fredag den 30. maj 2014

En dag uden mål og med udover lidt hensyn

Kos tirsdag den 13. maj 2014
Vores plan var at sejle til Kalymnos i dag, men det blev droppet, da Allan ikke helt kunne finde ud af om pillerne havde hjulpet ham. Han ville bare ud og gå i området, så han kunne finde ud af, hvordan han havde det.  
P1010167 P1010397
Jeg forbød ham at tage den tunge rygsæk på. Meget modstræbende indvilligede han til sidst og nøjedes med at tage det lille lommekamera med. Vi gik hele formiddagen og så på det helt almindelige hverdagsliv. Alskens biler kører rundt og sælger alt muligt fra tøj, til vaskemaskiner, haveplanter, frugt, havemøbler osv. Bilerne kører rundt med åbne døre og bagsmække mens der ‘råbes’ i højtaleren, så alle er klar over, at der kan handles.  
P1010386 P1010389
Her er endnu en parkering, hvor bilen er kørt helt ind i træet. Han kommer aldrig derfra igen, siger Allan, men et øjeblik efter kørte ejeren, hvis arm man kan se på billedet, derfra. Vi kom også forbi hospitalet.P1010390
Lige overfor dette var en mand i gang med at male. Der findes vist heller ikke noget arbejdstilsyn på Kos. Bemærk den lille sæk der er stillet som eneste sikkerhed for at letmetalstigen ikke skrider med mand og maling. Sådanne eksempler så vi mange af. Vi gik hjem til hotellet og spiste lidt frokost. Derefter ville Allan gerne have et lægetjek. Lægen trådte helt tilfældigt ind ad døren på hotellet, da vi henvendte os i receptionen. Allan blev lyttet på, trykket på, og var lige ved at ryge gennem loftet. Lægen hentede nogle piller, som ville få musklerne til at slappe af.P1010399 Hvis de mod forventning ikke begyndte at virke indenfor en time, skulle vi blot kontakte lægen igen om aftenen, så havde han nogen der var stærkere. Allan lagde sig en time og slappede af, mens jeg fandt en plet i solen og læste i en bog. Efter det lille hvil, var vi på benene igen i en ny retning.
P1010417 P1010421
Vi så på frodige haver med appelsiner, oliven, citroner, abrikoser, kumquats og figner. Vi så urtehaver med artiskokker, kartofler, jordbær, tomater og alt det vi andre kan dyrke herhjemme på friland eller i drivhus. Vi så på naturen, huse, træer og blomster. Jeg kunne vise en masse billeder, men bliver nød til at begrænse mig.
P1010430 P1010422
Hver eneste dag, også den dag vi lejede bil, gik vi mange tusinde skridt. På hele turen blev det til 112.251 af slagsen. I gennemsnit 16.036 pr. dag og det helt uden problemer for manden med de dårlige knæ. Det hjælper jo også at terrænnet ikke er så kuperet.
P1010439
Pillerne hjalp, dog ikke så meget som lægen havde lovet, men det gik i den rigtige retning, og da lægen havde sagt det samme som jeg, lod Allan rygsækken blive hjemme på resten af vores spadsereture. Selvom årsagen nok skal findes et andet sted, var det ingen god ide at bære på den. Jeg fik allernådigst lov til at bære vores vanddunke i min lille rygsæk, som oftest er rigelig stor til min pung og vanddunk og måske en lille madpakke til os begge. Kameraet har jeg som regel i hånden.

18 kommentarer:

 1. Nu er jeg 'endelig' kommet igennem dine fine historier fra Kos; det er lidt sjovt, for jeg var der selv i 1997, og jeg kan intet genkende fra dine billeder. Måske fordi det var en uges charterferie med søster, og vi var unge - og der var sikkert mere natklub end kultur over det. Men det er jo en fantastisk smuk ø du viser frem - og med al det kaos, man forventer sydpå ... såsom deres parkeringer.

  Blot synd, at Allan skulle have det skidt - men forhåbentligt er det nu ovre igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Alder og formål spiller helt sikkert en stor rolle. Hvis man er til dette byliv, er jeg sikker på det stadig er intakt, omend ikke endnu vildere. Vi nærmede os ikke bymidten efter kl. 22. Jeg ved dog at man for 5 år siden startede med at nedrive mange af disse diskoteker, barer og natklubber, for at erstatte dem af cykelstier, og man er stadig i gang.
   Jeg tror at alle steder på kloden har deres smukke sider, man skal bare ud og lede efter det, man selv synes, er værd at gå efter. Parkeringer sydpå er specielt, set med danske øjne.
   Allan har det fint igen.

   Slet
 2. Det er i virkeligheden en god måde at holde ferie på og jeg er ganske sikker på, at vi ville have gjort noget af det samme, hvis vi havde været på Kos. Det var dog en forskrækkelig masse skridt - som vi nok også havde gået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i hvert fald ferie der passer rigtigt godt til os, og jeg er også næsten sikker på, at I ville benytte samme model og nå mindst lige så mange skridt.

   Slet
 3. Typisk græsk parkering. Jeg tror ikke, deres biler holder ret længe, sådan som de behandler dem, og så kører de altså med en djævlens fart. Jeg foretrækker at tage bussen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke den store bilkender, langt fra, men jeg tror nu de holder lige så længe der som andre steder. Faktisk synes jeg de kører pænt. Vi har i hvert fald mødt mange andre lande, hvor jeg nødig vil være passasger, alligevel foretrækker jeg min egen privatchauffør, også fremfor busser, men det er mest p.g.a. min køresyge, som der skal tages hensyn til. Allan ved hvordan jeg skal behandles ;-)

   Slet
 4. Dejlige billeder! Det lader til at have været en rigtig god oplevelse at være på Kos. Der har jeg aldrig været, men på flere andre græske øer. Der er meget at se på, en venlig befolkning og skøn mad. Det gælder vist overalt i Grækenland, trods krise.
  Jeg håber, at Allan igen er helt fit for fight! God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil måske ikke ligefrem sige at der er masser at se på, for i den retning er vi nok lidt specielle. Vi kan godt 'nøjes' med naturen. Hvis man er til museer og andre turistatraktioner, så tror jeg man bliver gevaldigt skuffet.
   Som turist mærker man intet til krisen. Folkene på de græske øer siger, at det mest er fastlandet der er ramt. Øerne lever stadig af turisterne, i modsætning til fastlandet.
   Tak, Allan er helt på toppen igen. I lige måde.

   Slet
 5. Vi har ikke været fristet af middelhavslandene, men det er fordi der er for varmt efter vores smag... vi rejser hellere nord på.
  Men dine smukke fotos fra og fortælling om livet på Kos frister godt nok...

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi tager altid til middelhavslandene i maj og oktober (evt. april eller september) Der er vejret som en dejlig dansk sommer, og turisterne er minimeret. Begge dele passer os glimrende.
   Grækenland er bedst i maj og oktober, siger vi der aldrig har været der på andre tidspunkter :-)

   Slet
 6. Godt det blev bedre med Allans skulder.
  Her kom jeg lige til at tænke på palnteskolebilen, som vi oplevede på Kreta - det var vores første møde med en bil, der kørte rundt med højtalere og solgte varer :)
  Når du beskriver alle de dejlige vækster, der er i haverne på Kos - kan jeg mærke duften, der var på Kreta - vi var ude at køre med et lille tog - det var vist en traktor, der var klædt ud til tog og med vogne bagefter, det var rigtig hyggeligt og vi kunne dufte appelsiner og timian og fik set små byer, smukke kirker osv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Som familie, gik vores allerførste charterferie til Kreta, og selvom vi havde kørt selv til Ungarn og andre lande sydpå, var Kreta en anderledes oplevelse. At slå midt i en appelsin- og citronplantage og både dufte og smage på herlighederne var en oplevelse. Vi lejede bil og kom ud i kroge, hvor de aldrig havde set en turist. DET var en oplevelse i sig selv og også for hele landsbyen, vi var ikke i tvivl om at det var os de talte om, men vi forstod ikke græsk.

   Slet
 7. Jeg er grusomt bagud i læseriet her. Jeg kan se, at jeg har noget ferie at følge op på. Dine billeder har gjort mig nysgerrig - jeg skal vidst tilbage og have det hele med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke altid lige nemt at følge med alle vegne, når der også er et liv, der skal leves og andet skal passes.

   Slet
 8. Sikke mange indtryk I har fået med jer fra ferien. Det er lige sådan, ferie skal være!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi laver heller ikke andet, end at samle og samle, netop fordi vi holder allermest af sådanne ferier.

   Slet
 9. Tak for turen, som jeg har fulgt med stor fornøjelse. Godt at skulderen er OK igen - at blive ramt af syg- eller dårligdom på ferien er slemt. Vi har kun været på Kos på gennemrejse til/fra Kalymnos, og det var godt at høre/se lidt mere, som ikke har fokus på natteliv og solcreme. Grækenland forår eller efterår er toppen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og velkommen til :-) Skal man absolut være syg, er det rart at være hjemme i vort eget lille land, men vi har efterhånden prøvet det nogle gange, og har altid fået god og hurtig behandling uanset land.
   Nattelivet skænker vi ikke en tanke, men solcremen i ny og næ.
   Rejsetidspunktet har jeg fra en gammel kollega, som rejste til Rhodos 2 gange om året, nemlig i maj og oktober, fordi det var bedst, og det passer også til os.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)