søndag den 10. juni 2012

En svær opgave blev løst

Næsten lige så længe som mor har haft sine nye bolig, har hun ønsket sig et nyt spisebord. Vi har ledt med lys og lygte, og også haft mor med, for at finde nøjagtig det hun ønskede sig. Da hun fyldte 75 satte Allan alle sejl til, og ringede rundt til hver eneste møbelforretning, vi kunne komme i tanke om øst for Storebælt, men alle steder fik han at vide, at det var flere år siden, man var holdt op med at producere møbler i det træ. Så der røg den gave, vi unger havde tænkt os at give hende. Vi gav alle penge i stedet. Mor måtte altså på andre tanker og selv udpege et nyt bord, som hun kunne lide. Allan, som af og til kommer lidt omkring, har holdt øje med hvad der findes hvor, så i lørdags kørte vi til Vordingborg med mor, og efter nogen betænkningstid, som blev udnyttet forskellige steder i byen, besluttede hun sig til at købe, selvom hun ikke rigtigt kunne lide prisen, skønt hun fik en klækkelig rabat. Vi synes altså det nye møblement er så flot. Det synes mor også. Det er kun prisen der er noget i vejen med. De nye møbler ankommer på torsdag.
Gåsetårnet Botanisk Have
Vi spadserede hele byen igennem og kom ud til Gåsetårnet. Vejret var solrigt, men blæsende. Ved siden af Gåsetårnet ligger en Historisk Botanisk Have, faktisk Danmarks allerførste af slagsen. I haven var der rigtig meget at kigge på. Vi havde ikke tid til at nærstudere det hele, men gik bare en lidt hurtig rundtur for at få et overblik over det.  
Botanisk Have Pibeløg
Vi gik i Kvickly og købte os lidt at spise. Maden indtog vi i Bistroen, hvor disse herlige billeder af Gøg og Gogge prydede væggen.
Gøg og Gogge Gøg og Gogge Gøg og Gogge
I dag ville jeg have klippet hækken, men Allan ville ikke have jeg fyldte mere haveaffald på traileren, så han blev sendt afsted til Genbrugspladsen for at læsse af. Jeg fik i stedet gjort hele huset rent og omplantet de fleste af mine potteplanter. Et arbejde jeg har truet med siden sidste sommer. De stakkels planter har absolut intet at leve af. End ikke en sjat vand er jeg flink til at give dem.
Før omplantning Efter omplantning
Da vi var på Malta, snuppede jeg lidt frø med hjem fra noget de kaldte et kunstigt appelsintræ. Det bærer ikke frugt, men når det blomstrer dufter det som appelsiner. Jeg fik så mange planter, og har foræret til familien, og jeg har selv stadig liv i fem af slagsen, men har vist slået lige så mange ihjel. Fra vores ferie på Fuerteventura, har jeg stadig et halvvissent minde. Det er planten til venstre i billedet, men jeg har nu lavet flere nye planter. For et par år siden lagde jeg en citronkerne, og der er kommet en fin grøn plante, men det hele har stået noget i stame det sidste år. Mon ikke de alle begynder at gro lidt nu, hvor de har fået lidt at leve af, især hvis jeg husker at vande lidt også.
HestekøretøjSå synes jeg lige I skulle se hvad der kom forbi mit kontorvindue i onsdags lige før jeg havde fri. Allan nåede også at se det, for han stod nemlig med sin cykel og ventede på mig. Han var meget benovet over både hest og køretøj, men han nåede ikke at få stoppet cyklen og få kameraet frem af tasken, før de var ude af syne. Allan blev helt overrumplet. Det hele gik så stærkt, da køretøjet kom frem i svinget og der samtidig kom et par cyklister fra det andet hjørne på den lille grusvej. 

14 kommentarer:

 1. Jeg har lige siddet og læst historien om din mors tur til hospitalet i forbindelse med den store fødselsdag; hvor er det dog en luksussituation, at hun nu ikke er tilfreds med prisen på spisebordet!

  Det er et stort arbejde at ompotte samtlige potteplanter -godt du fik det gjort. Så kan du klare den et par år mere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en luksussituation. Det gør så ondt at bruge penge.
   Arbejdet var faktisk ikke så stort, jeg skulle bare tage mig sammen :-) men godt jeg ikke skal sulte så meget som mine potteplanter :-)

   Slet
 2. Godt at din mor fandt noget andet i stedet for. Der ser smukt ud i den fine have...Fint køretøj der kom forbi..En god uge til dig..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt, så kan det streges på listen :-)
   Sådan et køretøj ser man ikke i brug ret tit. Tak og god uge til dig også.

   Slet
 3. Jeg håber din mor bliver glad for sine nye møbler.. Flotte køretøjer I har nede hos jer, godt du var hurtig med kameraet.
  God mandag Pia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg bestemt hun gør. Hun glæder sig meget til at fortælle, vise frem og se hvad mine andre søskende siger :-)
   Jeg spidsede ører da jeg hørte hestehove og en anden lyd der ikke plejer at følge efter. Tak og god sommeraften til dig.

   Slet
 4. Nu skal der nok komme væksthumør tilbage i dine planter - mine er nnærmest gået helt grassat, efter de fik større potter og ny jord for et par måneder siden.
  Jeg elsker bare disse kæmpestore bryggerheste med deres tykke sokker nede omkring hovene. Hellere sådan en fætter til mig end en en spinkel og sart fuldblods araberhest :-)
  (Jeg ved ikke, om det er en ægte bryggerhest, eller jydehest, som de også kaldes ... kan de være sorte?)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også de gror nu, når jeg har kælet lidt for dem :-) Jeg har ikke bedre styr på hestene end du har. Jeg har ellers nok hørt det, men det har ikke sat sig fast. Det er bestemt nogle flotte heste, men jeg kan nu også gode lide mange af de andre rigtige store heste.

   Slet
 5. Det er svært for ældre at syntes om nye møbler, det skal helst være som det var engang, håber din mor blir glad for de nye møbler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er svært, men nej, mors møbler skal ikke være som de var engang. Det er hun trods alt for moderne til, men de skal passe til de andre lyse ahornmøbler hun købte for nogle år siden. Mange bliver rigtigt overrasket når de ser hendes hjem, og udbryder spontant: "Bor du sådan, hvor er det dog dejligt lyst."

   Slet
 6. Sikke en flot hestevogn! Den ser mere behagelig ud end de gamle, men gad vide, hvem der laver sådan nogle, for der kan da ikke være noget kæmpemarked for dem?

  Og fin have. Jeg tror aldrig jeg har været i Vordingborg. Men hvis vi en gang beslutter, at nu skal vi altså se Gåsetårnet, må vi da huske at få haven med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved at manden som sidder på vognen, har købt den brugt, og selv sat den i stand. Han har lagt en del arbejdstimer i den. Måske kan man snart bestille en køretur?
   Det må I bestemt huske, og der er også borgruinen som, som dog er lukket for en tid, p.g.a. udgravninger.

   Slet
 7. Det er ikke let med priser når man kommer godt op i alderen, forstår man på din mor. Godt at få udført truslen om at omplante, ikke? Det er meget sjovt at tage frø med hjem - jeg havde frø med hjem af en klematis fra Bordeaux, men blomsterne var så undselige, at alle planter er end på kompostbunken. Men man kan jo ikke vide! Fin ekvipage - mon det er en konkurrencevogn?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun passer på de småskillinger hun har, men vi synes jo hun selv skal nyde godt af dem.
   Det var rigtig godt, så nager det ikke mere :-)
   At eksperimentere med frø er sjovt, og nej, man kan netop ikke vide.
   Manden har nogle idéer med vognen, men hvad det ender med ved jeg ikke.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)