torsdag den 14. august 2014

Skovsgaard - 2

Det var ikke meningen at dette herregårdsbesøg, skulle fylde så meget, men det er altså rigtigt svært at begrænse sig, med det udbud der var på stedet. 
P1020796 P1020828
Der var traktormuseum og vognmuseum. Det første har ikke min store interesse, men jeg bemærkede med det samme, at traktorerne i dag, har en noget anden størrelse.

P1020798 P1020803
Bemærk lige detaljerne med tagpotter, døre, brosten osv. Der er intet overladt til tilfældighederne.
P1020808 P1020809

Sådan var det overalt i vognrummet. Se bare høstfolkene og baggrunden. Den gamle jagtvogn stod også i de rigtige omgivelser, læsset med dagens jagtudbytte, to fasaner. Selv kanen er placeret i et snelandskab. Der er få af naturen dyr og fugle placeret på de rigtige steder
P1020815 P1020816

Der var den bedrøvede kone, med pungen i hånden, der skulle ud og handle ved den rullende brødvogn, mens brandsprøjten ikke havde forladt gårdspladsen efter slukningsarbejdet af en ildebrand
P1020811 P1020813

På loftet var der også fyldt med diverse gamle ting, som denne mælkevogn og rustvognen.

P1020825 P1020827
Stedet rummer også et sadel- og seletøjsrum, samt en lille samling legetøj. Ude var der – jeg ved ikke hvor mange træer, turistattraktioner i sig selv, man kunne lægge vejen forbi. Jeg vil dog lige indskyde, at de fleste af dem lå 20-30 km væk.

P1020831 P1020728
På Skovsgaard er der noget for alle, vil jeg vove at påstå. Børn i alle aldre er der også tænkt på. Lige fra de helt små til de noget større.
P1020834Der kan leges og arbejdes med forskellige nørdede ting i flere  arbejdsrum. Der er opsat mikroskoper og meget, meget andet, både ude og inde. Hele gårdspladsen er et stort hyggeområde og ‘legeplads.’ Det hele er til fri afbenyttelse, man skal bare selv rydde væk efter sig. På billedet bliver der malet korn, kerner og havregryn om til brugbart mel. Ude sad nogen og undersøgte blade, insekter og andet kryb under et mikroskop, mens andre gik på stylter. Vi var så imponeret at dette sted fra A til Z, og anbefaler det gerne.

14 kommentarer:

 1. Jeg er ganske imponeret over, hvor meget stedet har at byde på, og hvor meget der er gjort ud af udstillingerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt betro dig, at vi også var :-)

   Slet
 2. Det var dog fantastisk, så meget museet rummer. Jeg kan nemt forestille mig, at der er noget for enhver alder. Jeg synes, at du har givet en flot gennemgang af herregården gennem dine 2 indlæg. De inspirerer til et besøg :-)! Rigtig god torsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg har gjort mit bedste for at gengive det. De fortjener virkelig ros for det hele, og denne gang levede brochuren mere end op til forventningerne.

   Slet
 3. Tak igen - og godt du ikke lige faldt for begrænsningens kunst her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Begrænsningens kunst, har jeg vist generelt ret svært ved at finde ;-)

   Slet
 4. Vi ville vist alle have særdeles svært ved at begrænse os på sådan et sted - jeg er igen imponeret over stedets mangfoldighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror og håber jeg også. De fortjener den opmærksomhed :-)

   Slet
 5. Nu har jeg læst begge dine indlæg om Skovsgård, og du fortæller så godt, at jeg har lyst til at komme der selv. Nu hvor jeg er meget interesseret i historie - og især almuens historie - kunne der tages mange spændende billeder, der kunne bruges i slægtsforskningen, på samme måde som det er spændende at komme på Frilandsmuseet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kunne tages rigtigt mange billeder og fortælles endnu flere historier om livet dengang. Du må en tur til Langeland :-)

   Slet
 6. Kære Pia, hvor har I oplevet meget i løbet af sommeren og hvor er det dejligt at følge med i. Til trods for flere besøg på Langeland, kender jeg ikke Skovgaard, men den ser ud til at være en rigtig perle og noget jeg skal huske på.
  Jeg så, at du havde syltet agurker som asier, det skal jeg prøve, for som jeg skrev på et tidspunkt, så er jeg ved at drukne i sylteagurker for øjeblikket. Og sjovt nok, så kender man ikke asier hernede, det kan de jo så passende komme til. Tak for dine gode råd mht. squash og agurker.
  En rigtig god weekend til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg klager heller ikke :-) det er rart at have en liste med 'værd at se' hvis tiden er til det, synes jeg.
   Jeg har tit syltet drueagurker, som asier, hvis de var blevet lidt store, både med og uden kerner, alt efter hvor grove de var. Det kan de nemlig, og de ved ikke hvad de går glip af :-)
   Velbekomme og tak i lige måde.

   Slet
 7. Takker for at "komme med på turen" herfra København..
  Har aldrig været på Langeland, måske kommer jeg der en dag, kan se der er flodte ting at se...
  fortsat god ferie ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tager dig gerne med på tur i udkanten, trivlselsområderne eller værdikanten og vores små provinsbyer. Kært barn har mange navne :-)
   Tak, men nu er det slut med ferie. Arbejdet kalder på mandag.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)