lørdag den 16. juni 2012

Tyveri og billeder fra dagens spadseretur

Vi startede dagen med lidt havearbejde. Allan justerede buskrydderen, så den var køreklar på grunden i Rødby, mens jeg fik klippet den langhårede hæk. Rundt omkring i blogland, har jeg læst at det er vådt derude. Det er der abslolut ikke her. Vores græs er helt gult. Vi trænger i den grad til vand, det har vi nemlig ikke fået noget af siden de par dråber der faldt først i maj måned. I retfærdighedens navn, har vi fået 3 mm i nat. Alle de lovede regnbyger lander ikke i vores område. Sidste år var vi ved at drukne. Det så koldt ud i morges, så jeg iklædte mig lange bukser og frakke, men frakken blev lagt med det samme, og alligevel kom jeg hurtigt ind og fandt sommertøjet frem.
P1050616 P1050618
Efter middagsmaden, talte vi om at få arbejdet overstået i Rødby, men mente at det nok var lige sent nok, hvis vi også skulle kunne nå hjem og lave aftensmad. Vi tog i stedet ud på en længere spadseretur i skoven. Jeg ville bl.a. se om vi har kantareller i vores skov. Jeg ved godt det er tidligt på sæsonen, men jeg må jo finde ud af hvor de gror her på Lolland, når nu Ellen gav sin viden videre til mig sidste år. Vi fandt ikke nogen og jeg tvivler nok også på, at der overhovedet gror nogen i vores skov. Der var andre planter og dyr at kigge på. 
P1050645 Sommerfugl
Da vi kom ud ad skoven på vej hjemad, så vi flere biler med trailere der var læsset godt med ting og sager fra et motel der står til salg. Vi taler om at det er lidt mærkeligt, for der har ikke været så meget liv i mange år, som der var lige der, men måske er det endelig blevet solgt, så der nu er ved at ske noget. Allan og jeg snupper et billede. Man kan aldrig vide om det kan bruges til noget. Dejligt med store linser og gode zoom.
P1050647 IMG_5575
Vi var nysgerrige, så vi fortsatte turen, og da vi nærmede os, så vi en af vores venner, stå og tale sammen med 4 andre personer. Vi gik over til dem og fik hele historien. En af dem havde været inde og tale med tyvene, som var vældig flinke. Manden vidste dog, at den historie han fik af dem ikke var sand, men det fortalte han ikke tyvene. Han gik tilbage til de andre, de nedskrev registreringsnumrene og ringede til politiet, som ville komme og kigge på det. Politiet fik at vide, at de skulle skynde sig. Trailerne var nemlig allerede læsset med alt hvad de kunne rumme, så det ville ikke vare længe inden tyvene forsvandt derfra. Alt dette var sket da vi kom. Tyvene havde ikke noget hastværk, de forlod stedet lidt efter lidt i forskellige retninger. De vinkede endda til os da de kørte forbi.
P1050650 P1050652
Da politiet endelig kom, var det en halv time siden den sidste bil var forsvundet. Vi afleverede hver især de oplysninger vi havde. Da de så Allan med det store kamera om halsen, spurgte de om han havde taget nogle billeder. Det havde han, men han mente de var slørede. Politiet fik registreringsnumrene på bilerne og ville liste rundt i området for at se om de kunne se noget.
Da vi kom hjem, så vi efter om vi havde noget billedmateriale med gerningsmændene på. Det havde vi, så jeg ringede til politiet, og bad om en mailadresse så vi kunne sende dem noget dokumentation på dagens tyveri. Med det forarbejde vi seks personer har gjort, må de da kunne fange dem, selvom de slap væk i første omgang. 

18 kommentarer:

 1. Håber dælme at de fanger de tyve, men registreringsnumre og billeder burde da hjælpe en masse på processen. Der var I altså rigtigt gode og skarpe.

  Vi har i øvrigt også haft rimeligt vejr hele dagen, uden at det dog blev brugt til noget lige så fornuftigt som jer...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det mener vi også, med mindre bilerne er stjålet, men det er vel næppe sandsynligt med flere stjålne biler samlet samme sted!
   Jeg ved ikke hvordan sådanne banditter arbejder og tænker.

   Jeg håber da I fik udnyttet vejret lidt i det mindste.

   Slet
 2. Smiler og tænker , ja med det forarbejdebi har gjort , kan det da ikke vare længe før de tyve sidder i saksen 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber vi sandelig også de gør :-)

   Slet
 3. Hurra for vågne medborgere med kamera på tur!
  Godt gået - sammen kan vi måske komme det uvæsen til livs!

  God søndag!
  :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi prøver at passe på hinanden i vores lille samfund.
   Ja, lad os håbe det. Tak og god søndag aften til dig.

   Slet
 4. Snart sidder de og sig græmmer,
  for de skal nemlig ruske tremmer,
  men hvis de har stjålet hver en nummerplade,
  er de sikkert bare ligeglade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre har de vandaler
   vist ingen samvittighedskvaler,
   men lad os sammen håbe,
   at de fanger hver en tåbe.

   Slet
 5. Jeg håber, at jeres billeder og beskrivelser virker, for jeg har altså et lidt anstrængt forhold til sådan nogle typer lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstår jeg godt du har. Hver gang de fanger nogen falder der lidt ro over tingene. Desværre oftest kun til de løslades igen.

   Slet
 6. Du må da være Lollands svar på Barnaby :-)

  Håber, retfærdigheden vil ske fyldest!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så skrap er jeg vist ikke, men tak :-)
   Det håber vi også.

   Slet
 7. I har da gjort det nemt for politiet.. dem bør de knageme kunne snuppe ret hurtigt.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ellers er vi da helt ude i hampen her i landet :-)

   Slet
 8. Ha - det er da i bedste engelske landsby-krimistil :-)
  Godt gået.
  I skal nok bare prøve igen senere med den kantareljagt - det er for tidligt endnu; I skal være meget heldige for at finde nogen før hen i juli, og når det oven i købet har været så tørt, er der ingen svampe, der dukker frem. De skal have fugt og varme, så de er bestemt ikke lige på trapperne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det virkede ret komisk da politiet sad inde i vognen med notesblok og vi andre fire stod ude på gaden og refererede :-)

   Jeg ved at der er fundet og høstet kantareller i Jylland allerede for en uge siden. Derfor måtte jeg ud og lede. Bare jeg vidste HVOR jeg skulle lede. Der er d.... meget skov her omkring :-)

   Slet
 9. Miss Marple og Barnaby!! Håber politiet kan bruge jeres billeder så de bliver fanget...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare man kunne leve at alle de fine titler :-)
   Det håber vi også.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)