søndag den 4. maj 2014

Små lysglimt fra en almindelig hverdagsuge

P1010042 Sidste søndag havde Mark og svigerinden inviteret til fødselsdag. Vi startede med hjemmebagte boller og ditto rugbrød kl. 12 middag. Da vi havde fyldt vommen, var det tid til at få rørt os lidt i leg, så der kunne blive plads til de to store lagkager der var blevet lagt sammen og pyntet med masser af jordbær. Hvor ville det have været både trist og ærgerligt, hvis vi skulle have siddet inde og kukkelure. Vi opholdt os ude lige til vi cyklede hjem ved 19:30 tiden. P1010060
I hverdagene tager arbejdet de fleste af døgnets timer, hvis man trækker den tid fra man sover, og den sidste uge har krævet lidt ekstra timer for at komme igennem bunkerne. Selvom jeg for så vidt ikke har langt på arbejde, så ryger der alligevel ca. 2 x ½ time hver dag til transport. Tre gange om ugen er det cyklen der holder for igennem skoven, som jeg aldrig bliver træt af. Hver eneste dag nyder jeg stilheden, rådyrene og hvad jeg ellers møder på min vej, som mest er natur og dyreliv. Jeg cykler hjemmefra i så god tid, at der er plads til at hoppe af og tage billeder eller høste lidt fra naturens hånd. Jeg har nærmest det hele for mig selv, og møder sjældent andre mennesker. De andre 2 dage er det bilen, hvor jeg har udsigt til mange gule marker.P1010055I onsdags blev jeg helt nostalgisk, da jeg cyklede på arbejde. Da jeg nærmede mig arbejdspladsen, så jeg en flok mænd gå med hver en roehakke på et stort areal. 11 mand talte jeg det til. Flere mænd sad på hug, for at studere hver enkelt plante nøje. Forklaringen er at 'vi'  har haft en aftale med dem her i mange år. P1010057a Når jeg når kontoret er mit skrivebord som blæst. Det sørger jeg altid for at rydde inden jeg holder fyraften. Mit skrivebord og min pc bliver nemlig brugt af mange forskellige mennesker, også børn, når jeg ikke er der. I løbet af et øjeblik har jeg fået rodet det hele til.
P1140690 P1140847
Som de fleste af jer ved, tester Allan rigtigt mange høreapparater for GN Resound. Han har lige langtidstestet et par, som han beklagede sig over hylede for et godt ord på højre øre. Han fik at vide at han skulle have støvsuget ørene for voks hos en ørelæge. En skylning var ikke godt nok. Allan har forgæves prøvet at ringe til et par ørelæger i flere uger og var ved at tabe tålmodigheden. En aften spurgte jeg Allan, hvad han egentlig startede støvsugeren for i så kort tid. Svaret var at han da bare skulle se om han selv kunne støvsuge øret. Jeg siger jer, jeg var ved at flække af grin. Da han endelig kom igennem til ørelægen kunne han først få tid om 2-3 måneder. Han blev dog anbefalet at ringe til Vordingborg. Øret blev støvsuget i tirsdags, men det P1010059hjalp ikke på hyleriet. Skidt, pyt, for i onsdags blev det problem overdraget til GN, da Allan skulle ind og hente endnu et par nye testapparater, hvor han i samme ombæring også skal teste en iPhone 5. Altså hvordan den samarbejder med testapparaterne, både som telefon og som fjernbetjening. Jo, jo, vi han er med på det nyeste hele tiden. 
Det var også i denne uge jeg blev ringet op af et af de utallige vikarbureauer, hvor jeg har lagt billet ind om et job. Nu havde de muligvis et til mig, men jeg har nok arbejde, så de må finde en anden.

16 kommentarer:

 1. Sådan en skovtur flere gange om ugen kan man da heller ikke blive træt af, og hvor er det hyggeligt at en go', gammeldags roelugning :-)
  Jeg håber da, at Allan mente den støvsugning for sjov :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel. Roelugning er blevet et sjældent syn med de modernede masskiner, som kan nøjes med at så en plante med præcis det mellemrum der skal være.

   Næh, han mente der var en chance for, at han kunne klare den opgave selv. Han havde fjernet høreapparaterne, men turde ikke suge til alligevel og skruede ned for sugestyrken. Altså hvor d.. osv. siger jeg bare ;-)

   Slet
 2. Der er så smukt ude i naturen i denne tid..
  Smart at iPhone og høreapparatet spiller sammen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er der nemlig.
   Ja, lige nu er han fri for telefonclips, fjernbetjening og at alt det andet ekstra tilbehør. Det hele er findes i telefonen og betjenes via App. Nemt, siger han.

   Slet
 3. Jeg nyder også alle ture både uden- og inden-bys, der er nye farver hver dag. Og jeg kan ikke lade være med at tage billeder af alle de smukke indtryk!
  Det er da pokkers at der er så lange ventetider på en så lille opgave som en "støvsugning"!
  Teknikken har virkeligt givet mange nye muligheder for høreapparatbrugere.
  Håber de teknikalske tilbud også kommer til andre end Iphones! Jeg er svoren Android bruger!
  Har lige bestilt en Sony Xperia Z2, som jeg forventer megen fornøjelse med. Bluetooth binder den sammen med mit Comfort Audio gear.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fotografiapparatet er et uundværligt stykke legetøj.
   Det er umenneskelige ventetider. Man kan glæde sig over det ikke er alvorlige ting, kun de irriterende af slagsen.
   Det gør det helt sikkert. De er der, men det er en avanceret verden. Alkan kan intet høre uden høreapoarat, så han kan ikke bruge hjælpemidler det skal i ørene, da de allerede er fyldt op med det nødvendige høreudstyr, og han kan derfor heller ikke bruge hørebøffer eller andet der skal sidde uden på ørene.

   Slet
 4. Du har godt nok en skøn cykeltur gennem skoven. Jeg troede også, at roehakning var en saga blott.
  Husbonden herhjemme er også høreapparattester - dog for egen regning :-) Han taler meget om det ørevoks, der absolut ikke gør noget godt for høreapparaterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg helt afgjort. I dag lå der en på alle fire og gravede i jorden, mellem rækkerne. Der bliver gjort meget ud af det, men de andre 10 gik med roehakken.
   Uha, det lyder dyrt at skulle teste for egen regning ;-) Ørevoksen kan jo ikke flyde som på os andre ikke høreapparatbrugere, fordi det altid er lukket til og det går ud over det lille apparat. Måske han også skal have en støvsugning :-)

   Slet
 5. Tak for skønne billeder, du må ligge på top 10 over smukke arbejdsveje :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme. Det er jeg sikker på jeg gør Lene. Det hjælper jo meget, når man har mulighed for at vælge landevejen fra og vælge skoven i stedet. Eller i bilen kan vælge motorvejen fra, som jeg i hvert fald gør her i sommerperioden. Når sneen kommer, tager jeg måske motorvejen. Vi får se.

   Slet
 6. Skønne sommeragtige billeder du viser. Tænk at have så smukke veje til arbejde, det kan jeg godt misunde dig lidt. - ja jeg kan i det hele taget misunde dig bare det at have et arbejde, men det er en anden snak.

  Hvor er det logisk, men jeg havde aldrig tænkt på det: Allan skal have mobiler, der spiller sammen med høreapparaterne; godt at de hele tiden udvikler nye teknologier.

  Støvsugeren... så utålmodig kan man altså blive; egentlig forstår jeg godt, han prøvede selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Cykelruten kender du jo, fra vi cyklede den sammen for godt 1½ år siden. Nu har du jo fået en ide, som forhåbentlig kan skaffe dig et job som selvstændig.
   Der er meget man ikke tænker på, når man ikke har det inde på livet. Det er ikke helt nemt at købe mobiltlf. og f.eks.andre ting som tv, radio, vækkeure og styrthjelme når man er hørehæmmet.
   Tålmodighed er en dyd, som ind imellem er svær at beherske.

   Slet
 7. Billederne af dit skrivebord sendte mig tilbage et øjeblik. Vi har fået ændret vores arbejdsgange nu, så mapper på bordene er en sjældenhed. Vi har alle papirer scannet ind, og arbejder med 2 skærme i stedet.

  Dine sommerbilleder er skønne. Især på sådan en regnvejrsmorgen, hvor det hele lover gråt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den fagre nye verden du beskriver der, er ikke nået til mit (viste) skrivebord og kommer det vist næppe, men man kan jo aldrig vide. Jeg har stiftet bekendskab med et par af de regnskabsprogrammer, der kan håndtere det, men... Det er svært at forklare, når jeg ikke kan/vil afsløre mere. Jeg har det nu også vældig fint med papirer og ringbind, så jeg klager ikke :-)
   De lovede gråt og vådt, men der er ikke faldet en eneste dråbe vand, og vi trænger ellers noget så gevaldigt.

   Slet
 8. Små lysglimt fra almindelige hverdagsuger er vel ikke det værste man kan komme ud for - og fastholde.
  Jeg forstår fint at du nyder at cykle gennem den lysegrønne skov - og det er interessant at høre om roelugerne. Det minder lidt om barndommens aktiviteter af og til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Faktisk synes jeg det er dejligt at der er så mange og at man endda helt uden at anstrenge sig, kan få øje på dem, midt i det travle liv, de allerfleste af os har valgt at leve.
   Mine tanker går også tilbage i tiden, når jeg cykler forbi og kan ikke lade være at tænke, at de oveni købet har en fin skurvogn med mini-køkken og alskens bekvemmeligheder. Der er sandelig sket noget siden jeg var barn.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)