torsdag den 11. september 2014

Spisetid og mit nye liv

Selvom det begynder at ebbe ud med tomathøsten i drivhuset, så hober høsten sig alligevel op i løbet af et par dage. Der er tomatsuppe i fryseren, tomatketchup på flasker, og langtidsbagte tomater på glas og jeg spiser masser af tomater hver eneste dag i rå tilstand. På køkkenbordet stod en pæn skålfuld tomater jeg gerne ville have udryddet. Nytænkning… google lidt.. .
P1030415 P1030429

Jeg fandt en opskrift på karamelliserede hvidløgstomater med estragon, som lød så lækker at den måtte afprøves. Drivhuset blev ryddet for alle modne tomater, og med udgangspunkt i denne opskrift, fyldte jeg, på slump, en stor bradepande med tomater, masser af hele hvidløg og estragonkviste, salt, peber, honning og lidt olivenolie. Ind i ovnen ved meget svag varme et par timer. Uhm… Det smager virkelig godt, synes vi begge, og så er det nemt. Det smager også godt koldt, dagen efter.

P1030325 P1030336

Der er også andre der sørger for at få føde i sig. Det er fascinerende at stå og se når en edderkop går i gang med at indtage sit overdådige måltid.
P1030402 P1030379
Jeg ved ikke hvor længe disse ottebenede lådne væsener er om at spise deres bytte, for jeg blev ikke stående til de var færdige. Det er også spisetid for mange andre.. 
P1030367 P1030369
Nogen spiser helst alene….
P1030334
mens andre oftest ses i store flokke på flere hundrede. 
P1030432a
Mit nye liv har også relation til spisetid. Siden jeg fik arbejde i Stubbekøbing for ½ år siden, har jeg tænkt meget på om jeg kunne lave en byttehandel med begge mine arbejdsgivere. Tirsdag og fredag er jeg aldrig hjemme før maden står på bordet, og især fredagen har tit spærret ben for ting vi egentlig gerne ville, men har måttet droppe, fordi vi ikke kan nå at komme frem. Om torsdagen er jeg derimod, de allerfleste af årets dage, hjemme til eftermiddagskaffen.
Jeg forhørte mig hos begge mine arbejdsgivere, og lagde ikke skjul på at det var af ren og skær egoisme, at jeg gerne ville bytte rundt på mine arbejdsdage. Det var de helt indforstået med, så nu starter min weekend allerede fredag eftermiddag i stedet for fredag aften. Det åbner op for så mange muligheder for os. Nogle muligheder vi ellers ikke har haft. Den nye arbejdsplan er trådt i kraft dags dato.  

22 kommentarer:

 1. Ih... så dejligt med den nye arbejdstid! Det føles næsten som at få en ekstra dag i weekenden....
  Det tomatfad, er det "bare" tilbehør eller hvordan bruges det?
  Vores husmus (som er gået i fælden) gnavede de nysseligste runde huller i hasselnødderne... og havde travlt med at samle forråd... til stor ærgrelse for Erik. Han ville have nødderne selv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver så godt :-) Tomatfader er blot tilbehør, og koldt spiste jeg det til et tørt stykke rugbrød.
   Her er det orm der er flittige og der er mange af dem i år. Jeg plejer ellers ikke at se ret mange ormhuller i mødderne, men sådan er det ikke i år. De hænger på træerne med huller i. Jeg prøver at samle nødderne op inden egernene render med dem og graver drm ned alle steder. Måske er der også en mus, men egernene ser vi tit. Det gør vi ikke musene.

   Slet
 2. Det bliver dejligt med en kort fredag. Vi herude glæder os også til at høre mere om alle dine oplevelser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det nemlig, og jeg glæder mig også selv til at fylde den nye tid ud med lidt af hvert :-)

   Slet
 3. Dejligt, at det viste sig at være ganske lige til at bytte rundt på dagene, så du nu har en dejlig kort arbejdsfredag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtigt dejligt og jeg har allerede nydt det i stor stil :-)

   Slet
 4. Ej hvor godt at du kunne lave dine arbejdsdage om, det giver lidt mere frihed og luft til weekenden :-). Det ser altså rigtig lækkert ud, det du har gang i med tomaterne, håber det kommer til at smage lige så godt som det ser ud :-). Rigtig god weekend Pia :-) Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver nemlig masser af luft :-)
   Tomaterne blev allerede nydt i søndags, og en ny portion står nu i ovnen. Tak i lige måde Jette :-)

   Slet
 5. Tillykke med din forlængede weekend. Ja, det giver naturligvis mange flere muligheder med de ekstra timer.
  Skønne billeder og lækkerier, du viser :-)! Rigtig god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja, sådan et par timer placeret det helt rigtige sted giver utroligt meget. Lækkerier til forskellige individer ;-) Tak i lige måde.

   Slet
 6. Man kan heldigvis som regel snakke sig til en god løsning - det andet var da irriterende for jer begge to.
  De tomater lyder ualmindelig lækre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg behøvede ikke snakke ret meget. Jeg skulle bare åbne munden :-) Allan og jeg får i hvert fald meget glæde af det, er vi helt sikker på.
   De er også ualmindelige lækre, så lækre at det allerede er på menuet igen i aften :-)

   Slet
 7. Tillykke med den nye løsning :)
  Den opskrift må jeg kaste mig ud i, det lyder ualmindelig godt. Og da husbonden ikke er så vild med tomater, så bliver der ekstra meget til mig ;) God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-)
   Du kan godt glæde dig allerede. Allan spiser heller ikke rå tomater, hvis ikke de bliver 'plantet' på hans tallerken, men i salatskålen og tilberedt er det noget helt andet, så glider de let ned :-) Tak i lige måde.

   Slet
 8. "Karamelliserede hvidløgstomater med estragon" lyder da helt fantastisk, og jeg kan godt sætte mig ind i, at det også er godt i kold tilstand.

  Det lyder rigtig fint med dine nye arbejdstider, så I kan få mere ud af weekenden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er helt vilde med den opskrift.
   Det er skønt, og det er lige netop det vi allerede har fået ;-)

   Slet
 9. Ej hvor ser det dejligt ud, det må smage skønt ;O) God ide at få flyttet rundt på de dage. Det nu sjovere at starte dagens bedste dag - Fredag - lidt tidligere. Rigtig god søndag.
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det også :-) Jeg ved nu ikke om fredagen er ugens bedste dag. Jeg holder af alle ugens dage, med det forskellige indhold de nu har, men det er i hvert fald dejligt at få lidt samling på fritiden. Tak i lige måde.

   Slet
 10. Prøver igen - min første kommentar forsvandt vist ud i det blå :(
  Jeg har ikke været på bloggen i flere dage, så jeg har lige læst tilbage på din.
  Sikke skønne naturbilleder - det er da en fantastisk cykeltur du har til arbejde.
  Dine tomater ser lækre ud - vores tomater har været sent modne i år og det er først her det sidste par uger, der har været mange, så vi har også spist i rå mængder, vi har bla lavet pizza med masser af tomater, og fået masser af tomatsalat og lavet semidried tomater.
  Jeg kender godt det med en biologisk familie, som der ikke "normal" omgang med - min mors mor døde, da min mor var 6 år - min mor og hendes søster så også deres biologiske mors familie, men det blev "min mormor's" familie, der blev den naturlige omgang med for mig og mine søstre. Jeg kender en del af min mors biologiske fætre og kusiner, vi bor i samme område og siger hej på gaden, men omgås ellers ikke - det er egentlig lidt underligt, når jeg sådan sidder og tænker over det, men i vores hverdag er det jo bare sådan, det er.
  På min mands sider er der tradition for fætter/kusinefest på den mødrene side, men ikke på den fædrene, men for et par år siden kom der en "ny" fætter til, ja han er vel omkring samme alder som min mand - der var en barnløs farbror, der døde, men det viste sig, at han altså ikke var helt barnløs, der var en arving. En af fætrene tog initiativ til at mødes, så den ny tilkommende kunne hilse på sin familie - og vi havde en rigtig hyggelig dag sammen og skal snart mødes igen.
  Det er nu rart at kende sin familie og sine rødder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan noget sker jo desværre somme tider. Min cykeltur er ren nydelse. Her er der også spist tomater i alle mulige varitationer, og lavet en masse forskelligt til fryseren og på glas og flasker til vinteren.
   I der daglige er der svært eller faktisk helt umuligt at pleje kontakten med alle familiemedlemmer, men et år ind imellem er det hyggeligt at have en smule kontakt. Den tætte og mere jævnlige kontakt her, er også for det meste forbeholdt den nære familie, men ja rødderne er rare at kende lidt til :-)

   Slet
 11. Det var da en smart tomatopskrift du fandt - og det lyder dejligt med forstående arbejdsgivere, så weekenden kan begynde i passende tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tomatopskriften er brugt flittigt siden jeg fandt den. Det er så godt med forstående chefer.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)