fredag den 29. april 2011

Åh, disse minder

De står som noget ganske særligt, og er noget jeg mindes med allerstørste glæde. Vi taler ofte om det, også med min faster og onkel, som er den direkte årsag dertil. Vi skal rigtigt mange år tilbage, mere end 50 år. Mine søskende og jeg har været ganske små.  Far havde kørekort, men ingen bil, det fik mine forældre først i begyndelsen af 60´erne. Faster og onkel, har altid været ivrige campister. For os var det noget helt specielt, når de kom i deres bil og slog det enorme villatelt op i vores have, og det hændte jævnligt, og næsten altid, at teltet var slået op i nattens mulm og mørke, efter midnat, så mor og far anede heller ikke udråd. Faster og onkel kom altid uanmeldt. De brugte os som mellemstation, før og efter deres mange ferier sydpå, og det var sjældent, de kun blev til en enkelt nat.    
Camping i Kalø 1962
Selvom det betød mindst tre ekstra personer på kost i husholdningsbudgettet, og en masse ekstra arbejde til mor, så var det alligevel noget vi alle syntes var sjovt og spændende. Heldigvis var mine forældre nærmest selvforsynende med alt fra høns og grise til frugt og grønt i haven, ellers kunne økonomien vist heller ikke have klaret det. Der blev nemlig spist godt igennem, når københavnerne kom på landet. Onkel var glad for mors mad.
Så snart det blev forår, fantaserede og ønskede vi børn helt vildt, at faster og onkel ville have rejst teltet, når vi stod op næste morgen. Mor var ofte med på ønsket og håbet, selvom hun vidste hvad det indebar, men vi har altid haft det så hyggeligt sammen, alle sammen. Somme tider var vi børn helt overventende, og stod meget, meget tidligt op, for at se om ønsket var gået i opfyldelse, og det hændte, vi kunne løbe ind og vække mor og far og fortælle at faster og onkel er kommet. Campingvogn i Kalø 1969
Teltet skiftede faster og onkel ud med campingvogn, men det ændrede ikke ret meget, ud over, at de ikke mere kunne komme ind på græsplænen, men måtte stille vognen op på den anden side af hækken ude ved den offentlige vej. Da vi nu havde fået bil, er det hændt de er kommet til et tomt hjem en enkelt gang, fordi vi var taget på ferie.
Min allerførste telttur med mine forældre og søskende, var i et lille lånt, men helt nyt telt, som min mosters børn havde erhvervet. Der kunne lige nøjagtigt ligge 5 luftmadrasser. 4 på langs og 1 på tværs. Så da mine forældre fik tilbud om at købe faster og onkels telt med det tilbehør, som de ikke havde brug for i campingvognen, slog de til. Det blev til mange gode ferier rundt i Danmark til os fem. Campingtur til Jylland 1970
Allan har aldrig oplevet dette eventyr, men da han og jeg havde bygget hus, havde faster og onkel udskiftet campingvognen med en der var endnu større, og var blevet fastliggere. Besøgene var og er stadig uanmeldte og overnatningen finder sted her på adressen, hvor de får en rigtig seng at sove i, når de kommer på visit. Der er dog blevet længere og længere mellem deres besøg, og de sidste 4 år har de haft chauffør på. De er jo blevet et ældre ægtepar der nærmer sig de 90 år begge to.

6 kommentarer:

 1. Der er altså meget, jeg slet ikke ved om familien...
  De dér københavnere - starter deres navne med G og B? Og deres børns med K, C, M og M?
  Jeg gætter jo nok rigtigt, men har de camperet??? Der kan man bare se.

  SvarSlet
 2. Ellen... Ja, du har gættet rigtigt :-)
  Ja da, campinglivet var lige dem, og det er kun et par år siden de satte den MEGET store campingvogn til salg, fordi de ikke magter det mere, men om det er lykkedes dem ved jeg faktisk ikke.

  SvarSlet
 3. Hej Pia :0)
  Dejlig historie om vigtige minder :0)
  Knus

  SvarSlet
 4. Hej Lotte :-))
  Det synes jeg også :-)

  Du får et cyberknus af mig :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)