fredag den 26. september 2014

En uge med feriebarn/børn

At kalde dem børn er nok at stramme den lidt rigeligt, da de begge er født før 2. verdenskrig. P1030529
Det er mange år siden, vi talte om et flerdages ophold her på landet. Planerne er hver gang blevet ødelagt af nogle grimme ting, som livet ind imellem byder på, men nu lykkedes det. P1030530a
Allans kusine havde et øsnke om at møde mor igen, så tirsdag aften havde mor kogt suppe, sådan helt fra bunden. Noget hverken mor eller kusinen laver til sig selv. Det var en fornøjelse at se hvordan de to snakkede, fnisede og fortalte historier. Kusinen mente de to skulle gifte sig, fordi de var et godt par. Næste morgen flyttede mor også ind hos os. P1030531
Jeg har passet mit arbejde hele ugen, mens Allan har taget sig af feriebørnene i dagtimerne og taget dem med på udflugter og kørt Falster tyndt, samt vist dem lidt rundt på Lolland også. De har fået fyldt sanseindtrykkene med nye oplevelser og genopfrisket en masse barndomsminder, fra kusinen holdt ferie hos hende og Allans fælles bedsteforældre.
Mens de 3 har kørt rundt på L-F, har jeg været med chefen til møde i København. Spist blødt brød fra Lagkagehuset. Været på sightseeing, mens vi kørte fra det ene til det andet. Har set Christianshavn, Christiansborg, Operaen, Bispebjerg hospital og jeg kunne blive ved. Billederne er dog fra dagens cykeltur. Der var masser af røg i horisonten i morges, og dyrene stod, som de ofte plejer, midt på vejen.   
P1030517a P1030525

Vores ‘københavner-feriebarn’ ser ganske anderledes på afstande. For os er 10 km meget tæt på, men det katagoriserer hun som en meget lang strækning. Selv har hun det hele lige nede på fortovet og rundt om hjørnet. Men skov, strand, natur, slotte, mørket og stjernehimmel samt den fred og ro, der hersker her, har hun til gengæld ikke. Hun har heller ikke en rullende ostevogn. Vi satte den markering ud ved postkassen, som vi har aftalt med ostemanden, så ringer han nemlig på. I modsat fald kører han videre. Der blev storhandlet af os alle.  
P1030514 P1030543

Mor kørte hjem i går, og Allan har kørt kusinen hjem i dag. Kusinen har fået fyldt hovedet med så mange oplevelser, at det summer af aktivitet. Hun har skrevet notater ned på papir, så hun kunne samle op på det hele på nettet, når hun kom hjem. Der var nemlig grænser for hvad hovedet kunne rumme og holde styr på. Mine hindbær har jeg ikke skulle tænke på at pille, det er feriebørnene spist, når de har været på havevandring.
På hjemturen fra arbejdet i dag, hoppede jeg af cyklen, for at kigge nærmere på nogle svampe, men jeg lod dem stå blive, da jeg ikke ved hvad det er, udover at det er rørhatte. De ser en smule giftige ud, synes jeg.
Det har været en hyggelig uge, men den har også været fyldt godt ud hele døgnet. Vi har ikke lagt planer for weekenden. Vi ser hvad den bringer.

13 kommentarer:

 1. Det var en særdeles indholdrig uge både lokalt og i Kbh.
  Skønne billeder af himmelen over landskabet og dyr på/i vejen!
  Smart shoppingløsning I har med Osteforretningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Turen rundt i Kbh. i bil, fik mig til at ønske en turistdag eller to derinde, der var mange bygninger, jeg godt kunne tænke mig at se nærmere på, selvom Kbh. ellers ikke er noget der tiltrækker os.
   Jeg synes naturen er ualmindelig meget grøn og farverig end den normalt er på denne årstid.
   Ja, dejligt og uforpligtende dørsalg.

   Slet
 2. Det lyder som en festlig uge for alle, der har deltaget i den. Jeg ville heller ikke føle mig tryg ved de svampe. Smart osteforretning.

  SvarSlet
  Svar
  1. De 3 herhjemme har hygget sig noget så gevaldigt. Jeg har taget del i det jeg kunne. Når de har fortalt hvor de har været og hvad de har set, så kan jeg jo se det hele for mig, så på den måde har jeg også været med på tur.
   Nej, vel! Vi er glade for ostemanden.

   Slet
 3. Dejlige stemnings billeder og lyder som en dejlig uge for alle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der lyder ingen klager fra nogen ;-)
   Jeg kan stadig ikke kommentere hos dig.

   Slet
 4. Selvom du har været på arbejde, har der nok været noget feriestemning i hjemmet. Det er sådan en uge, man kan leve længe på, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har der helt sikkert. De har jo fået en noget anderledes hverdag, især de 2 af dem, og kusinen spurgte også, hvem hun mon skulle snakke med, når hun kom hjem igen ;-)

   Slet
 5. Skønne skønne billeder...... og I har da alle fået en ordentlig en på opleveren, hvor er det skønt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. For os er egnen heromkring jo hverdag, men glæden ved at se de to 'tanters' glæde er bestemt også en oplevelse.

   Slet
 6. Der er blevet talt gamle dage, men ingen nye informationer. Det er jo ikke første gang vi ser hinanden. Vi har udvekslet familiehistorier mange gange før, så der er ikke mere at fylde på slægtshistorien, selvom det er ønskeligt ;-)

  SvarSlet
 7. Lidt pudsigt, at Allan gider, men det har åbenbart været rigtig hyggeligt - og så kan han jo godt lide at være chauffør.
  Man skal altid lade ukendte svampe stå, men det er heldigvis meget sjældent, at man støder på den giftige Satans rørhat - som jeg ikke kan se, om denne her er, ud fra billedet ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke hvem af de tre, der har haft den største fornøjelse af opholdet, men Allan har nydt hvert eneste minut.
   Det ved jeg. Jeg var dog lige ved at tage et par stykker med hjem for at sammenligne med svampebogen og nettet, men det havde nok ikke hjulpet. Der var for mange der lignede, så tak for oplysningen. Det havde været sjovere hvis det havde været Indigo rørhat :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)