søndag den 14. oktober 2012

Mallorca 1- specielt besøg

Både afrejse og ankomst lå for en gangs skyld indenfor vores normale døgnrytme. Vi nåede frem lørdag, mens det stadig var lyst og gik på opdagelse allerede samme aften.
Palmanova Palmanova
Næste dag fortsatte vi oplevelserne. Trods det at vi tilbagelagde et par og tredive km til fods på de to dage, fandt vi faktisk ikke noget særligt at se, selvom vi søgte væk fra byen og turisterne.
P1070072 P1070077
Derfor var søndagen ikke mange timer gammel, da vi var klar over, at vi skulle leje bil allerede fra mandag morgen og tre-fire dage frem. To til tre dage plejer at være nok til os, men i den “storby” ville vi hurtigt komme til at kede os. Hjemmefra var vi klar over, at Palmanova og den del af øen, nok ikke var det sted der tiltalte os mest, men vi havde jo mulighed for at stikke af. Desværre havde det store anerkendte udlejningsfirma ikke en eneste bil ledig på hele øen før tirsdag. Det har vi aldrig nogensinde oplevet før.
P1070075Held i uheld måske, for om natten fik Allan så mange smerter i ryg og ben, og selvom han spiste af de medbragte smertestillende piller, han ind imellem tager for sine dårlige knæ, var det uudholdeligt for ham. I løbet af formiddagen måtte jeg ned og bede receptionen om at kontakte lægen, som forbløffende hurtigt var fremme. Allan blev tjekket grundigt for både det ene og det andet, og blev beroliget med, at det ikke var noget alvorligt, men "bare" overanstrengte muskler. Han fik ordineret nogle endnu stærkere piller, og så skulle han bare slappe lidt mere af i bentøjet. Vi kunne også vælge at tage ind på klinikken til scanning. Den yderst kompetente læge mente dog ikke, at det var nødvendigt, men det var helt op til os, men jeg stolede på lægens ord, hvad Allan på det tidspunkt havde lidt sværere ved. Vi valgte klinikken fra. Hvis pillerne mod forventning  ikke hjalp, kunne vi bare ringe til lægen igen, så ville han sørge for, at vi kunne komme på klinikken med det samme. Vi fik udleveret en recept, og pillerne blev hentet på apoteket.
P1070080 P1070087
Det var frygteligt og ulideligt meget varmt, 25-32 grader hele ugen, og jeg tænkte, det ville blive en lang dag i bagende sol, eller en endnu længere dag i en mørk lejlighed. Jeg valgte terrassen og heden og svedte så fedtet dryppede, mens jeg fik læst og løst lidt kryds og tværs og Allan tog sig en god lur. Pillerne havde den helt rigtige virkning, og han blev frisk og insisterede på, at vi skulle liste en tur rundt i byen. Jeg holdt øje med skridttælleren, for jeg ved, at vi tit bliver overrasket over, at vi tilbagelægger så mange skridt. Da jeg bad Allan om at kigge på sin egen skridttæller, var han noget forbavset over, at han formåede at gå godt 7.000 skridt den dag. Meget af mandagen blev bare nydt på terrassen. 
Knæler Knæler
Næste morgen da vi stod op, havde vi fået endnu et specielt besøg, af en kæmpe fætter, endda lige midt på køkkenbordet. Efter den villigt stod model for fotograferne, skubbede jeg blidt til den, men den ville åbenbart ikke forlade lejligheden. Vi troede den var skadet, så til sidst måtte jeg bære den ud. Det viste sig, at den sagtens kunne flyve, men den vendte tilbage til terrassen, hvor den blev, mens vi spiste vores morgenmad, inden vi skulle ned og hente bilen og ud på de store oplevelsesture i Tramuntanabjergene.

Tilføjelse: Allan har googlet og fundet ud af, at det er et rovdyr, en knæler, vi har haft besøg af. 

18 kommentarer:

 1. Åhhh hvor varmen og syden trækker i mig, når jeg ser dine billeder Pia. :-)
  Godt at Allan fik hjælp til at komme igennem smerterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænkte også på dig, da vi kørte forbi en KÆMPE golfbane :-)
   Det var rigtigt godt.

   Slet
 2. Årh hvor kan man godt lige blive en anelse misundelig over, at I har været sådan et dejligt sted her midt i det danske - og svenske - efterår, som lige nu viser sig fra sin kedeligste side.
  Pust lidt på Allan og sig, at vi føler med ham - han har virkelig Johns sympati :-)
  Glæder mig til at læse mere fra øen ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi synes også det er en af de bedste tider at rejse på, ligesom foråret er det, og jeg har frosset noget så gevaldigt i dag, selvom jeg er klædt på til vinteren :-)
   Jeg har pustet, og ja, John ved jo hvordan det er når benene ikke kan holde til det samme som hovedet mener :-)

   Slet
 3. Hvor synd. Din Allan fik så mange smerter, 25-32 grader er da. Super skønt, jeg. Bille bare. Ha nydt det på en drømmeseng og en god bog ved. Stranden,,,,,,glæder mig til at høre mere.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal ikke lyde nogen klager herfra, men vi kunne altså godt have nøjes med 25 grader. Ingen af os er særlige gode venner med en drømmeseng, og ligge ved pool eller strand, har vi aldrig prøvet mere end ½ time, så skal der ske noget :-)

   Slet
 4. Nej det er da en overraskelse at I har været af sted, men jeg havde godt lagt mærke til, at der var stille på din blog.

  Mallorca er en pragtfuld ø; jeg har været der med cyklen engang, og det var nu temmelig strabadserende.

  Jeg glæder mig til at læse om resten af jeres tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville have vist mig lidt på bloggen, hvis ellers internettet dernede ville have taget imod mine penge. De løb direkte gennem automaten og ud i beholderen. Det samme skete da jeg henvendte mig i receptionen for at beklage min nød. Da jeg endelig kom på låste hotellets maskineri sig fast, og så var det slet ikke dansk tastatur. Min iPad kunne kun bruges i et meget støjende lokale, og der ville automaten heller ikke modtage mine mønter, og der kunne ikke købes adgang på anden vis.
   Vi så masser af cyklister alle vegne, og var vildt imponeret af deres kunnen, ikke en eneste trak i de gevaldige stigninger :-)

   Slet
 5. Et forsinket tillykke med fødselsdagen og velkommen hjem til efteråret. Synd for Allan at han skulle døje med smerter men godt at han fik lægehjælp så hurtigt..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-) Ja, vi synes ellers vi er vant til at gå, så den havde vi ikke lige regnet med. Det må være alle de mange uvante stigninger vi har taget, mente lægen.

   Slet
 6. Jeg er også spændt på at høre mere fra jeres tur. Vi var dernede i maj i år og havde en pragtfuld tur, specielt i bjergene. I 2011 var vi også på Mallorca, hvor vi oplevede en lige så forbløffende hurtighed med hensyn til at få fat i en læge, som I har oplevet. I mit tilfælde endte det med, at jeg blev indlagt 3 uger på et privathospital i Palma. Et fantastisk sted og superprofessionelt. Det var godt, at det i jeres tilfælde kunne klares ambulant.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også været på øen i 2006 og der fik vi set en stor del, men manglede det meste af bjergene.
   Det lyder som om du/I fik en ufrivillig forlænget ferie.
   På Gran Canaria for mange år siden, fik jeg brug for en læge og en klinik. Der var heller ikke noget at klage over. Vi vil vist alle helst undgå at skulle have kontakt med den slags under ferier og i ikke mindst i andre lande, men det er dejligt betryggende, når det bare virker.

   Slet
 7. Jamen Mallorca er jo fantastisk. Hvor er det synd han fik rygsmerter! Men godt pillerne kunne hjælpe ham. Godt det gik så nemt med at få læge-hjælp. God uge til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mallorca er dejlig når bare man finder de rigtige steder :-)
   Tak og god uge til dig også.

   Slet
 8. Py ha, godt at manden din er på højkant igen, så han ikke går glip af noget. Det ser ud til at I rigtig nyder ferien - og varmen... ;)

  Kh Britta

  SvarSlet
  Svar
  1. Han kom heldigvis hurtigt på højkant. Tænk hvad en lille lur, og de rigtige piller kan gøre :-)
   Vi har nydt og overlevet varmen :-)

   Slet
 9. Det lyder som om I havde overanstrengt i alle tilfælde gemalens knæ ved at gå og gå, men jeg forstår nu fint man kan komme til det. Men det blev jo heldigvis klaret. Flot knæler du har fanget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Han kender ellers godt advarselssignalerne, men dette var helt anderledes påstår han.
   Tak. Den faldt helt ind med bordpladsen, så trods størrelsen var den ikke sådan at få øje på.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)