onsdag den 13. april 2011

Dødsbo 4 – stuerne

Hvordan det hele begyndte, kan du læse her.
Hvad der skulle ske med stuerne, var ikke nogen nem beslutning at træffe. De kunne for så vidt bruges i den udformning de var, men de var meget, meget små, og i den ene stue var der ikke mindre end 5 døre, at tage hensyn til. Midt i den ene side af stuen var rejst et “skur” rundt om trappeopgangen. “Skuret” må være sat op, for at beholde varmen nede i stuen. Mads sværmede mest for en stor stue, men det var ikke rigtigt muligt, fordi den “nye” stue var bygget uden på det oprindelige hovedhus. Dvs. væggen mellem stuerne, var den gamle ydermur, og den gik helt op til tagryggen, og bar altså hele huset. Den kunne dermed ikke fjernes, for så ville huset styrte sammen. Der blev kigget lidt på tagkonstruktionen, og vi fandt ud af, at der ikke skete noget ved at fjerne muren fra loftet,og op til tagryggen.
stue stue 1
“Skuret” ville Mads ikke have i stuen, og ej heller trappen op til det eksisterende værelse. Både skur og trappe blev fjernet og lofthullet lukket. Loftværelserne ville alligevel have meget lange udsigter for en renovering, da der skulle nyt tag på, før han ville give sig i kast med noget der.stue 2
Loftet i stuen, som var bygget op med strå og ståltråd, og derefter pudset, blev revet ned. Selvom vinduerne stod åbne, støvede det så meget, at det blev nødvendigt at binde tørklæder for næse og mund, fordi det rev så meget i luftvejene.

Mads kom tilfældigt hos en familie, som havde haft samme begrænsning i deres renovering, p.g.a. af en bærende ydermur inde midt i huset. De havde valgt at rive murværket ned, men lade bindingsværket stå, så Mads var slet ikke i tvivl om, at det selvfølgelig var sådan det skulle være, så efter at have set det, kom der gang i kobenet. 
stue 3 stue 4

Loftet og væggene bliver isoleret. Der bliver sat ludbehandlede profilbrædder op.
stue 5stue 6 
Bindingsværket bliver malet sort, og der bliver “lukket af” i den nederste sektion, i den ene side, så der bliver lidt vægplads. Der bliver tapetseret, og alle sprækker i gulvet støvsuget omhyggeligt, fordi der nu kun er 3 dage til Mads har fødselsdag, og det skal selvfølgelig fejres i hans egen stue.
stue 7stue 8
stue 9 stue 10
Der gik nogle år, og Mads havde ønske om, at få det blå tapet skiftet ud med noget lysere. Bl.a. fordi det også ville gøre stuen lidt lysere. stue 11
Så jeg har allerede fået lov til at tapetsere om i stuen, som det fremgår af billedet til højre. Desværre har det billede lidt sjove brunlige farver, fordi filmen har siddet i apparatet alt for længe. Jeg havde helt glemt, at vi havde dette analoge fotografiapparat liggende, så filmen har siddet i et par år, inden den blev fremkaldt.
De andre projekter på huset, kan du se ved at bruge disse link:  badeværelset og Havestuen og haven

12 kommentarer:

 1. Det er så sjovt at få lov til at følge med i fremgangen på huset!
  I måtte gerne komme på besøg hos mig!!

  SvarSlet
 2. Super ide at åbne stuen op på den måde, og samtidig bevare den bærende væg. :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er I altså en flittig og hjælpsom familie :0) Jeg skal så sandelig love for, at I gør noget ved det. Det ser rigtig godt ud med de fritlagte bjælker :0)
  Knus

  SvarSlet
 4. Kong mor... Vi synes også det er sjovt. En tur til Frankrig, ville da ikke være så tosset :-)

  Inge.... Den konklusion nåede vi også ret hurtigt til :-) da ideen dukkede op :-)

  Lotte.... Tak :-)
  Vi holder meget af projekter af alle slags, og vil gerne hjælpe her og der, når bare det ikke tager overhånd.

  SvarSlet
 5. Du godeste for et projekt, men hvor bliver det dog flot, når I engang bliver helt færdige med det.
  Hvis I har lyst, kan I sikkert få job, ikke bare i Frankrig, men også i Sverige ;-)

  SvarSlet
 6. Genial løsning. Sikke et projekt :-)

  SvarSlet
 7. Ellen.... Det er nok lettere at bygge et helt nyt fra grunden, som vores eget, men dette er også sjovt.
  Det er ikke lysten der mangler, til at kaste os ud projekter rundt omkring, men mere tiden :-)

  Rimkoger.... Det var det nemlig :-) og ja, det er et stort projekt.

  SvarSlet
 8. Hold da op det er noget af et projekt. . men sikke en energi, det bliver da super godt:-)

  SvarSlet
 9. Det må være sjovt at kunne den slags..... Ser flot ud!!

  SvarSlet
 10. Prikker i luften.... Enig, og man sover godt om natten. Tak :-)

  Kirsten.... Tak :-) Vi synes også det er sjovt at lave.

  SvarSlet
 11. Jeg er imponeret over hvor viljesatte I er. Når det skal være skal det være, men det er jo et kæmpeprojekt I har indladt jer på. Jeg har læst op på de gamle poster om, hvordan det hele begyndte og jeg er meget imponeret!

  SvarSlet
 12. Hanne... Imponeret, tak :-) Vi har stort set altid lavet alt selv, så vi tænker ikke så meget i de baner, men selvfølgelig er det et stort projekt.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)