søndag den 24. april 2011

Påskeulykker på stribe

Lille Bacchus og store Kosta Vi havde for længe siden planlagt og aftalt, med Camilla, at vi skulle komme skærtorsdag og sætte nye paneler, gerikter m.m. op i hendes lejlighed. Fordi den lille sorte, som både er “mors dreng” og den “lille pestilens” alt afhængig af situationen, har haft en hobby. Pestilensen, Bacchus har bidt et stykke her og der, og det er han vist vokset fra nu. Traileren var læsset med paneler på 4,20 m, så de ragede et pænt stykke ud over traileren. Vi ankom, til Kbh. Vi har i hvertfald passeret byskiltet Storkøbenhavn og Allan skal lige bakke en smule, og der lyder bare et brag. For s… udbryder han, for der var han allerede klar over, hvad der var sket. Undervejs har han hele tiden holdt øje med de lange paneler, og vi var inde på rastepladser hele tre gange, for at spænde efter, og sidste gang trak han brædderne en smule længere frem mod bilen. Det øjeblik han bakker, har han glemt alt om, at de brædder lå som de gjorde på traileren. Panelerne var gået lige igennem baglygten. Surt ærgerligt osv. men, når nu det skulle være, var vi trods alt heldige, for der skete ikke noget med buler og ridser i lakken, så vi skal “bare” have en ny baglygte. Han var godt nok ked af det, ham Allan.
Vi fik skåret til og sat det op, og det gik bedre og hurtigere end forventet. Camilla gav frokost og vi kørte tilbage til Lolland, til aftensmaden. Malingen klarer hun selv.
P4215094 P4215097
Jeg er ikke til dyr. Ikke fordi jeg hader dem, men de siger mig ikke så meget. Men Camillas store interesse er hunde. Jeg syntes dog godt nok, at dem hun har kastet sin kærlighed over, er lige lovlig store, og jeg vil ikke have ansvaret for dem, alene, ret længe ad gangen, og Allan endnu mindre. Langfredag havde jeg lovet at være barnepige, af de firbenede, da Camilla og S… skulle til påskefrokost på Falster. Vejret var rigtigt godt, og Allan og jeg var ude hele dagen, så vi kunne holde øje med dem, mens vi fik ordnet lidt forskelligt. Havearbejdet var ikke så nemt, fordi Bacchus hele tiden ville hjælpe med rive og roehakke. Så gik det lettere med afvaskning af havemøbler, fordi det sprøjtede, det kunne de ikke lide.
P4225113 P4225118
Allan havde ondt i sin tommelfinger, det har han haft en uge eller mere, og jeg har ikke kunne finde torne eller noget andet, så han mente måske bare han havde overanstrengt den, da han ikke havde slået den på nogen måde. Jeg har flere gange foreslået, at han puttede den i sæbevand, men det fik han så først gjort langfredag, da han ikke kunne/ville arbejde mere. Mens han sidder der på bænken med tommeltotten i vand, og ser hundene lege, beder han mig komme og se det betændelse han lige har fjernet, og så tror han måske, at det er derfor, han har ondt i håndleddet også.
P4225126 P4225125

Da jeg ser det gul-grønne materie, og hører om håndleddet, siger jeg, at han skal til læge, og det kan ikke vente til på tirsdag. Han beder mig ringe til lægevagten, fordi han jo sidder med hånden i vand ☺ Jeg får en tid på skadestuen om en time, altså kl. 17. Allan kører, og jeg når lige at sætte mig til rette på drømmesengen, og vil læse i en bog, da jeg får en opringning, at Mads, på knallert, og en bil er kørt ind i hinanden, og at Mads ligger oppe på vejen med åbent benbrud, da bilens kofangeren var gået ind i benet. Ambulance og to læger er kommet. Mads har fået to skud morfin, og vil blive kørt på sygehuset nu. Mads er ved godt mod, og har ikke slået hoved, ryg eller andet. “Kun” benet.
Jeg er bundet til hundene, så jeg ringer til Allan, som lige er nået frem til sygehuset. Jeg beder ham finde Mads på sygehuset inden han kommer hjem. Så ringer jeg til Camilla, for at høre hvor langt de er nået i frokosten. Camilla ville alligevel tage tidligt hjem, fordi hun skulle ordne hunde, inden hun skal til udstilling i Tyskland lørdag morgen. Vi aftaler, at hun drikker den kaffe, de er ved at gå i gang med, for jeg får alligevel ikke lov at være der hvor Mads er, og Allan er jo allerede derovre. Jeg har talt med Allan et par gange, og Mads har skrevet et par sms, men jeg vil jo gerne se det hele med egne øjne. Mads skal i fuld narkose kl. 21 og på operationsbordet. Jeg kører til sygehuset med lidt mad til Allan, og vi sidder og snakker alle 3, og to af os ser den smukkeste solnedgang, som jeg dog ikke kan gengive i de flotte røde farver her, da det er taget gennem vinduet. Mads skal på operationsbordet, men vil helst ikke i fuld narkose, da han senere får muligheden for at vælge epiduralbedøvelse slår han til. Vel vidende, at det kan blive nødvendigt med fuld narkose.
P4225128 P4225130 
De kører med ham og der vil gå mindst en time, måske tre eller mere, før han kommer tilbage. Vi går ned i opholdsstuen og Allan får lidt at spise og drikke, inden vi vender tilbage til afdelingen hvor vi venter videre. Vi får besked om, at han vil blive kørt på intensivafdelingen, så der går vi selvfølgelig ned og sætter os. 
Kl. P422513822.45 kommer de kørende med Mads, og han er helt vågen, og har været med under hele operationen. Og Mads venter nu bare på at han må få lidt at spise og drikke, for han har været sulten og tørstig lige siden han lå i ambulancen. Nogen mente der var mulighed for at han kom hjem, andre mente han skulle blive. Mads vil gerne hjem, men vi håber de beholder ham natten over. Da vi får besked om at han skal overnatte, kører vi hjem ved midnatstid. Der kommer til at mangle et stykke skind på 3x3 cm, som de på et senere tidspunkt skal sætte ind, men det skal lige hele først. Lørdag skal Allan hente penicillin til sig selv p.g.a. fingeren, så han kører på sygehuset, for at høre nyt. Mads har fået at vide, at han skal på operationsbordet igen kl. 16. Vi selv skal til søskende-komsammen kl. 13. Mads ringer og siger at hans operation er udsat til søndag morgen, ingen ved hvorfor, men vi ved dog at det vrimler ind med akutpatienter, så de ikke ved hvor de skal gøre af dem, og regner med det er forklaringen. Mads har fået at vide, at han skal blive på sygehuset et par dage p.g.a. fare for infektion.
Midt under vores hyggelige påskefrokost, får min lille svigerinde, et telefonopkald, at en meget nær slægtning ikke har langt igen. Hun og Mark bliver hentet, og senere får vi besked om at døden er indtrådt.
Jeg har lige talt med Mads, og han ved stadig ingenting. Vi skal selvfølgelig på sygebesøg. Vi har ikke brug for flere uheld lige nu.

24 kommentarer:

 1. Sikke en påske i har haft! Jeg håber resten af den bliver mere rolig og at Mads ikke skal blive så længe på sygehuset. Håber i får en god søndag!

  SvarSlet
 2. Hold da op, det hvor det har haglet ned over jer. God bedring til Mads.
  Håber resten af påsken bliver super god, det har i virkelig fortjent

  SvarSlet
 3. Uha, sikken en forfærdelig påske i har. Håber sandelig Mads kommer over sine skader og god bedring til ham. God bedring til husbons finger. Du trænger til at slappe af de sidaste dage af påsken.

  SvarSlet
 4. Anette.... Tak :-) Der ville have været mange andre meget sjovere ting at bruge påsken på. Bare søndagen fortsætter såom hidtil, så bliver den rimelig ok.

  Lone...Ja, den påske kunne vi godt have undværet. Han har været på operationsbordet igen og det så heldigvis bedre ud end meldingen var i går. Tak :-)

  Lotte... ja, det var ikke en af de sjove denne gang. Tak :-) Jeg må indrømme jeg er lidt i søvnunderskud

  SvarSlet
 5. Du godeste, Pia! Det rækker da til op til flere påsker og pinser og endnu mere...
  Stakkels jer alle sammen - jeg vil sende jer positive tanker. Rigtig god bedring med Mads (og selvfølgelig med Allans finger, men den svinder lige som lidt midt i alt dette, ikke?)
  Jeg håber den sidste del af påsken bliver knap så dramatisk for jer.

  SvarSlet
 6. Ihh du milde Pia, sikke en påske du/I har været igennem, sender de bedste tanker til jer alle!
  Stort knus

  SvarSlet
 7. Sikke da noget værre noget, men godt at der ikke skete mere med Mads...Håber da at han hurtigt bliver udskrevet, det er jo ikke så spændende at ligge på hospitalet..Godt at du fik Allan afsted med fingeren, håber at pencilinen hjælper..Nu må der da også have været uheld nok for et stykke tid....

  SvarSlet
 8. God bedring til alle!

  Mange påskehilsner Lone.g

  SvarSlet
 9. Sikke da en påske I har haft! Det er da utroligt at så meget kan ske på næsten én gang. Jeg tænker på jer og sende varme tanker jeres vej.
  Knus fra Lene

  SvarSlet
 10. Ellen.... Tak. I går forløb dagen uden uheld :-)
  Ulykkerne tog ligesom til i styrke, som påsken skred fremad. Allans finger forsvinder fuldstændigt i det andet :-) Den er også næsten rask igen. De mente det var et neglebånd der forårsagede det.

  SvarSlet
 11. Lotte... Den påske ønsker vi ikke gentaget :-)
  Tak, jeg sender det samme gode tanker til dig :-)

  SvarSlet
 12. Annemarie... Ja, det var lidt voldsomt. Alle "tilskuer" der så hans ben, var meget bekymret. Der er stor chance for at han bliver udskrevet i dag, med hjemmesygeplejerske. Han skal lige have endnu et par poser antibiotika, og så skal de måle hans infektionstal.
  Allans finger er næsten rask :-)
  Vi synes også vi har fået vores andel lige p.t.

  SvarSlet
 13. Lone.g..... Tak skal du há :-)
  Det samme til dig.

  SvarSlet
 14. Lene... Tak. Ja det er ikke den slags påske vi gider samle på :-) Vi er trods alt glade og lykkelige over det ikke er værre.

  SvarSlet
 15. Jamen du godeste Pia, sikken en påske. Jeg forestiller mig, at I i årene frem over, vil sige til hinanden "Husker I påske 2011".
  Rigtig god bedring med begge dine drenge.

  SvarSlet
 16. Annette.... Tak... Ja den gik ikke helt efter planen, men huske den vil vi vist altid.
  Mads kom hjem i eftermiddags, så vi har haft lidt opsyn med ham. Lidt opvartning med mad og andet er det også blevet til.
  Det tager sin tid inden det ben heler.

  SvarSlet
 17. Hold da op for en påske I har haft.. Sender gode tanker mod Lolland, håber Mads er i bedring.. :-)

  SvarSlet
 18. Puha - sikke mange ulykker oven i hinanden. Det lyder som om at du taklede det hele med imponerende sindsro. Det er nok også det mest fornuftige, men det var der nok ikke mange andre som havde klaret lige så godt.

  God bedring til dem begge. *S*

  SvarSlet
 19. Inge... Tak. Vi tror og håber det går den rigtige vej :-)

  SvarSlet
 20. Jens.... Tak :-) Heldigvis har jeg indtil nu formået at være kold og rolig, når voldsomme ulykker indfinder sig. Har snart prøvet det nogle gange. Når jeg har fået kontatket de nødvendige instanser, så galoperer mit hjerte og ben osv. ryster. Det hjælper jo heller ikke at blive hysterisk, men ingen af delene er man vist rigtigt herre over. Jeg kan også undres af min egen ro.... bagefter :-)

  SvarSlet
 21. Det var dog en forfærdelig masse uheld, der kunne ramme på én gang. I min familie tror man altid på stimer af tre - så når et uheld sker, så går man bare og venter på de to næste. Man kan vist godt sige, at I var inde i en stime... ;-)

  SvarSlet
 22. Puha, så trænger man da til ferie efter alle de væmmelige ting. Jeg håber sandelig at I nu har fået årets kvote af uheld og at alle kommer sig så hurtigt som muligt.

  SvarSlet
 23. Mia.... Det kan vi vist godt sige :-)
  Den med de 3 gange bruges også i vores familie. Heldigvis er det ikke sådan, at når en ulykke har ramt, så venter vi bare på de næste, men når de HAR ramt så opdager vi det :-)

  SvarSlet
 24. Kirsten.... Vi håber også at kvoten er brugt :-)
  og ferie ville ikke være så dårligt. Der er lige kommet lidt ekstra arbejde snigende. Mads har fået 28 sting i benet, så han er lidt handicappet :-)
  Vi håber helingen arter sig hurtigt :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)