torsdag den 14. juli 2016

Gæster, fotosession og andre blandede fornøjelser

I søndags havde vi inviteret Ellen og John til Lolland. Vejret var solrigt og varmt, og vi fik vist dem en bid af Falster, som vi lovede dem allerede i efteråret, da vi kørte rundt på Lolland. Vi havde som sædvanlig en dejlig dag med snak og hygge fra formiddag til sengetid. Jeg har et par gange tidligere skrevet om Corselitze, så det springer jeg over denne gang. Ellens indlæg kan du læse her.  
P1110808 P1110841

I Bregninge har de et stort og smukt gadekær, og et kæmpe kirsebærtræ. Der var vi ude og smovse. Herhjemme er kirsebærtræet ikke nær så stort, og der kæmper jeg med spætten og de andre fugle om at komme først. Nu er det slut for i år.
Mandag var jeg fotomodel for en dag. Det gik der et par timer med. Det foregik ude i naturen ved min elskede skov og strand. Bare lad som om jeg ikke er her, sagde fotografen. Du skal gøre som du plejer. Men det skulle indskrænkes til nogle få meter og foregå i slowmotion. Derefter skulle jeg sidde, og senere stå og nyde udsigten forskellige steder, og selv tage billeder af naturen. Om og om igen, nøjagtig som når de producerer film. Det var sjovt at være med til. Hun har allerede spurgt, om jeg vil være en del af hendes kontakter, hvis hun får brug for det på et senere tidspunkt. Jeg har ikke lovet noget, men har sagt, vi må tage det op, når det bliver aktuelt. Foreløbig glæder jeg mig til at se et lille udvalg, af de mange hundrede billeder hun tog.
P1110881Jeg har tidligere nævnt at planterne i drivhuset er noget skravl. Jeg får ikke den store høst, jeg plejer, men skidt med det. Der er stadig mere end vi kan spise i det daglige. Lige nu har jeg en kæmpe skål blandede tomater jeg skal have reddet.til suppe. Agurkeplanten har fået vokseværk, og har smadret en rude. Menuen står på masser af tzatziki. En tomatplante giver kæmpe tomater. Denne her vejer 510 gram og der er flere i næsten samme størrelse..
I onsdags da jeg cyklede på arbejde, fik jeg øje på noget langt nede på marken. Det måtte undersøges nærmere. Jeg af cyklen og frem med kameraet for at zoome ind.
P1110883a P1110882

En bil med to mænd i kom kørende. Den ene havde allerede aftenen før set to personer gå rundt på området, så de ville lige holde lidt øje med hvad der foregik. Vi blev enige om at det nok var et par fredelige fugle- og naturelskere der havde slået sig ned for natten. Da jeg cyklede hjem igen, var de også forsvundet.
P1110801 P1110884a P1110894

I år ville jeg prøve nogle nye og sjove kartofler. Blå Congo. Jeg købte bare en enkelt kartoffelplante i en potte. Jeg havde nær aldrig fundet kartoflerne, da jeg skulle grave planten op. Der er overhovedet ikke farveforskel på kartoflerne og vores jord. Ikke engang efter jeg havde vasket kartoflerne. Først da de blev skrabet. Nu er det prøvet, og bliver ikke gentaget. Skal jeg bruge blå kartofler, bliver de købt.

15 kommentarer:

 1. Hvis et billede skal være perfekt, er det jo en utrolig stor fordel at man kan tage det om og om igen, fordi menneskenes positioner i forhold til det, man vil fremhæve ved omgivelserne, er afgørende for billedets "styrke" - eller, hvis det er mennesket, som er motivet, så er det jo noget, der skifter meget fra sekund til sekund og hvis det skal være naturligt, kan man ikke bruge det kunstige bevidste smil.

  Men de naturbilleder (dyrefilm-sekvenser osv) hvor man ikke kan tage det om, er også ofte dem, som vi tilskuere bedst kan lide. Himlen, der skifter fra sekund til sekund, solstrålen, der lige strejfer den plante, der er motivet osv.

  Jeg var også forbaveset over at du viste et telt et sted der ikke var en camping-plads. Det ser man sjældent i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved godt der er rigtigt meget at tage hensyn til, selvom jeg ikke selv praktiserer det, men er man professionel, er det selvfølgelig sådan man arbejder.

   Der er netop sådan hun gerne ville have dem, og det er hun god til, har jeg bpde hørt og set.

   Et telt på 'afveje’ er ikke så ualmindeligt. Vi ser det jævnligt, når vi færdes ude i der små kroge, men her er de godt nok kommet langt væk fra vejen, og der er ingen markvej der leder derned.

   Slet
 2. Skal du til at være en kendis Pia :-) Hvad skal billederne bruges til?
  Jeg er imponeret over størrelsen af den tomat, håber sørme den er lige så god som den er stor. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det kan du tro, jeg ikke skal :-) De skal bruges af min arbejdsplads.
   Tomaterne smager fint :-)

   Slet
 3. Erik har også forsøgt sig med Blå Congo; det gids han heller ikke mere!
  Imponerende tomathøst! Her har Erik samlet kantareller og høstet ribs. Tomaterne er først langsomt på vej.
  Fotomodel! Det er hårdt arbejde!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Personligt synes jeg ikke der er meget ved de kartofler, på nogen måde. Altså lige bortset fra den sjove farve.
   Jeg har hørt at svampehøsten er godt i gang. Jeg mangler en svampeekspert at gå ture med. Miner ribs klippede jeg helt ned sidste år, så i år har jeg ingen, så sparer jeg det arbejde og der er stadig nogle bær i fryseren.
   Det var sjovere end det var hårdt, men hvis det var det jeg skulle leve af, havde jeg måske en anden mening ;-)

   Slet
 4. jeg er sikker på at du er en god guide rundt i jeres område, og jeg kan godt forestille mig, at det er hårdt arbejde at være fotomodel :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nja... Det kommer helt an på hvor vi er, og hvad vi skal se. Noget har jeg styr på, men ellers er det Allan, der ved hvordan man kommer til og fra og har styr på om vi er i nærheden af det der i mene øjne er interessant. Jeg havde ikke noget imod at 'løbe' frem og tilbage mange gange, det giver jo motion alt sammen.

   Slet
 5. Det var da godt, du ikke satsede stort og lagde blå kartofler i hele haven, når de gemmer sig så godt :-) Sjovt at læse om din ballontur. Jeg var selv så heldig at prøve en gang for over 20 år siden i Australien. Skipper var den gang meget striks med, at man var fit nok til at klare en uheldig landing. Han havde ikke tilladt "din" gangbesværede dame at komme med. Iøvrigt væltede vi faktisk i landingen og lå og rodede grinende rundt i mellem hinanden. Stilheden er fantastisk. Så længe den varer. Varmeblæseren larmer meget, synes jeg. Det er så også den lyd, der tit er skyld i, at vi opdager de (relativt) mange balloner, der glider over vores hus på stille sommeraftener.

  SvarSlet
  Svar
  1. Først tænkte jeg det var underligt at der ikke var noget under kartoffelplanten, så hver en jordknold måtte igennem fingrene.
   Det var også sådan vores skipper udlagde ballonturen, under prøvestigningen, og når kurven væltede, SÅ skulle vi alle ud og tage billeder ;-) På de papirer jeg fik tilsendt stod der også, at man SKULLE kunne stige af og på selv, men en havde åbenbart fået dispensation. Jeg synes ikke den varmeblæser larmede ret meget, måske fordi jeg stod helt ude i det yderste hjørne? Herhjemme havde Mads ellers foreslået, at jeg tog høreværn eller støjdæmpende øredimser i ørene. Det var der slet ikke brug for, og kun skipper havde det på, men han står jo også lige under det hele. Stilheden er fantastisk. Ligesom vi tydeligt kan høre folk snakke nede i deres haver, kan de selvfølgelig høre os. Sjovt at have sådan en trafikvej over jer. Det er et relativt sjældent syn for de fleste.

   Slet
 6. Nej, det er også første gang jeg høster SÅ stor en tomat. Tidligere har de ikke rundet 500 g, men dog over 450 g

  Hvis man er til naturen og det helt primitive, så er det en udmærket ide.

  SvarSlet
 7. Jeg købte en gang blå kartofler i brugsen - det gør jeg ikke en gang til, de er nemlig kedelige.
  Dit drivhus så jeg jo - det er produktivt :-)
  Jeg troede lige først, at det var folk, der havde sneget sig ud for at lave korncirkler, men det var det så ikke ... kunne ellers have været spændende for alle andre end jordejeren :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det eneste der er sjovt ved de kartofler er den giftige farve.
   Det er langt fra så produktivt, som det plejer, men det to figenplanter har optaget en stor plads. Jeg tager revanche til næste år :-)
   Det har jeg slet ikke tænkt på. Nej det ville ikke være særlig sjovt for ejeren.

   Slet
 8. Det er fint at afprøve noget nyt, og vende tilbage til det kendte. Blå kartofler er der vist ingen grund til at beskæftige sig med. Hvilken tomat - den kræver en stor skive rugbrød, hvis den skal bruges til en tomatmad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ingen grund til at gro fast i gamle vaner, så nyt må afprøves.
   Der ville have været til mange skiver brød. Jeg valgte at bruge den i salatskålen over et par dage.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)