fredag den 1. februar 2013

At falde udenfor rammerne

Jeg er som bekendt arbejdsløs, og så alligevel ikke. Jeg vil ikke underholde jer med alle de strabadser, som jeg vidste jeg ville møde. I dag er kun starten på det hele. Min første arbejdsløshedsdag har givet mig mange arbejdstimer. P1080792Jeg har selvfølgelig søgt job det sidste halve år, og forlængst også oprettet en profil på Jobnet, så jeg havde en mulighed for, at nogen opdagede det der eftertragtede grå guld, som jeg jo er en del af. Jeg har talt med A-kassen og skruen er og har altid været noget strammere overfor sådan nogen som mig, der har et job i forvejen. Det vidste jeg nu også godt, og jeg ved at kassen smækker helt og aldeles om 30 uger. Det jeg ikke vidste, og langt fra er blevet overbevist om, er at man fortæller mig, at rigtigt mange arbejdsgivere benytter Jobnet, når de skal ansætte folk. De steder jeg har været og kender, end ikke skæver til den side, når der skal ansættes folk. Jeg kender altså ingen firmaer der benytter denne side til ansættelse. Det bekræftes også af, at ligeså længe jeg har haft min profil liggende, er der ikke en eneste arbejdsgiver, der har været forbi og læse se min profil. A-kassen spurgte, om jeg vidste hvad LinkedIn var for en størrelse, for så kunne jeg bruge mit netværk der også. Jeg sagde, at jeg havde hørt om det, men mest forbandt det med en slags Facebook. Til det var svaret både ja, og nej. LinkedIn er bare et meget mere professionelt netværk, som skaffer mange job. Hmmm… Jeg lader ingen chancer gå fra mig, så selvfølgelig har jeg oprettet en profil der også. Vores landsdel eksisterer heller ikke på dette medie eller platform. Den nærmeste bopæl er København. Det skal nok give job, jeg har en i mit netværk. Fætter som ikke er på arbejdsmarkedet, og ikke har været i mange år, sendte mig en mail i sidste uge, hvor han bad om at jeg koblede mig til hans netværk. Jeg mente ikke det var noget for mig, så jeg forholdt mig passiv. Men nu er jeg der, og med dette enorme netværk, kommer jobbene væltende ind ad døren, og jeg får frit valg på alle hylder.

  P1080793
Vores bil den gamle af slagsen er også ved at falde ud af rammerne. Styretøjet gav ind imellem underlige lyde, sagde Allan. Det er ikke mit ansvarsområde, og jeg kører heller ikke ret tit i den bil, så det måtte han selv finde en løsning på. Den kom helt af sig selv, da Mads havde klodset sin egen bil op, fordi han laver rust på den. Hans anden bil er sat til vinteropbevaring, så det var nærliggende at han kunne låne vores Polo, mente Allan, så kunne han passende samtidig høre og se problemet ved selvsyn. Mads har undersøgt det, og fundet ud af at det var bærearmen og en styrekugle det var galt med, og det var altså en god ide, at få det lavet meget snart. Har du lyst, så bare køb en ny og skift den, hvis det er det der skal til, sagde vi. Som sagt så gjort. Bilen skal til syn til sommer, så han måtte godt lave et kritisk eftersyn. Vi vidste at bremseskiverne stod for udskiftning, ligeså udstødningen som længe har larmet mere end godt. Mads fik bare grønt lys til at købe, det han skulle bruge så bilen var tip-top i orden. Godt vi ikke skal betale den dyre værkstedsregning. Vi kan nøjes med materialerne. Ellers var bilen nok også bare blevet solgt, eller i værste fald skrottet. 
P1080799 Helt uden for rammerne, har Allan i dag fået udleveret en god flaske rødvin, da han var i Ballerup. GN var i gavehumør, og deres gaver kan vi altid bruge. En enkelt flaske rødvin fra Australien. Vinen har fået en guldmedalje. Vi glæder os til at smage.
P1080801Jeg har været ude og fange et par små forårsbebudere i haven. De vrimler op ad jorden i denne tid. Påskeblomsterne som tittede frem allerede i oktober måned, har overlevet frosten og vinteren, dog med lettere frostskader på bladene. Sct. Hansurten står i knop. Lupinen har fine nye grønne blade, og hostaen står flot grøn derude.
Om alt dette også er udenfor rammerne, er jeg ikke helt klar over, men jeg ved, at der er udsigt til en herlig weekend. Både inden- og udenfor faste rammer. Lige om lidt vil jeg hygge mig med X Factor og mit strikketøj.

14 kommentarer:

 1. 30 uger.. det var sørme ikke lang tid, hvad sker der så.. Ryger du helt ud af dagpengesystemet. Det lyder underligt, for det kan jo være med til at man ikke har råd til at beholde sit 2. job.
  God weekend hos jer i de spæde forårsrammer. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver tvunget til at opsige mit gode job, for at få dagpenge på fuld tid. http://www.hk.dk/akasse/udbetalinger_og_regler/dagpengesatser/supplerende_dagpenge, og det er ikke nogen trøst, at jeg har kendt til dette altid :-)
   Tak og det samme hos jer, med eller uden de samme rammer :-)

   Slet
 2. Velkommen i de lediges rækker. Jeg håber, du får et kort ophold her.

  Jeg har selvfølgelig også mit CV på Jobnet, for det skal man jo have, men jeg har aldrig nogensinde oplevet at blive kontaktet af arbejdsgivere den vej. Jeg tror heller ikke ret meget på LinkedIn. Jeg tror på den gammeldags hårde vej med at skrive ansøgninger på opslåede jobs. I min branche bliver uopfordrede ansøgninger skrottet så snart de kommer inden for.

  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok lidt uhøfligt Hanne, men jeg nægter at takke :-) Jeg håber bestemt opholdet bliver under 30 uger.
   Det skal man jo. Nej vel, heller ikke dig. Jeg tror også kun på hårdt arbejde, og at kende nogen der kender nogen. Ingen orker at læse alle de ansøgninger, så når arbejdsgiveren har modtaget de første, bliver resten skrottet. Uopfordrede ansøgninger bliver sjældent læst, men man skal jo. Skønne spildte kræfter til irritation for både os og arbejdsgiverne.
   Tak og god weekend til dig også.

   Slet
 3. jooo, der er varmere sydpå, det der være, jeg syntes ikke rigtig der er småt forår her på martriklen
  eller i nabohaverne ,,,,,,30 uger er ikke meget,....og slet ikke når man hører om lukning af virksomheder hver dag..... skræmmende ......Godt Mads er klar med skruetrækker og oliekanden ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De små blomster synes det er forår, jeg synes lidt noget andet. Det er vådt og gråt derude.

   Der er jo i forvejen ikke meget tilbage her på øerne, men den nye bro giver arbejde - siger de (til udenlandske virksomheder)
   Det er rigtigt godt, at han er klar med værktøj og værksted :-)

   Slet
 4. Det har vist i årevis været særdeles krævende at være arbejdsløs. Det er ikke godt at vide hvorledes det ender, men jeg håber det bedste for dig.
  Dejligt at se vinterblomsterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har det. For 10 år blev (vi) Allan vredet igennem systemet, og efterfølgende Mads. Det er nøjagtigt det samme system. Tak og håbet er som bekendt lysegrønt, indtil det modsatte er bevist.
   Vi må nyde blomsterne for de bliver vist dækket af et nyt lag sne meget snart.

   Slet
 5. Det er hårdt arbejde at være ledig - jeg oplevede kun et par henvendelser via Jobnet i de år, jeg var tilmeldt,men jeg havde også en profil på Jobindex, der fik jeg ikke mange, men flere henvendelser på. Linkdin havde jeg heller ikke noget ud af.
  Hold da op, har du så mange ting, der allerede titter op af jorden, det har ejg ikke endnu, men jeg ved også godt, at det kommer senere her end hos mange andre, nok fordi vi bor ud til åbne marker, så der er ikke meget læ og jorden er tilsyneladende mere kold her.
  Held og lykke med jobsøgningen og nyd rødvinen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Allan har også været igennem møllen, han fik aldrig et eneste tilbud heller, og sønnen også, men de har heller ikke været på LinkedIn ;-)
   Det pibler op, mellem alt det visne jeg ikke fik klippet ned i efteråret. Krokus er også på vej. Klima, jordbundsforhold og andre ting spiller selvfølgelig ind.
   Tak og vi vil nyde rødvinen en dag, når der er en god menu på tallerkenen :-)

   Slet
 6. Det er noget skidt at skulle ud at søge arbejde i øjeblikket... Nå der manger folk hos os, skrives der en stillings annonce, men der bliver ledt efter folk.. Folk skal selv søge....

  Håber det lykkes dig at finde noget at lave som både vil give mening og glæde.

  Mange tak for dit råd, nu kan jeg blogge via ipaden :-)

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og det er også kun den model jeg tror på, men jeg gør som de siger :-)

   Tak og velbekommedet var godt :-)

   Slet
 7. Jeg har været på LinkedIn i mange år, men har ikke 'dyrket' det, da jeg egentlig ikke var interesseret i at skifte job, men jeg tror nu nok, at det bruges meget af arbejdsgiverne. En af dem du skal møde til min fødselsdag tror jeg, du måske kunne have nytte af at tale om det med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er også meget at dyrke og passe, noget er sjovt og andet er nødvendigt. Jeg tror måske nok det bruges af store firmaer, men de hænger jo ikke på træerne her i området. Ud over en enkelt, så aner jeg ikke hvem de foreslåede kontakter er, og han ved ikke hvem jeg er, så kan det jo være lige meget.
   Jeg vil gerne lytte og lære, også i den forbindelse. Jeg må have et hint til den tid :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)