søndag den 1. januar 2012

Goddag og farvel

Efter vores lille nytårsudflugt i går, lykkedes det mig sørme også at få lavet os lidt aftensmad, mens jeg lige nævnte for mor, at jeg var blevet lidt småfed i julen. Det kunne hun nu ikke se, med det tøj jeg havde på. Da maden var ved at være på plads, smuttede jeg i bad og tog en lidt tætsiddende kjole på efter badet. Da jeg var fuldt påklædt igen, sagde jeg til mor, prøv nu lige og se her, så meget mave plejer jeg da ikke at have. Nej, det gør du altså ikke, og da heller ikke de deller der sidder på ryggen, siger hun så. Tak, mor, tak for de søde ord, og så grinede vi gevaldigt.
Vores forret blev bruchetta. Hovedretten var fyldt svinemørbrad med tilbehør af halve bagte tomater og kartofler. Slikærter og whiskysovs.
P1020359 P1020363
Desserten var hjemmelavet is, med friske frugter. Jordbær, sharon, granatæble og pithaya. Vi sad rigtigt længe over maden og bare snakkede og hyggede. Aftenen forsvandt som dug for solen.
P1020361 P1020365
Pludselig var det blevet midnat, og vi skulle ud og og skyde det nye år ind. På baggrund af en sjov historie for mange år siden, den skal nok opleves, for at det er sjovt, fik jeg i år en æske knaldperler af en af Mads´ venner. P1020298Det viste sig dog, at der kun var 2 stykker krudt i æsken. Naboen og hans datter kom ind og ønskede godt nytår, og så skød hun og jeg det nye år ind med hver en knaldperle af. Hun behørigt iført beskyttelsesbriller. Desværre måtte jeg med skam melde, at jeg ikke selv havde andet end mine almindelige briller på til at beskytte mine øjne. 

Det er ikke nogen nem opgave at fange et fyrværkeri. Allan havde opgivet allerede sidste nytår, men der havde jeg endnu ikke fået mit lille Lumix, og selvfølgelig skulle det afprøves i aftes. Jeg lånte Allans stativ, og tog vel 100 billeder, og de allerfleste er helt sorte. Lidt lykkedes det dog at få i kassen. Klokken blev halv to indenVelkommen 2012 vi sagde godnat.


Nu skal der igen strammes op på kost og motion, det sidste har jeg ikke rigtigt fået plads til i december måned, og al den julemad har ikke gjort noget godt for mit legeme. Derfor havde jeg besluttet, at jeg skulle ud og gå en lang tur i skoven i dag. Allan blev fristet, til at gå med, men var dog lige ved at springe fra. Det endte dog med at han gik med mig alligevel. Turen blev på 6490 skridt.
P1020463 P1020480
Jeg har gået turen så tit, men der var nogle af stierne Allan aldrig før havde været på. Der var bakket, smalt og meget, meget smattet, det har jo regnet en del her i dag. Mørket var også ved at sænke sig over landskabet. På hjemvejen faldt vores øjne på et træ, hvor der var malet SPOR. Jeg fulgte pilene og de afmærkede træer med ordet spor et stykke, men vendte så om. Vi må på endnu en tur, snart, så vi kan få opklaret hvad det er for nogle spor der henvises til.

12 kommentarer:

 1. Respekt, Pia! Jeg skal da lige love for, at dine fyrværkeribilleder er klasser bedre end mine ynkelige forsøg :-)
  Stativ må der til...
  Det lyder som en god menu og en hyggelig aften bare med jer tre. Det er også os ... altså så roligt som muligt.
  Hundeturen lød også rigtig hyggelig, næsten lige så god som et blogtræf ;-)

  Jeg håber vi vil ses mindst lige så meget i 2012 som i 2011 - det har været rigtig dejligt at lære jer bedre at kende, selv om det kan lyde underligt, når vi nu er i familie :-)

  SvarSlet
 2. Hun lyder fin din mor, lidt tager man vel altid på i julen, men det kommer hurtig af igen.

  Jeres mad ser lækkert ud !

  Godt nytår

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 3. Ellen.... Tak skal du have :-) Jeg brugte også stativ. Allan opgav allerede sidste år at få billeder i kassen, så jeg måtte gerne låne stativet :-)
  Vi nød både menu og den rolige aften.
  Hundetur og blogtræf er god sammenligning, og det gik fint med at snakke også der :-)
  Enig, det kan lyde lidt underligt at vi to er i familie og har været i stue sammen, uden at have lært hinanden at kende. Vi synes bestemt også vi har haft nogle hyggelige timer sammen og vil gerne fortsætte med at uddybe bekendskabet.

  SvarSlet
 4. Marianne... Hun er fin og har heldigvis humor. Huns sagde også, hvis jeg lagde et billede ud af hende, som jeg havde fået lov til, så ville alle I der læser med, bare sige: Hende der, hun ser da ikke selv for smal ud :-)

  SvarSlet
 5. Du er vist ikke den eneste der har lagt lidt for meget på sidebenene i december! Jeg ønsker jer et rigtig godt nytår og glæder mig til at følge med på bloggen i det nye år :o)

  SvarSlet
 6. Ditte... Næh, det er jeg nok næppe, men det er en stakket trøst :-)
  Tak og det samme vil jeg sige til dig :-)

  SvarSlet
 7. Det lyder som en rigtig hyggelig aften og maden ser meget lækkert ud. Man skal jo hygge sig og så gør det ikke noget, at noget af det sætter sig på sidebenene. Pyt pyt - der er jo mange måneder til vi skal på stranden. Jeg synes faktisk det er ret smart. Tænk hvis "man" havde lagt julen i maj eller juni..... ;-)

  Godt nytår!

  SvarSlet
 8. Maden ser da lækker ud og kjolen den kommer du nok hurtigt i igen når du får gang i motionen..Superfine nytårsbilleder, de blev da rigtig gode...En god mandag til dig..;-D

  SvarSlet
 9. Jens.... Aftenen var lige som vi gerne vil have den, og ingen klagede over maden :-)
  Jeg går da ved stranden hele året, men aldrig i badetøj ;-) Det nemmeste er nu ikke at beholde julen hvor den er :-)

  SvarSlet
 10. Annemarie.... En ting er at komme i kjolen, et andet er det ømme syn ;-) Tak, jeg er også glad for det lykkedes mig at fange et par raketter :-)
  God aften til dig og god bedring :-)

  SvarSlet
 11. Uhmmm lækker mad I fik til jeres nytåraften.. Super flot billede du fangede af nytårshimlen.. Jeg havde planer om at prøve med kamera og stativ, men det blev ikke til noget, måske skulle jeg overveje en tur i Tivoli med kamera og stativ.

  SvarSlet
 12. Inge.... Efter julemaden savner jeg altid det grønne og mere fedtfattige. Jeg var så heldig at fange et par stykker :-)
  Tivoli er måske en god ide, hvis de fyrer af i denne tid! Det har jeg slet ikke styr på :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)