søndag den 17. juni 2012

En stille søndag

Jeg har en pæn liste med ting der skal laves, men den liste havde jeg slet ikke lyst til at kigge på i morges. Der er mange andre ting jeg gerne vil have lavet, og dem har jeg slet ikke turdet skrive ned, for så ville der være mange uoverskuelige sider. Vi har endelig fået regn. Der kom en skylle i aftes og jeg vågnede flere gange i nat ved lyden af regnen. Hele 24 mm viste regnmåleren i morges, åh hvor er det dejligt og tiltrængt. Der duftede så friskt da jeg lukkede døren op til haven i morges.
Min første tur gik til jordbærbedet, hvor jeg hurtigt erfarede, at der var flere røde bær end jeg lige kunne konsumere. Her har blæst en frisk vind hele dagen, så hele tre maskinfulde tøj er blevet vasket, tørret og lagt på plads. 
P1050656 P1050662
Allan har gået og rodet lidt med campingvognen. Det hus står han stort set for helt alene, så han har gjort rent, flyttet ud og ind, samt omrokeret. Der skulle flyttes rundt på lidt ledninger fordi hovedafbrydereren skulle flyttes, og spørg mig ikke hvorfor, det har jeg nemlig allerede lykkeligt glemt. Mads kom forbi og fik en tår kaffe, og gav sin far et nap med arbejdet i campingvognen. Jeg har nusset lidt i drivhuset, vandet og klippet blade af tomatplanterne, plantet agurkplanter ud. Jeg fik høstet rabarber og lavet en portion stærk rabarberchutney. Jeg havde selvfølgelig ikke alle de ingredienser der stod i opskriften. Faktisk så havde jeg stort set intet af det, så det blev en noget alternativ opskrift med løg og chili i stedet. Nu håber jeg bare ikke chutneyen er stærkere end os i det lange løb.
P1050666 Rabarberchutney
En lille tur rundt i området og samle lidt rosenblade fra hybenbuskene. De dufter nemlig rigtigt godt de blade. De er nu stillet til tørre i et mørkt skab, så hele garderobeskabet får en duft af roser i meget, meget lang tid. Når bladene er tørre dufter de stadig godt, rigtigt længe. Nylavet hyldeblomstdrik blev serveret med friskplukkede jordbær i skiver.
Rosenblade Hyldeblomstdrik
Ind imellem blev strikketøjet også luftet. Det har været en dejlig afslappet weekend uden de helt store arbejdsbyrder.

14 kommentarer:

 1. Åhh det lyder som en dejlig weekend hos jer Pia.
  Hav en lige så god uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også. Tusind tak Inge og i lige måde :-)

   Slet
 2. Af en stille søndag at være fik I da ret meget fra hånden! Håber din rabarberchutney bliver lækker med dine alternative ingredienser? Og så kan jeg endnu en gang læse, hvor meget længere fremme jeres haver er. Her er hylden kun ved at springe ud. Men det er udmærket, for nu kan jeg så nå at minde min mor om, at hun altså meget gerne må fabrikere noget hyldeblomstdrik til os i år også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi pusler altid med lidt småting. Det er den chili er nok er komme lidt rigeligt i af, især til Allans smagsløg, mine er jo ødelagt, siger han :-)
   Det må jo så også være en grund til at det kaldes sydhavsøerne. Sæt du bare din mor i gang :-)

   Slet
 3. lad arbejde være arbejde , det er med at nyde sommereren, det lyder som om i har haft en skøn week-end

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også lige det vi gjorde. Det er sådanne weekender vi også holder meget af.

   Slet
 4. Jordbær af egne avl allerede nu. Det lyder skønt.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det også. De blev serveret som dessert i aftes, og lidt til fryseren også :-)

   Slet
 5. Jamen det skal der jo også være plads til ind i mellem.

  For søren da, hvor er det godt, at det ikke gik værre med Allan, da han var ude at "bade" under fisketuren, det kunne da have gået gruelig galt. Jeg synes det er utroligt, at de andre fiskere ikke kom ham til hjælp, men de har måske tænkt, at det ville han nok helst selv klare.

  Jeg kan huske, at jeg engang for mange år siden væltede på cyklen med 9 liter hvid plastmaling surret fast på bagagebæreren. Heldigvis var det lige ud for vores eget hus, så der var nem adgang til oprydningsredskaberne. Men jeg må indrømme, at jeg var lidt småsur, da jeg så alle damerne i de omkringliggende huse bare stod i køkkenvinduerne og kiggede. De kunne da i det mindste have spurgt, om jeg havde behov for hjælp ☺ ☺ ☺.

  En rigtig dejlig uge til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal der nemlig :-)

   Det kunne være gået rigtigt galt. Han er groet sammen igen :-)
   I dag er dit styrt, sikkert lige til at grine af, og jeg kan godt se synet for mig. Jeg ved ikke hvad folk tænker, hvis de tænker. Almindelig høflighed og hjælpsomhed kunne godt somme tider være ønskeligt.

   Slet
 6. Lufttørret vasketøj - ahhh :-)
  Den ide med hybenrosebladene er noteret - det lyder nemt og godt :-)

  SvarSlet
 7. Dejligt friskt og blødt vasketøj :-)

  Det er både nemt og godt. Bladene passer sig selv. Måske skal de lige vendes eller rystes lidt, hvis de ligger i lag.

  SvarSlet
 8. Det lyder som en skøn weekend - synes da i har nået meget selvom du skriver den har været dejligt afslappende. Det er skønt indimellem. Lækre jordbær.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en dejlig weekend der faldt rigtigt heldigt :-) Jordbærrene nyder vi i denne tid.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)