de sælger ikke apparater. De udvikler kun og tester INDEN de produceres.

  SvarSlet
 7. Hvor er det godt, din mand tager det besvær med at teste høreapp.
  Det kan jo kun komme os andre tilgode. Og forhåbentlig også ham selv.
  Jeg gruer helt, hvis jeg skulle få det behov. Jeg synes kun man hører om besvær og problemer.
  Men det er da lige grove nok, han ikke kan få det, han ved, passer ham bedst

  SvarSlet
 8. Betty..... På lang sigt, er det også det han håber på kan gavne andre, og han mener trods alt at det også hjælper ham selv et eller andet sted.

  Ingen af os forstår systemet.

  SvarSlet
 9. Jeg synes det er fint, at han gider, og jeg er meget imponeret over, hvad sådan nogle små dimser egentlig kan.
  Og som du, Allan og andre siger, kommer det forhåbentlig andre til gode engang, at han gør sig den ulejlighed.

  SvarSlet
 10. Ellen..... Nemlig :-)Ildsjæle er der jo brug for alle steder :-) Og som ulønnet kan man få arbejde alle steder :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)