lørdag den 10. maj 2014

Vanskabte høns eller æg? - og legehjørnet

HønseægDa jeg stillede de nyindkøbte æg, fra de fritgående høns i køleskabet, bemærkede jeg at et af æggene var meget, meget tynd i skallen, men alligevel tæt og stærkt nok til at jeg kunne trykke på det uden det knustes. Efter et par dage, stak ægget mig lige i øjnene, da jeg åbnede køleskabet. Skallen var nu bristet og krøllet helt sammen. Efter et par dage skulle jeg lave en portion melboller. Da jeg slog det ene æg ud, indeholdt det slet ingen blomme.P1010085


Jeg har brugt en del tid i haven, for at få den til at se ud som jeg allerhelst vil have det. Desværre er det kun en stakket frist, men nu er den finkæmmet. Da bladene fra påskeliljerne altid irriterer mig, og lukker af for de andre blomster bagved, så fandt jeg på at flette alle bladene langs hele indkørslen. Måske en skør ide, men det pyntede.
P1010076 P1010077
Jeg elsker mit drivhus, som jeg besøger flere gange dagligt. Selv når vejret ikke er allerbedst, så er der dejligt tørt og varmt og så kan man også lege lidt med kameraet. Her er det purløgene der blomstrer og årets første peberfrugter har været på vej et stykke tid. P1010090 Da jeg skulle vande mine blomsterkrukker, fik jeg pludselig øje på denne mikroskopiske edderkoppefamilie. De var bare bitte, bitte små gule prikker i blomsten. Jeg tror ikke de kan lide brusebad, for de fik godt nok travlt med at krybe sammen. Sikke en aktivitet der blev. Jeg måtte ind og hente kameraet.

24 kommentarer:

 1. Meget, meget mærkeligt æg ... men hvor er det fint med de flettede forhenværende.
  Og en sød, flyvende sommer, du fik indfanget - de er nu meget nuser, de bittesmå edderkopper.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man kunne forstærke ægget, kunne det blive en fin lille skål, men det røg ud ;-)
   Sommeren kommer i små glimt og dem må man nyde mellem den silende regn. Jeg kan godt lide edderkopper også de store, men alt småt er næsten) altid nuser.

   Slet
 2. Jeg har det nok helt personligt sådan at et drivhus er et fotostudie mere end noget andet. Ingen vind, ingen regn og perfekte muligheder for at tage gode billeder.. og det gør du så osse.. tak for kigget.

  Edderkopperne er søde som små når de er så mange - men bliver de større tror jeg nu nok at det kan få de fleste til at rykke sig et par skridt bagud....

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er heldigvis plads til at alle interesser kan tilgodeses :-)
   Jeg ved der er mange de er bange for edderkopper. Jeg synes de er søde og redder ofte deres liv. Hvor andre ville mase ðem, bærer jeg dem ud. - videre til livet et andet sted.

   Slet
 3. Mystiske æg du har fået dig købt Pia. :-). Jeg plejer også at flette de trælse strittere fra påskeliljerne, så kan de ligge der og pynte mens de visner ned. Nu har jeg ikke så mange mere, jeg ved ikke hvor de bliver af, men de forsvinder altså med tiden. Hold da op en edderkopperede du har i blomsten, selvom de er små, så ser det voldsom ud, når du forstørre billedet op. :-) god søndag. Kh Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er vi to der er lidt skøre ;-) Det sker noget forsvinder uden at man kender grunden. Vi burde grave løgene op jævnligt, og lægge dem igen, mem det arbejde gider jeg ikke, så hvis ikke de vil op i lyset må de selv om det.
   På billedet kan man da se der er edderkopper, det kniber mere i virkeligheden.
   Tak, min søndag var fantastisk. Du må have en dejlig uge

   Slet
 4. Den sammenkrøllede æggeskal ser helt surrealistisk ud. Et æg uden blomme lyder rigtig mærkeligt, det er jo i hvert fald ikke med til at sikre artens overlevelse, ja det ville det jo alligevel ikke, når det nu havnede i dit køleskab.

  SvarSlet
  Svar
  1. Manglende familieforøgelse var også den første tanke der strejfede mig, men det hænder jeg får æg med to blommer, så der kommer også tvillinger ;-)

   Slet
 5. Det er dog et besynderligt æg.. :-)
  Jeg ville nu nok betakke mig for at have sådan en klump edderkopper hængende. De er da små og fine, men de bliver store og lodne, og så er jeg stået af..

  SvarSlet
  Svar
  1. De er da søde, også når de bliver store med fin pels på krop og ben. ;-)

   Slet
 6. Hvor skægt med ægget - er så misundelig på dit drivhus!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Man studser lige engang. Drivhuset er en stor nydelse. Og velkommen forbi :-)

   Slet
 7. Det var da underligt, med det æg ? Jeg går helt lyst til at komme i haven, når jeg læser dit indlæg, og kan mærke, hvor meget du hygger dig. Et drivhus kan virkelig også give mange hyggelige timer og stemning. Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Når jeg er tvunget til at sidde inde så mange timer dagligt, nyder jeg udendørslivet til fulde, når jeg har fri. Er dog ikke ked af at kunne sidde lunt og godt i alle vintermånederne :-)

   Slet
 8. Høns kan også fejlproducere og har man mange, så kan det være svært at finde den, der gør det - det kan også bare være begynder-vanskeligheder :)
  Det ser godt ud med dine påskelilje-toppe - mine påskeliljer står ikke så tæt, at jeg kan gøre det og jeg vil nok heller ikke får det gjort, men flot er det altså.
  Og et skønt billed af edderkoppe- ynglet - det er sjældent, vi får mulighed for at se den slags.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg husker godt min barndom, hvor hønsene somme tider kun havde lagt en tynd hinde om ægget. Søster har kun 5 høns, men har fået nye for ca. Et halvt år siden og jeg ved hun har haft lidt problemer med de nye høns.
   Jeg ved ikke hvor sjældent det er, måske har vi bare ikke øjnebe åbne, de er jo mikroskopiske små.

   Slet
 9. Jeg har også været ude for fejl-æg, men ikke uden blommer! Tværtimod var der for år tilbage nogle æg med to blommer, når man købte de største æg.
  Mon de gode leverandører sorterer æggene mere nøjagtigt? Jeg tror det.

  Tak for kommentar om den lange rejsetid til Falster, - jeg tror det er fordi jeg kom afsted på et uheldigt tidspunkt på en fredag. Min bekendt sagde, at der er mange, der holder week-end i sommerhusområderne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke om man de store leverandører kan se hvad et æg indeholder. Jeg vil betegne min leverandør som en af de rigtige gode ;-) Der lever hønsene godt, der bliver kræset om dem med alt hvad de kunne ønske sig.
   Det er ikke bare weekend der bliver holdt i sommerhusområdet. Der bliver lejet mange sommerhuse ud til feriegæster. Allerflest dog ved Marielyst, men det er billigere i omkring Gedser og der kommer flere og flere dertil, heldigvis for byen, for nu begynder der at ske noget igen.

   Slet
  2. Ja, de skal bare plante nogle flere læhegn i Gedser! :) Jeg troede ikke der var 10-15 km. fra Bøtø til Gedser (afhængig af ruten) - der er god plads, selv om det er en smal landtange. :)

   Jeg ved ikke hvordan "store ægfarme" sorterer æg, et eller andet gør de, der er jo stempel på!

   Slet
  3. Vi kommer meget i Væggerløse, tæt på Marielyst, og selv vennerne der, synes der er meget langt til Gedser, selvom der faktisk er noget længere til os, men det føles ikke sådan.
   Jeg ved at ægavleren skal veje æggene og at de skal have en vis størrelse, for at kunne blive af med dem, måske det kan afsløre en manglende blomme? Jeg ved det ikke.

   Slet
 10. Sikken et æg. Fin ide med at flette påskeliljeblade så de stadig kan arbejde. Edderkopperne er meget spændende at se på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fik en flygtig tanke om at lave et lille saltkar af skallen, hvis jeg kunne forstærke det, så fint og specielt syntes jeg det var. Det røg nu ud sammen med mine fantasier om hvad jeg kunne bruge det til :-)

   Slet
 11. Det er et meget mærkeligt æg - og lidt skræmmende også. Men nu er jeg jo heller ikke fra landet og forventer måske mere regelrette produkter, end virkeligheden kan byde på ;-)
  Jeg er vild med dine fletninger. Jeg må ud og se, om jeg kan finde noget i min have, jeg kan flette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør du måske nok ;-) Virkeligheden er ikke altid som man går og tror.
   Spændende om du finder noget at flette. Her kan vi i hvert fald flette græs, men jeg tror det er hurtigere at slå det hvis plæneklipperen kan tygge sig igennem.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)