fredag den 29. august 2014

Oldebørn og hundeliv

Selvom mine oldebørn skulle blive 3½ måned gamle før jeg fik dem at se IRL, er det ikke noget der har pint mig, men tanken har da jævnligt været der. Sidste weekend lykkedes det. Det blev dog kun til et møde med godt halvdelen af dem, nemlig 5, da alle har fået nyt hjem. Kun én bor hos moderen. Det handler selvfølgelig om Camilla


.P1030180
Hunde er hendes allerstørste interesse. Al hendes fritid bliver brugt på hunde. Træning, udstilling, fotografering også lidt til bladet. Hun er hundemor- og farmor med stort M og F. Jeg er knapt så meget oldemor. Sidste søndag havde vi meldt os til ringtræning her, for at se hvordan sådan noget foregik og samtidig være lidt sammen med C. En ting er at høre om det, noget andet er at se det med egne øjne.
P1030168 P1030186

Det var nu alligevel sjovt at se, hvordan hvalpene reagerede, så snart de hørte Camillas stemme. Alle for på et splitsekund hen for at hilse på hende, og glæden var gensidig. Efter at have hilst, kunne de lege videre, mens vi andre drak kaffe og spiste kage.
P1030109R
Før vi nåede så langt, var der træning for både store og små hunde og deres ejere. Man kan godt se at hvalpene har noget at lære endnu og at der sker meget på en måned. Hundene skal lære at omgås hinanden, og ikke lade sig distrahere af andre ting der sker. De skal lære at gå i zig-zag, gå uden at trække, sidde, ligge, stå rigtigt og meget andet jeg overhovedet ikke har styr på.
P1030086 P1030144
Der blev også holdt stilleleg, som jeg vil kalde det. Alle voksne hunde, blev stillet op på række, og den der først rørte eller flyttede på benene blev dømt ude.P1030155
Der er også tid til andet end at se pæn ud, bare man opfører sig ordentligt, og det gjorde de alle, store som små. 
P1030129 P1030159
Utroligt som tiden løber. De sidste 14 dage er fløjet afsted med ting der har spærret ben. Ting jeg egentlig gerne ville skrive om, men det er, og har der bare ikke været tid til. Nu er det allerede weekend igen. Den skal fyldes med fornøjelser og pligter.

10 kommentarer:

 1. Selvfølgelig bakker man sit barn op i dets interesser, og meget kan man byde sig selv for at være sammen med samme barn, men jeg forstår bedre end godt, hvorfor du er "knapt så meget oldemor" :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det er dejligt, at vi kan få lov til at komme og deltage som rene tilskuere i et enkelt eller så mange arrangementer vi lyster. Vi nyder også at være sammen med C hundevenner, som alle er nogle rigtige søde mennesker, der velvilligt lukker os ind, ikke bare på deres ejendom, men også i deres hjerter. Selvfølgelig er der meget snak om hunde, men vi taler skam også om mange andre ting. Normalt har vi kun deltaget i deres gåture, og vi elsker jo at gå, så det er ren win win. Motion, naturen, hygge, snak, mad, kaffe og kage, det vil vi gerne være med til, men hunde- katte- eller anden dyreejer bliver vi aldrig.

   Slet
 2. Nååårh altså, de er altså nuttede sådan en flok hvalpe-basser :-) Og den store sorte - den er bare STOR!

  SvarSlet
  Svar
  1. Man bliver altid lidt blød om hjertet, når man ser små hjælpeløse væsener, men det frister mig ikke. Den har en pæn størrelse, men jeg har set dem større :-).

   Slet
 3. Det er nogle hurtigt voksende oldebørn du har, men for pokker hvor er de søde.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går stærkt og jeg har svært ved at følge med. De er meget søde, både når de leger og lystrer, men også når de laver tossestreger, som hvalpe/børn nu gør :-)

   Slet
 4. Når man har et stort blødt punkt for grand danois må man - dvs jeg - indrømme at det er umådeligt svært at læse teksten fordi jeg vil meget, meget hellere se billeder af skønhederne.... men lidt fik jeg da med -jo, ringtræning er et ret særligt fænomen... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var heller ikke så meget tekst, som der ofte er at finde hos mig. Jeg skal ikke kloge mig på noget, jeg ikke har forstand på :-) Jeg kan kun give dig ret.

   Slet
 5. Min mor har også altid gået helt vildt op i hundetræning, lige fra vandtræning, spor og civilforsvaret, hun har New F. Jeg synes alle hundeejere burde gå til en form for træning med deres hund, det ville uden tvivl kunne forebygge.

  Alle hvalpe er bare så skønne :-)
  God aften! Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. C går også til rally lydighed, almindelig lydighed og svømning med sine hunde. Hunde skal være velopdragne, nøjagtig som børn skal være det, så vi er helt enige. Tak i lige måde :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)