søndag den 3. april 2011

De gode gerningers dag

Den første gode gerning var at støtte Kræftens Bekæmpelse. Der slap vi med et kontant bidrag til den indsamler der ringede på døren i formiddags.
P4034988 Vi er medlem af to grundejerforeninger i vores lille by. Den lille som kun gælder for gaden, og så den “store” for hele byen. Desværre er der ikke den helt store opbakning til den “store” forening fra lokalbefolkningen side. Jeg har deltaget i alle de møder, foreningen har holdt, i de 3 år den har eksisteret. “Folk” har ønsker, om både det ene og det andet, men deltager alligevel aldrig i noget af det, selvom nogle få ildsjæle arbejder virkelig hårdt, for at få forskellige arrangementer op at stå. Vi selv deltager ikke i alt, men bakker op om det meste. Vores by skal ikke være en soveby. 
I dag havde foreningerne et fælles projekt: “Hold naturen ren.” i samarbejde med Refa. Allan og jeg havde besluttet, at vi ville møde op ved den lokale Brugs for at deltage, om vi så skulle være de eneste, sammen med formanden. Vi blev ialt 15 personer. Det kunne have været meget bedre, men det kunne også have været ringere. Vejret var fint fra morgenstunden, men kl. 11.00 da vi mødtes, begyndte det at regne. Vi fik udleveret hver en vest, en kasket og en skraldesæk, og begav os ud på hver vores rute. Alle veste var i str. L, altså 134 cm i omkredsen, hvilket er ret meget mere end jeg fylder, med jakke på. P4034970
Kasket, havde jeg på for første gang i mit liv, for at vise den gode sags tjeneste. Den gjorde så også at hår og briller ikke blev våde ☺ Vi gik ca. 1½ time, og fik samlet hver en pæn sækfuld alle sammen. Nogen fandt store jernplader, og havestole, som formanden kørte ud og samlede op på traileren. Vi sluttede af med en enkelt øl eller vand, som foreningen var vært ved,  mens vi fik drøftet verdenssituationen. Mest den lille verden vi selv befinder os midt i, nemlig Lokalsamfundets muligheder i fremtiden. Jeg bad de mennesker der ikke ville fotograferes, om at fjerne sig, og det var hvad der blev tilbage. Bl.a. formanden, som gør et enestående arbejde, desværre uden den helt store opbakning. Vi ved godt, at der bliver smidt meget affald rundt omkring. Alligevel var vi imponeret over, hvor meget vi kunne nå at samle på den korte tid til fods. Hvor mange kilo vi har indsamlet, ved jeg ikke, men jeg ved, at min sæk var rimelig tung at bære.
P4034973 P4034975
Vi sluttede dagen med at køre vores eget læs haveaffald, fra sidste weekend og i går, på genbrugspladsen. Jeg vidste mor havde noget, hun gerne ville have samme vej, så jeg ringede og sagde vi kom forbi, om hun ville give en tår eftermiddagskaffe. Jeg kunne høre glæden i hendes stemme, da hun sagde: "Så vil jeg hente mit hjemmebag op af fryseren." Lidt udredning af strikketøj, er der næsten altid at give sig i kast med hos hende. Det var der også denne gang. Dejligt, sagde mor da vi kørte derfra, så kan jeg strikke det færdigt i aften, og så kan L…. få det med hjem i morgen og sy det sammen.

14 kommentarer:

 1. Sikke flittige I har været, jeg har faktisk set mange der har samlet affald sammen idag...Hvor er det ærgeligt at det er nødvendigt med de Hold naturen ren dage, det burde jo bare være en selvfølge at vi alle passede på vores natur...;-) God søndag aften..

  SvarSlet
 2. Det er et rigtig godt initiativ. Så også flere der samlede affald ind og de så alle glade ud :-). Næste gang må jeg være med.

  Bedste forårshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Kan forestille mig at man har det godt med sig selv efter sådan en god gerning. En skam at folk bare smider affaldet når de er ude og det er ofte voksne som burde vide bedre.

  SvarSlet
 4. Annemarie....Det er trist, at folk bare smider alt hvor de går og står. Heldigvis er der mange frivillige rundt omkring, der giver en hånd i disse dage.
  Du må have en dejlig søndag nat, aftenen er jo snart forbi :-)

  Birgitte.... Det er faktisk også sjovt, man får en masse frisk luft og motion. Tænk bare alle de gange vi har været i knæ for at samle op. Du må melde dig under fanerne næste gang :-)

  Lene....Mange skoler og andre klubber har deltaget rundt omkring, og det er sørgeligt, at det er børnene der skal fortælle forældrene, at man skal passe på naturen.

  SvarSlet
 5. Det er svært at få pisket en stemning op så folk gider at være med til noget. Tit er det de samme tordenskjolds soldater der stiller op.
  Flot med alt det skrald I fik samlet.

  SvarSlet
 6. Kong Mor.... Det er lige netop det :-) Ting sker jo ikke bare af sig selv. Man råber på sociale arrangementer, men ingen møder op når de er der. Kun når Brugsen er vældig gavmild, og er vært ved noget der skal indenbords :-)

  SvarSlet
 7. Nu ved jeg hvorfor du skrev, at I havde haft store arbejdsdag sidste weekend. Et job, som det I har været med til, er dejligt når det er overstået, men for søren hvor er det kedeligt, at det i det hele taget er nødvendigt.
  Jeg er også endelig blevet opdateret med, hvad der er sket hos dig gennem de sidste måneder. Jeg håber, at det går bedre med armen, jeg prøvede det en gang for år tilbage, men da var det også 60 - 65 timer pr. uge bag pc´en og så sagde armen stop. Hold da op, hvor er man handicappet, når hver eneste bevægelse med den højre arm gør hvinende ondt.
  Jeg har også nydt, at læse om jeres dejlige ture både i ind- og udland.
  En god aften til dig.

  SvarSlet
 8. Hvor er det flot at i har deltaget i affaldsopsamlingen. Det er utroligt hvad folk smider i naturen :( Glas, kapsler, cigaretskodder, poser, staniol, parfumeflasker og hvad der ellers er.

  SvarSlet
 9. Sikke en god gerning I har været på - men utroligt, det skal være nødvendigt. Jeg bliver SÅ gal i skralden, når jeg ser folk kaste alverdens affald ud af bilen og får lyst til, at hive dem ud og give med en ordentlig overhaling.
  Dejlig med kaffe ved mor - jeg kan godt forstå hun blev glad :0)
  God aften til dig og husbonden !
  Knus

  SvarSlet
 10. Annette.... Det er kedeligt at verden er sådan.

  Armen er meget bedre. Det er utroligt, at hvad sådan "et par" små klik kan afstedkomme, man synes jo ikke rigtigt det er noget før det gør ondt. Det er et tilbagevendende problem hos mig, og når man ikke vil høre, må man føle :-)
  Vi har haft rigtigt mange gode ferieture :-)
  God aften til dig :-)

  SvarSlet
 11. Anette... Tak :-) Du har nævnt en stor del af "skidtet" Der ligger bare ALT og flyder.

  SvarSlet
 12. Lotte... Tak.. Vi havde en dejlig danseaften :-)
  At samle skrald, er noget jeg ofte har villet, og nu var muligheden også hvor vi bor, så er det da bare med at hoppe på vognen :-)
  Statskassen kunne score mange penge, hvis de kunne håndhæve de bøder, som det vil give, at blive taget på fersk gerning. Jeg har ikke tal på vores knæbøjninger, efter opsamling af cigaretskod osv.
  En god aften til dig :-)

  SvarSlet
 13. Godt gået. Godt, at der er nogen, der gider at samle alle grisenes skrald op - og sørgeligt, at det overhovedet er nødvendigt, som flere også siger.

  SvarSlet
 14. Ellen.... Ja, og og det samlede landsresultat blev 160.660 kg affald og 179.230 dåser, man kan læse mere her:
  http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=24673
  Der står at de har fundet en hundelortepose. Jeg alene fandt to. Dem der ikke lå i poser, lod jeg ligge. Det havde vi ikke fået udleveret grej til.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)