lørdag den 16. april 2011

Nyt til huset, bilen og haven

P4165065 Forleden dag, fortalte Allan, at viskeren på den grønne bil var gået i stykker. Han havde hørt på prisen hos T. Hansen, og det kostede 1300,- kr. Da han nævnte prisen gik det op for mig, at det ikke bare var viskerbladet, men motoren, der var stået af. Allan og Mads har været hos produkthandleren og skaffet en "ny" til 150,- kr. Det er da en besparelse der er til at føle på. Allan har monteret motoren, og det virker perfekt. Mads havde afprøvet inden de købte den.

Vejret var lidt koldt og gråt fra morgenstunden, men solen fik hurtigt magten, og jeg kastede mig over haven..……….. Da vi byggede i 1977,  plantede vi roser hele vejen langs muren, men for nogle år siden, var jeg blevet så træt af dem, fordi de gik helt op foran vinduerne. De største roser var 1,70 m og stod og slæbte på ruden, og vinduesvask var nærmest umuligt hele sommerperioden, så roserne blev gravet op. Nu har jeg så investeret i nogle nye roser, men kun 4 stk, som er plantet mellem vinduerne. Jeg har valgt 4 forskellige farver og sorter. Jeg fik også plantet 5 pelargonier i mine små krukker, og fik plantet de indkøbte liljer. Jeg glæder mig til at se det hele blomstre senere på året.
P4165058 Liljer
Vores nye dør ville ankomme på et tidspunkt fra marts til maj, og i sidste uge dukkede den op. I dag pillede Allan den gamle dør ud. Den var ikke meget for at slippe grebet, så han måtte ud og låne en baronetsav.
P4165053 P4165055
Den nye dørkarm bliver sat i, og ved fælles hjælp lykkedes det at få styret døren på alle hængslerne. Den var tung, døren altså, og der var ikke meget plads til fingrene, men missionen lykkedes. Der blev isoleret, og nu mangler vi bare at få den fuget. Materialet skal lige indkøbes først.
P4165068 P4165071
Jeg har luget ukrudt til den store guldmedalje. Der var ikke den store forskel på havejorden og græsplænen, de steder hvor jeg ikke nåede rundt for 14 dage siden. Efter jeg har fjernet græsset, løsner Allan jorden, mens jeg isolerer dør. 
P4165070 P4165077 P4165083
Da vi nu har sluttet dansen for denne sæson, fik jeg sat både kartofler og løg i mandags. Jeg er så glad for de kasser, Allan lavede til mig for nogle år siden til vores urtesager. Det er til at overskue, når vi jeg gerne vil have lidt havesager. Undvære det helt, det kan jeg ikke, men vi har reduceret det enormt, og udvidet græsplænen flere gange. I dag fik jeg pillet ukrudt mellem jordbærplanterne og vores bedkasser.
De lover godt vejr igen i morgen, så mon ikke vi når en bid mere i haven, så den snart kan blive påskeklar.

14 kommentarer:

 1. Det bliver spændende første gang det regner, om I nu kan slippe for at feje vand ud.. det er en flot dør I har valgt.

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt forstå at du klippede og fjernede roserne, men det er nu ellers flot med roser op ad husmuren...;-D Håber at den nye dør holder vand ude...;-0

  SvarSlet
 3. Inge... Tak, vi kan også godt lide døren :-) og den har bare at være tæt :-) men selvfølgelig bliver det lidt spændende med en regnbyge, der står i det "rigtige" hjørne, det haster dog ikke med det regn, vi vil gerne have sol og tørvejr mange dage :-)

  SvarSlet
 4. Annemarie...jeg kunne også godt lide roserne, de blomstrede jo lige til frosten tog dem. Det var dejligt de kom væk, men der har også været lidt savnet. Har prøvet med nogle små rhododendron, men de gik ud en efter en. Den der var tilbage er flyttet et andet sted hen, nu kan den gro eller lade være.
  Jeg håber også vi kan holde vandet ude :-)

  SvarSlet
 5. Ej hvor har i været flittige. Skønt med sådan en dejlig dør og smukke roser :-)

  SvarSlet
 6. Hvor er det en flot dør, I har fået sat i.
  Og hvor er det dejligt at se, at du har været så flittig i haven og er nået så langt.
  Jeg tror, at jeg har fortalt dig det før, men hver gang jeg ser billeder af jeres hus, så tænker jeg tilbage på det min tidligere mand og jeg havde i 20 år, de minder meget om hinanden.
  En rigtig god aften til jer.

  SvarSlet
 7. Kraxpelax... Der er det nemlig :-)

  SvarSlet
 8. Laura... Det hedder sig jo, at man skal yde før man kan nyde :-) Nemlig, og jeg glæder mig til at se roserne på andet end et stykke taknemligt papir :-)

  SvarSlet
 9. Annette... Tak. Vi faldt også for den dør :-)
  Du har nævnt ligheden før :-) Parcelhuse er vist rimelig ens, når de er bygget nogenlunde samtidig, og når vi så har de samme mursten også :-)
  Også god aften til jer :-)

  SvarSlet
 10. Der ser jo lidt bart ud nu, men det ændres vel over sommeren... for lidt og for meget - ingen af delene er optimalt.
  Jeg kan godt lide jeres 'urtehave' - den må være meget nem at passe, og det er altså rart lige at have lidt, man selv har fremelsket.
  Tillykke med den nye dør. Me like :-)

  SvarSlet
 11. Ellen, det ser bart ud nu, og jeg er helt enig, alt var for nogle år siden blevet alt for stort her.
  Jeg er også glad for den urtehave :-) den er til at overkomme.
  Tak.. også mig :-)

  SvarSlet
 12. Hold op så flittige I har været. Og døren passer smukt til huset :-)

  SvarSlet
 13. Lene... Tak :-) Der skal jo laves lidt ind imellem nydelserne :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)