fredag den 13. april 2012

Alt og ingenting

Det er ikke fordi der ikke sker noget her på fronten, men arbejdet har igen i denne uge taget en stor bid af den fritid jeg plejer at have til rådighed. Jeg tror på at hverdagen vender tilbage i næste uge. Påsken gik med alt og ingenting. Allan fik hentet flere læs jord på genbrugspladsen, og fyldt det i drivhuset. Han fik lavet en ramme så vi får en gang at gå på. Vi mangler stadig at sætte glas i.
P1040328 P1040331
Imens pillede jeg en masse ukrudt i resten af haven, og opdagede at alle mine liljer, som ingen troede på ville overvintre, var kommet op. De gemte sig bare under et tykt lag ukrudt. Løgene blev købt og sat sidste sommer, så kunne de komme igen i år eller lade være. Det var helt op til løgene. Jeg skal nemlig ikke have sådan noget, der skal graves op om efteråret og ned igen om foråret. Det får jeg aldrig gjort.  
Lilje påskeliljer - narcisser 17.12.2011 Påskeliljer - narcisser 12.04.2012 P1040400
Påskeliljerne – narcisserne, står med frostskadede blade, fordi de var så letsindige, at stikke næsen frem allerede den 17. dec. sidste år. Billederne kan med fordel klikkes større. Vil de frem, må de overleve ved egen hjælp. Alle roserne fik jeg også klippet ned, men der er masser at tage fat på i haven endnu, ikke mindst ukrudt, der skal fjernes, før vi jeg kan så, plante og lægge kartofler.
P1040391 P1040396
I tirsdags, var vi indkaldt til møde hos mor, hun bliver 75 år i næste måned, så der skulle tales og planlægges lidt omkring hele arrangementet. Det havde vi tre tøser lovet at stå for. Vi skulle, sammen med mor, se festsalen, måle borde og deslige. Vælge farve på duge. Der skulle tales menu, laves indkøbslister og fordeles arbejdsopgaver. Indbydelser skulle fabrikeres og sendes ud. Vi fik fordelt arbejdsopgaverne. Nogen skal købe øl, vin og vand, der skal bages boller, laves forret osv. osv. Beslutningen fra mors side, til hver post, tog længst tid, hun havde svært ved at holde sig til emnerne. Mor blev ikke skånet, hun blev holdt til ilden, emnet af os, og fik at vide, at hun ikke skulle regne med, at få flere aftener "til at gå" med snak om det. Et udtryk, hun bruger meget, om at slå tiden ihjel. Hun fik masser af røg, og der blev grint enormt af os alle. På en forespørgsel, om hun selv ville byde velkommen den dag, var svaret først ja, det skulle hun da nok, men hun kunne måske nok blive lidt bange, når hun kom til at tænke på dette. Vi kunne høre, at det aldrig ville gå, så søster gav en lille smag på en velkomsttale, så vi lå flade af grin, hele bundet. Søster ville gå hjem og brygge videre på den. Vi fik fordelt arbejdsopgaverne, så vi er alle i gang med noget. 
P1040392 P1040403
Herhjemme har Allan også gang i noget, mens jeg "bare" arbejder. Vores gavl har fået det rigtigt skidt her i vinter. 50-75 sten har taget skade, og vi skal have gjort noget ved det. Stenene er udgået af produktionen for mange år siden, så nu har Allan haft møde med en håndværker, som vil se hvad han kan finde frem til.
I går da jeg kom hjem fra job, gik jeg som sædvanlig en tur rundt i haven, selvom der ikke plejer at være sket noget på den front, hvis ikke jeg selv har arbejdet der. Lige bortset fra slåning af græsplænen, som Allan for det meste tager sig af. Sørme om ikke han havde ordnet så fin en kant ved gavlen. Desværre kan I ikke se et før billede, men græsset var groet helt ind til soklen. Allan har endda fundet og reddet de blomster der stod der. Jeg ved, det har været et stort arbejde, han har udført. Alle de afskallede, smuldrede mursten er også samlet op, så han kunne slå græsset.
Dette indlæg er skrevet i en sen nattetime. Jeg satser på at kunne gå hjem i ordentlig tid i dag, og glæder mig rigtigt meget til at holde weekend og bare være hjemme. Vi har heldigvis ikke lavet nogen aftaler, så de næste par dage, skal nydes med alt og ingenting, ligesom påsken.

18 kommentarer:

 1. Træls at stenene har taget skade, håber I kan få det lavet igen.
  Rigtig god weekend hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig træls. Den kan selvfølgelig laves, spørgsmålet er bare hvordan det kommer til at se ud :-)
   Tak, og det samme hos jer.

   Slet
 2. Du har det vist som mig mht planter. Hvis de ikke kan holde til at stå/være ude hele året, så kan det være lige meget.

  Ærgeligt med de mursten, håber, I kan finde et godt, vellignende alternativ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, alt det mas, der er da nok at tage sig til derude alligevel.

   Det er ærgerligt, og det håber vi også på :-)

   Slet
 3. Hvor ærgerligt med jeres sten, jeg kan se at det er samme slags som vores. Vores holder dog endnu. . .Spændende med jeres drivhus, vi har selv fået et her i påsken og skal også til at indrette det. Hvilken slags træ er det i har brugt? Finn er lidt i tvivl om han skal bygge nogen selv eller købe dem færdigt.Fortsat god dag:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores gavl er meget udsat mod vind og vejr, resten af huset fejler heldigvis ingenting.
   Ang. træet, så er der nok nogen der korser sig, men vi har brugt trykimprægneret terrassebrædder, det skal jo kunne holde nogle år, uden at rådne.
   Tak, og god aften til jer.

   Slet
 4. Håber I finder nogle sten der passer, det er da lidt ærgeligt...Håber du får en stille og rolig weekend..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi sætter vores lid til entreprenøren, og håber han kan finde noget der kan passe ind.
   Tak, det er lige det jeg satser på :-) God weekend til dig også.

   Slet
 5. håber sandelig i finder nogle mursten der passer , det blir så skønt når jeres drivhus står med ruder i,,,Det blir godt for allan , så kan han hygge sig med tomater og agurker ;O)
  rigtig god week-end

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber vi også :-) Drivhuset bliver dejligt, og det bliver spændende om han kommer til hygge sig med planterne :-D
   Tak i lige måde.

   Slet
 6. Uhh det der med at sætte vinduer i kan altså også være noget ged...

  Er sikker på det bliver dejligt med drivhuset, det er en fed str. overvejer om jeg skal lokke Fruen til at vi skal have et, der er større...

  Har også liljer i haven.. og NEJ jeg graver dem bestemt ikke op.. Og passer dem faktisk slet ikke.. Og for hvertår vi har haft huset har de bare bredt sig...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmm...Jeg lader være med at tage sorgerne på forskud :-) Vi glæder os også til at tage drivhuset i brug. Du må se om du kan få overtalt Fruen.

   Mine liljer har også formeret sig.

   Slet
 7. Hvor bliver det bare et fedt drivhus - det klør næsten i mine fingre allerede :-)
  Det er altså irriterende med det arbejde, som altid griber forstyrrende ind i ens fritid ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg også det gør. Du må finde et par gamle vinduer du kan stille op ad muren :-)
   Ja, hvad mener du, den fritid, der i forvejen er ALT for lidt af.

   Slet
 8. God week-end - det fortjener du virkelig når I har haft så meget arbejde. Jeg synes også det er et herligt drivhus - og alt ser så nydeligt ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have og jeg er sikker på den bliver god, med stor nydelse allerede i aftes.
   Tak igen, men nu viser jeg jo også kun den pæne del af det :-)

   Slet
 9. Det er dejligt, at det er blevet lunt nok til, at vi kan arbejde i haven. Tillykke med det flotte drivhus - jeg har også en drøm om at få sådan et.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det er nu ikke meget varme der er i haven, men vi har i det mindste haft tørvejr hele dagen, og nydt de gange solen brød igennem :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)