lørdag den 17. marts 2012

En tur til Vestsjælland

Vi havde et ærinde eller to i Kbh. Det betød, at jeg var nød til at holde en feriedag, da det kun kunne foregå i hverdagen. Den feriedag, fik Allan hurtigt udvidet. Han bestilte ophold et par dage på Bromølle Kro, startende med aftensmaden. Måltidet bestod af to retter mad, efter kokkens valg. Her er et lille udpluk af det, vi fik serveret, de dage vi opholdt os der. En lille apptitvækker, kom også på bordet. 
Vagtelæg Jordskokkesuppe
   
Helstegt oksefilet  Hjemmelavet valnøddeis
Vi er ikke gode til at sove længe, så det passer os rigtigt godt, at der serveres tidlig morgenmad. Så allerede inden 8 var vi ude ad døren, og på udflugt. Første stop var Kalundborg og omegn. Vi havde en lang dag foran os, så vi kørte lidt rundt, uden rigtigt at finde noget særligt, og alligevel dukker der lidt op i landskabet. Bl.a. Ulstrup Mølle
Kalundborg Ulstrup Mølle
Vi satte kursen mod Røsnæs, som hører til landets tørreste og mest solrige sted, fandt vi ud af, og det viste sig at være et kæmpe naturområde. Vi stillede bilen og gik rundt nogle timer og så masser af dyr og fugle, men kun ganske få kom i kameraet. I området findes klokkefrøer, og sjældne planter, men det var for tidligt på sæsonen. At stå nede ved revet, var som en miniudgave af Skagen, hvor man kan se bølgerne mødes fra hver sin side.  Her kan man være heldig at se både marsvin og sæler.
Røsnæs Røsnæs Rev
Vågehøj Røsnæs
Fra Vågehøj, som ligger 55 m over havet, kan man i klart vejr bl.a. se Fyn, Samsø, Mols og pylonerne på Storebæltsbroen. Selvom solen skinnede flot, havde vi desværre ikke udsigt til det hele. Horisonten var ret diset. Vi spiste en medbragt klemme på en bænk i solskinnet og fortsatte turen til Tissø, som er Danmarks 4. største sø. Der er også et rigt fugleliv. Vi kørte halvvejs rundt om den med få stop undervejs.
Tissø Tissø
Næste dag tog vi til Skarridsø hvor vi gik rundt i mere end tre timer. Nu må I da efterhånden tænke, om ikke vi kunne finde på noget andet, men nej, vi elsker disse naturområder, og kan slet ikke få nok af at gå rundt, og når så vejret oven i købet viser sig fra sin allerbedste side, findes der ikke noget bedre, at fordrive tiden med. Vi så spætter, hejrer, spurvehøg og selvfølgelig masser af ænder, gæs, blishøns og en masse andre almindelige store og små fugle. Havørnen holder også til der.
Strids Mølle Skamstrup Mølle
På turen kom vi også igennem Strids Mølle, endnu et fugle og natur område og til Skamstrup Mølle, hvor der iflg. hjemmesiden foregår forskellige aktiviteter. Vi er igen kommet alt for tidligt på sæsonen, men vi nød alligevel det hele, selvom det unægteligt havde været endnu mere indbydende og tiltalende med lidt grønt på træerne. Næste dag gik turen til Kbh. Det det hele faktisk kun skulle have drejet sig om. Projektet er ikke afsluttet, men mere om det om ca. 14 dage. Det kræver endnu en tur til Kbh, men det bliver uden overnatning, og jeg kan sende Allan alene.

19 kommentarer:

 1. Det ser ud til at have været en pragtfuld tur! Man må sige, at i har været vidt omkring og fået noget ud af dagene. Rigtig spændende steder i har besøgt, her hos os elsker vi også lange gå og køreture i naturen, det bliver man aldrig træt af.Maden ser bestemt også dejlig ud, fortsat god weekend:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var langt væk hjemmefra, men ellers var det hele i nærheden. Naturen bliver vi aldrig træt af, jeg bliver kun træt af at køre bil, fordi det er spild af tid. Jeg bliver så let køresøg, og kan ikke foretaget mig noget ud over at sidde og glo ud på vejbanen. DET passer mig ikke.
   Tak, og god weekend til dig.

   Slet
 2. Hvor er I gode til at tage sådan nogle gode overnatnings ophold rundt omkring i landet, det får vi desværre kun snakket om, men aldrig rigtig gjort alvor af..
  Tissø kender jeg, vi har været heldige engang at se havørne på isen derude.. Fantastisk.. :-)
  Fortsat god weekend hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. I har jo også to huse at veksle imellem, og det har både fordele og ulemper. Ulempen er, at der bliver mindre tid til et 3. sted :-)
   Vi havde håbet på havørne, men de gemte sig for os.
   Tak, og det samme til jer

   Slet
 3. Sikken en dejlig miniferie I har haft - jeg bliver helt nostalgisk, for jeg har tilbragt adskellige dage på Røsnæs, mens jeg arbejdede i fagforeningen, for vi havde en kursusejendom derude, ja på et tidspunkt var det lige før, det var mit andet hjem - der er virkelig skønt.
  Maden ser virkelig lækker ud.
  Vi elsker at køre på ferie og kører gerne ned gennem Europa, mest til Østrig og Gardasøen, men jeg har det lige som dig, at jeg skal helst kigge ud, for ellers bliver jeg køresyg - jeg vil ønske, jeg kunne hækle, mens vi kører.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kursusejendommen, må være Naturskolen, formoder jeg! Den blev flittigt benyttet.
   Maden var fin. Kokkeleven havde lige været til eksamen og fået en bronzemedalje, fortalte en tjener.
   Vi har også taget mange ture sydpå. Jeg vil helst gå eller cykle, men så kommer jeg jo ikke så langt på en hel uge :-) Allan elsker at køre bil, men kan heldigvis også godt lide at gå og cykle i det omfang hans bentøj kan holde til det.

   Slet
  2. Det er ikke Naturskolen - i dag hedder det Røsnæs Hotel & kursus center, det ligger lige udenfor Kalundborg, du kan se det her http://www.roesnaes.dk/default.htm

   Slet
  3. Jeg har lige tjekket linket, og det ser interessant ud. Vi har cirklet omkring det, men ikke lagt mærke til Hotellet. Prismæssigt er det nogenlunde det samme og her får man måske endda lidt mere for pengene!

   Slet
 4. Sikke da en fantastisk tur i har været på,og hvor er i gode til at gi ´jer selv tid til at tage på kro ophold, noget vi andre bare når at snakke om ,men aldrig for gjort alvor af...

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi holder meget af at komme ud i naturen og opleve, selvom jeg trives gevaldig fint i de hjemlige omgivelser. Men skønt, når man slet ikke skal tænke på aftensmad, men blot sætte sig til bords :-)

   Slet
 5. Hvor er I bare gode til at komme rundt og få se en masse naturskønne steder...Fortsat god søndag til jer..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi prøver at dele arbejde og oplevelser ligeligt. Arbejdet løber jo ingen steder.
   God søndag til dig også.

   Slet
 6. Bromølle var et farligt sted at overnatte i gamle dage. Kromanden tog livet de velhavende gæster og stjal deres værdier. Jeg tror, at det er lidt mere fredeligt i vores tid.
  Tissø er 10 minutters kørsel fra os. Jeg elsker at køre igennem området i foråret, når farverne ændrer sig dag for dag. Og når vi rigtig har givet den gas, så har turen rundt om søen foregået på cykel. Det glæder mig, at du har nydt "mit" område.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha da, sikke en historie :-) Det virkede ret fredeligt, og alligevel et sted der bliver brugt flittigt, lagde vi mærke til.

   Jamen, så har vi måske været forbi dig! At du nyder det, kan jeg godt forstå, sådan har jeg det også med vores område. Jeg bliver aldrig træt af det. Vi har nydt og suget til os.

   Slet
 7. Som andre har sagt, pipper jeg med i koret: I er bare gode til at finde naturoplevelser.
  Alle billederne må være fra i fredags? Ellers har I haft betydeligt bedre vejr i weekenden, end vi har haft.
  Men skønne steder, I har fundet - vi må en tur til Vestsjælland :-)

  Men ... "igen om 14 dage"? Der skal I da til Sverige og se traner? Håber jeg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Billederne er taget fra tirsdag til torsdag. Mandag og fredag var arbejdsdage :-) Vejret var helt perfekt.

   Selvfølgelig skal vi se traner, vi glæder os :-)

   Slet
  2. Ubs, jeg glemte. Vi har haft godt vejr også her i weekenden med masser af sol her på Lolland :-)

   Slet
 8. Hej! Mycket vackra bilder från Själland. Ha en fin dag !

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) En god aften til dig.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)