søndag den 25. maj 2014

Priviligeret og ikke mindst utrolig taknemlig

Det er måske ikke det første indtryk man får, når man læser dette indlæg, men når man ved hvad der gemmer sig mellem alle linierne, er det ikke desto mindre sådan jeg har det. Den hvidrumpede mødte jeg på vej til arbejde på cyklen.
P1010103Da vi kom hjem fra ferie, så matriklen nærmest ubeboet ud. Græsset var højt og hækken langhåret. P1010613Vejret havde ikke givet Mads en chance for at slå græsset, når han havde fri. Havetraktoren afventede de bestilte reservedele. Den bærbare pc valgte den sidste aften på Kos, kun at vise blå skærm. Allans pc herhjemme viste kun sort skærm. Vor GPS var frosset fast, da vi skulle bruge den på vej til lufthavnen og ligeledes på hjemturen. Den almindelige plæneklipper viste sig at være i stykker, da Allan ville starte den. Da han kørte afsted for at skaffe nogle reservedele startede jeg hækkeklipperen. Endelig noget der virkede. Det lykkedes os at få grunden til at se beboelig ud. Vor trailer blev fyldt til bristepunktet med græs- og hækafklip, som blev kørt på lossepladsen.
Den 7. maj blev jeg oldemor til 10 små levende væsener. Både farmor og mormor er meget stolte og glade og vil gerne beholde dem alle. Alligevel er nogle af ungerne til salg. Far og mor har ikke selv meget at skulle have sagt i den forbindelse. Du kan se mere her og her.
For os personligt har det været en uge med en meget kedelig information, efterfulgt af en endnu mere trist oplysning, som fylder ret meget. Jeg har haft nogle travle arbejdsdage, det har Allan faktisk også, da vi begge har haft mere at se til på hjemmefronten end der skrives om i dette indlæg, samtidig med at Allan sidste mandag fik reddet sig en gevaldig sommerforkølelse. Han har snøftet, hostet og snottet, samt fyldt sig med stærke bolsjer og ‘hostesaft’ hele ugen, og sådan er det stadig, men en aftale er en aftale. Han havde en tid på autoværkstedet, da vi skulle have nyt sæde til bilen, fordi en plade i ryggen har været løs længe. Sådan et sæde koster over 11.000,- kr. så selvom det er indenfor garantien, så er det ikke noget det lokale værksted selv kan afgøre. Det skal sendes op på højere plan for godendelse. Afgørelsen blev, at vi fik bevilliget et nyt på garantien.    Gram Slotspark
Tirsdag spurgte min nye arbejdsgiver, om jeg kunne lægge flere arbejdstimer/dage i hendes firma, gerne på fuld tid, hvortil jeg svarede, at det ville jeg have svært ved, men at jeg måske lige skulle forhøre mig, på min anden arbejdsplads, om chefen havde planer om at vippe mig ud i nær fremtid. Da jeg i torsdag fortalte chefen at jeg var blevet tilbudt et fuldtidsjob, så jeg et udtryk i hans ansigt, jeg ikke har set før. Han sagde at han ingen planer havde om at ændre på noget, der indebar min afskedigelse, så jeg har lovet at blive. Selvfølgelig også fordi jeg kan lide at være der, men det kan jeg også det nye sted.
P1010682  P1010689
Det er et mirakel, at mor er iblandt os, og i dag kan fejre sine 77 år. Hun samler familien en anden dag, hvor Allan og jeg ikke kan komme. Da vi ved hun bestemt ikke bryder sig om at sidde alene på sin egen fødselsdag, har vi valgt at køre på en lille udflugt med hende og invitere hende ud at spise. Hun ønsker sig jo alligevel altid ‘kun’ oplevelser og praktisk hjælp til større opgaver. Hun havde fået oplyst afhentningstidspunktet, samt et lille skriv i en lukket kuvert, som hun først måtte åbne i dag, når hun slog øjnene op. Med os, ved man aldrig hvad man skal udsættes for eller klædes på til. Udover det stod der intet om hvad dagen ville bringe. Vi andre ved det næppe heller i skrivende stund, men vi har bestil bord til frokost i Stalden. Vi skulle lige nå at stemme inden vi kunne hente mor. Da vi ankom, sagde hun smilende, at hun altså havde åbnet kuverten allerede i aftes, selvom jeg både havde sagt det til hende, og skrevet uden på kuverten, at den først måtte åbnes, når hun slog øjnene op den 25. Du er som et barn, der har fået en julekalender, men som ikke kan vente med at kigge bag lågen, sagde jeg til hende, og så grinede vi alle tre.
P1010694 P1010697
Vi fik genset Bogø, da vi ankom så tidligt at der var tid til at køre lidt rundt inden vi skulle spise. Da vi havde spist frokosten, kørte vi til Stege, hvor vi vandrede rundt i byen, og slog os ned i et skyggefuldt hjørne i Luffes Gård, hvor vi fik os en tår kaffe og en belgisk vaffel med softice inden turen fortsatte til Præstø, hvor vi igen gik os en tur ved havnen og rundt i byen. Vi ved man spiser godt på restaurant Kaktus, så vi slog os ned i den hyggelige gård og indtog aftensmaden i det herligste sommervejr. Mor blev kørt hjem, og takkede for en rigtig, rigtig dejlig dag.

18 kommentarer:

 1. Dejligt at I gav din mor en god fødselsdag. Der er ikke noget at sige til, at hun mest ønsker sig oplevelser eller praktisk hjælp. I hendes alder har man jo alt det, man overhovedet kan ønske sig og mere til endda.

  Flotte hunde på dine links, men er de da ikke helt enormt store?

  Jeg synes ikke det lyder som sundhedstegn, at jeres bærbare pludselig kun viste blå skærm. Måske skulle I få den undersøgt nærmere?

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådanne 'gavekort' er guld værd, og hun har nogle julegaver der skal indløses her i sommerhalvåret, så hun skal nok blive luftet :-)

   De er ikke større end normalt for racen, men jo, det er store hunde.

   Den virker upåklageligt igen... 7-9-13 :-) og som nævnt ovre hos dig, har vi intet på den, udover det vi lige arbejder med, når vi er på ferie eller til andet, hvor det kræver man har egen pc med. Alle vores 'værdier' ligger på de stationære og sikkerhedskopier andre steder. Så det ville være spild af penge, så længe vi kan klare det selv.

   Slet
 2. Du milde for en bølgegang! Både teknisk og personligt. Parken ser godt ud... det tekniske har måske lidt længere udsigter for genopretning?
  Ti levende væsner er da en familieforøgelse der vil noget, held og lykke med dem.
  Med den baggrund er sådan en fødselsdagstur en gylden gave. Spændende dag I har sammensat.
  Fortsat god arbejdslyst på begge arbejdspladser......

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt det tekniske virker igen, men der er sukket noget inden det kom så vidt :-)
   Tak, det vil jeg bringe videre til de meget mere følelsesladede og kærlige bedsteforældre. Den ene læser helt sikkert med :-)
   Mor havde en dejlig dag, men var også blevet træt af al den friske luft og vandring, ringede hun lidt senere i aftes og fortalte, så hun ville gå i seng.
   Tak, lysten fejer heldigvis ikke noget, men der er godt nok meget at se til.

   Slet
 3. Det var dog noget af en nedtur på teknikfronten! Men så er det jo godt, I har andet at glæde jer over. Tillykke med din mor. Og med de små olde-kræ, som er totalt uimodståelige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. For mange år siden, mente Allan aldrig han så meget som kom til at tænde en pc, så jeg glæder mig over, at han kan hjælpe til på denne front, for teknik har aldrig været min stærke side, men man kastes jo ustandselig ud i noget alle vegne, så man lærer da lidt hele tiden. Det var Allan der klarede det hele i sidste ende.
   Tak. Tænk det kommer ikke bag på mig, at du har den mening :-)

   Slet
 4. Lyder som om at enhver plus-oplevelse bliver straffet med en minus her... men jeg kan næsten læse mellem linjerne at du ser det omvendt... at minus bliver belønnet med plus osse.

  Skønne hvalpe... skønne hunde... (hvis de da for pokker bare ku lave nogen i samme kaliber der ikke savlede :-D)

  SvarSlet
  Svar
  1. Minuserne bliver fint opvejet, undtagen et eneste. Der er intet der kan opveje det, men vi kan intet gøre.
   Der er altid et håndklæde indenfor rækkevidde :-)

   Slet
 5. Man fristes næsten til at tilføje ... men ellers går det godt, fru Kammerherreinde ....
  Jeg håber, det tekniske kommer til at gå bedre.
  Din mor lyder virkelig som en skøn kvinde. Og I havde planlagt en skønt tur til hende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja :-) Det tekniske er løst, men det har kostet nogle timer og nogen sukken, og det har bare at holde :-)
   Det er hun såmænd også... det meste af tiden ;-) Der er i hvert fald stadig gang i hende.

   Slet
 6. Sikke en dejlig gave til din mor, kan udemærket forstå, at hun smugkiggede ;O) og ønsker sig flere oplevelser ;O) Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun kunne sådan set bare lade være at fortælle os at hun åbnede før tid. Vi ville jo aldrig have opdaget det. Oplevelser kan hun ikke få for mange af, og jeg ved min bror også har arrangeret en hel speciel tur, og mor glæder sig helt VILDT.

   Slet
 7. Tillykke med mor og med alle hvalpene :-)
  Teknikken er da ren Murphy hos jer for tiden, men jeg kan se af kommentarerne, at der er kommet gang i det meste igen.
  Tak for anbefaling til restaurant Kaktus. Præstø bliver jo vores nærmeste 'storby', så det er rart at vide, hvor man eventuelt kan starte med at etablere sin stamrestaurant ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Heldigvis er vi oppe at køre igen på alle tekniske platforme.
   Præstø er da heller ikke så ringe en by, der er da mange muligheder. Når I flytter dertil, må I også prøve at spise på Bryghuset Møn, for de kan godt konkurrere med Kaktus. Så bliver det spændende hvem I synes bedst om, men der skal nok prøvesmages et par retter først :-)

   Slet
 8. Først og fremmest hjertelig tillykke med din mor og selvfølgelig også med alle oldebørnene.
  Når man når i din mors alder og gennem et langt liv har samlet hvad man gerne vil have, er en oplevelsestur med god mad indlagt, den allerbedste gave, synes jeg. Jeg synes selv, at det kniber med at finde gaveønsker, men en god middag er som regel et af ønskerne.
  Hvor er det flot, utrolig flot, at du blev tilbudt en fuldtidsstilling. Det siger meget om dig og din arbejdsindsats. Det er da en stor luksus i vore dage, hvor man taler om, at ingen har brug for medarbejdere der er lidt oppe i årene.
  Godt, at I har fået styr på teknikken, det må have været fortvivlende, når det hele ramler sammen på én gang. For kort tid siden kom jeg i øvrigt til at tænke på, hvordan endte det med jeres Liebherr fryseskab? Måske du har skrevet om det og jeg bare har glemt det. Regnvejrshilsener fra Holland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg har ikke kunne finde gaveønsker til mig selv de sidste 20-30 år, så det er rigtigt svært. Noget man kan spise sig ud af falder altid i god jord hos mig (bortset fra chokolade, slik og kager)

   Jeg har sagt til chefen, at hun bare skal vente til jeg har været der 3 måneder, så viser jeg mit sande jeg, men hun tror ikke på mig.

   Det var ret så irriterende mens det stod på. Vi måtte leve med en fryser der slet ikke kunne bruges i en hel måned, før de kunne skaffe en ny låge, de kunne sætte på. Da den blev monteret, virkede den og har heldigvis gjort lige siden, og det har den bare at fortsætte med :-)
   Tak, og du får så mange blæsevejrshilsener herfra, så jeg er sikker på de når helt ned til dig, for der bliver skubbet på i morgen med, lover de :-)

   Slet
 9. Bare man bliver ved længe nok viser det at noget virker - og at man får tilbudt et heldagsjob. Det var en god gave til din mor, jeg synes det er fint at læse om steder man kan besøge og blive godt beværtet, hvis man er på de kanter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tålmodighed lønner sig næsten altid.
   Inspiration er fint, det kniber bare med at huske det, når man skal bruge det, synes jeg. Man husker meget bedre, når man HAR været der,

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)