søndag den 1. april 2012

Sverige og Traner

Vi havde lavet en aftale med Ellen og John, om at tage til Pulken og se traner. Da vi stod op lørdag morgen, blev tasker og bil pakket. Allerede kl. 9, satte vi kursen mod Sverige i blæst, regn, sne og slud, med temperaturer så lave, 2,0 g at bilens elektronik, advarede om glatte veje. Saft susme om ikke også vi fik en lille haglbyge undervejs, men vi kunne se solen gennem skyerne mod nord. Det blev tørvejr, men storm og kulde, var der sandelig også i Sverige. Allan og jeg kørte lidt rundt på egen hånd først, men fik jord i øjne og mund, når vi bevægede os udenfor bilen.
P1040010 P1040001 
Vi kom i god tid, til det aftalte mødested, og den tid kunne jeg lige så godt udnytte ved at få hæftet lidt ender på noget strikketøj. Det blev nu ikke til så mange, for Ellen og John kom også i god tid.
P1040014   P1040026 
Vi skulle mødes ved Maglestenen og drikke Ellens medbragte kaffe, men det blæste, eller jeg vil nærmere kalde det stormede, og papirerne med koordinaterne til næste distination fløj ud ad bilen, da Ellen steg ud. Vi blev enige om at prøve at finde et sted med lidt læ i stedet.
Maglestenen

Vi fortsatte til Torsteberga Enge, hvor der i bedre vejr, ville have været skønt at sidde på bænken og kigge ud over Østersøen. Efter at have gået en tur rundt fandt vi en smule læ, bag et gærde, og fik lidt varm kaffe, en ostemad og en kage, at varme os på, mens de små snefnug føg om ørene på os.
P1040033 P1040050
Derfra gik turen videre til Pulken, hvor vi skulle se traner. Det var hundekoldt. Kun 4 grader og med den blæst føltes det som mindst 10 graders frost. Godt vi var alle klædt varmt på med skiundertøj, huer og vanter. Vi så traner i massevis, efter min og Allans målestok, men vi fik oplyst, at der ikke var ret mange. Det var slut om et par dage, så vi kom i sidste øjeblik.
P1040075
Vejret indbød ikke til at blive stående der flere timer, så vi satte kursen mod ødegården, hvor stegen stod og passede sig selv i ovnen. Ellen serverede en lækker middag. Langtidsstegt marineret svinekam og en dessert, som John satte ild i. Det var dog helt efter planen. Hvad kagen hed fik jeg ikke spurgt om, den var en med æbler og mørdej. Selvom jeg ikke er kagespiser, gled den let ned.
P1040124 P1040127
Der blev snakket og hygget som sædvanlig og det blev igen over midnat inden vi gik til ro. Dagen i dag har også budt på en masse oplevelser, men de må komme en anden dag. Vi forlod først den svenske ødegård om eftermiddagen. Den ellers meget bilglade og nærmest utrættelige chauffør, der helst vil køre altid, fordi han elsker det, måtte have en afløser. Jeg overtog derfor de sidste kilometer.
Det er ikke de høje varmegrader eller det fine forårsvejr, der har præget denne weekend, men det har ikke forhindret os i at nyde det hele. Tak Ellen og John for en rigtig dejlig weekend.

14 kommentarer:

 1. Pyt med vejret når bare man er i godt selskab, og det har I jo været.. Det ser ud til at I har hygget og set en masse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har både hygget og været i godt selskab samt oplevet en masse nyt. Vi sendte også jer et nogle venlige tanker :-)

   Slet
 2. Hwa dælen ... skulle Allan afløses? Så har han godt nok været træt, den stakkels mand :-D
  Nej, varmen skulle sandelig komme indefra denne weekend, men det gjorde den jo også i så rigt mål, så vi siger tusind tak og i lige måde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det skulle han. Han var bange for at falde i søvn. Selvom han startede med at strække ben og få lidt frisk luft, måtte han overgive sig. Han er dog stadig vågen, men ikke ret længe.
   Den indre varme fik vi i rigt mål, både på den ene og den anden måde. Der manglede hverken hjertevarme, rødvin eller ild i brændeovnen :-)

   Slet
 3. I har da fået set lidt, trods vintervejr og fået lækker mad kan jeg se...;-D en god dag till dig..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Du ser helt rigtigt :-) og god aften til dig.

   Slet
 4. Jeg kan så vældig godt lide billedet med jordfygning, men det ser også ud til, at der skulle en god portion spejderånd til at tage på tur i denne weekend. Den er stor, Maglestenen - ellers ville den vel blot være benævnt Lillestenen. God uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejret skal ikke have lov at ødelægge vores aftaler :-) Stenen er enorm stor og ikke sådan lige til at flytte.
   En god uge til dig også

   Slet
 5. Der er vist mange, der bliver skuffede i denne påske - især dem, der har ferie og børn hjemme. Men man kan da heldigvis klæde sig godt på og jeg synes nu I var ret standhaftige at sidde udenfor og drikke kaffe!

  Og belønningen om aftenen var da også perfekt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ofte er påsken jo lige med havevvejr og udendørs glæder. Det sidste er dog stadig muligt :-) Når man er klædt godt på, så er det faktisk ganske hyggeligt at drikke varm kaffe udenfor.
   Belønningen var helt i top :-)

   Slet
 6. Dejligt med gode oplevelser på trods af dårligt vejr. Hurra for ski-undertøj :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du ved nok, at der ikke er noget dårligt vejr, kun dårlige klæ´r :-) Skiundertøj er en god opfindelse.

   Slet
 7. sikke da en tur i tog i den kulde, i er bare så seje,og tranerne fik i set..,

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejret skal ikke bestemme over os :-) Vi fik set mange traner, der var omkring 1000 stk.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)