lørdag den 4. februar 2012

Rundt på Lolland

Jeg syntes det var for tidligt at stå op i morges kl. halv seks, men da jeg havde vendt og drejet mig en hel time, uden at lukke et øje, stod jeg op, tog skiundertøjet på, satte kaffen over og begav mig ud i den kolde morgenluft, uden at se på termometeret.
Morgentur 4. febr. 2012   Morgentur 4. febr. 2012
Nøj, hvor det bed på næsen. Jeg vendte snuen hjemad, og tænkte jeg ville smutte endnu en tur, for at se lidt mere af solen, lidt senere. Det nåede jeg så ikke. Jeg mødte Allan som nu også var stået op. Han glædede sig over at kaffen allerede var klar. Det er nemlig ikke noget jeg normalt tænker på at lave om morgenen. Jeg kan sagtens være oppe et par timer, inden jeg har trang til kaffe, men jeg vidste det var koldt, og ville sikre mig noget, jeg kunne varme mig på, når jeg kom hjem igen. Vi så på termometeret. Det viste minus 12,4 grader.
Morgenstemning 4. febr. 2012 Morgentemperaturen 4. febr. 2012
Vi besluttede at lade arbejde være arbejde, og i stedet køre en tur ud i det blå, med madpakken og kaffen. Kursen blev sat mod Bandholm, forbi den gamle station, men Veterantoget var ikke at se. Museumsbanen har 50 års jubilæum i år.
Bandholm Havn  Ravnsborg Voldsted 
Vi fortsatte til Reersnes, forbi Allans mormor og morfars hus, ud til havnen, hvor Færgen til Askø lige var sejlet. Videre til Ravnsborg Voldsted, over Blans og Ravnsby til Kragenæs Havn, hvor færgen afgik til Femø og en anden ankom fra Fejø. Der er stadig gang i færgetrafikken til småøerne. Selvom solen skinnede viste termometeret i bilen, at varmen udenfor høst kunne snige sig op på minus 7 grader. Hver gang vi gik ud, for at tage billeder af dette og hint, bed det noget igennem marv og ben.
Hvis I tror Lolland er fladt, så kom en tur til Ravnsby bakker, som er et meget kuperet terræn, selvom det er svært at se på dette billede. 
Ravnsby Bakker  Færgen Kragenæs-Femø  
Det blev middag, og vi spiste vores klemme i bilen ved Kragenæs Havn, hvor vi havde selskab af en Skarv lige uden for bilruden. Lige inden middag, havde bilen med sin sædvanlige lyd fortalt os, at tanken var ved at være tom, derfor satte vi kursen mod hjemmet, forbi Birket Baunehøj
En skarv i Kragenæs Birket Bavnehøj
 
Vi nåede en lille tankstation ved Bandholm, og mens Allan tankede diesel, sad jeg og fik øje på nogle dyr, der bevægede sig langt nede ad en allé, da det pludselig dæmrede for mig. Det var jo Knuthenborgs Safaripark. Jeg ud, mens jeg sagde til Allan, at jeg gik ned til lågen, for at se hvad det var for nogle dyr, der gik der. Minsandten om ikke det var kameler og lamaer.
Kameler i Knuthenborg Lama i Knuthenborg
Nu havde vi fået tanket bilen op, så var der jo ingen grund til at køre hjemad alligevel, og når nu vi var på de kanter, kunne vi lige smutte en tur til Rødby, og se hvordan det stod til ude på grunden. Derfor drak vi kaffen på Skibevejen i Bandholm. Vi syntes dog der var for koldt på bænken, så også denne gang foregik denne nydelse i bilen.
Skibevejen Bandholm Grunden i Rødby
Grunden så nydelig ud, der var ingen skade sket, men vi havde ikke lyst til at overnatte. Vi havde i øvrigt heller ikke campingvognen med denne gang. Vi kørte ud til Østersøbadet og gik en tur ved vandet. Soppeturen gemmer jeg lige et par måneder, det var rigeligt koldt med gummistøvlerne på.
Østersøbadet Rødby Rødbyhavn
Åh, hvor er det altså dejligt at komme tilbage til bilen, og få varmet rumpen. Der blev fyret godt op, mens vi fortsatte turen til Rødbyhavn, hvor der var masser af drivis. Det blev sidste stop, inden vi satte kursen mod bopælen, for at tænde op i brændeovnen og forberede lidt aftensmad, som er nydt sammen med et glas rødvin, så vi også kunne få den indre varme.

16 kommentarer:

 1. sikke billeder, og hvor har i det nemt til smukke steder der nede på Lolland,og det bedste af det hele i bruger det, for tit bor folk rigtig smukt men glemmer at se og bruge det...

  SvarSlet
 2. Jonna.... Vi bor det skønneste sted :-) men uanset hvor vi er i verden, er vi ude og lede efter skønne pletter - og vi finder dem :-) vi trives ikke i storbyer

  SvarSlet
 3. sikke en smuk tur I har været på, skønne kolde billeder...;-D God søndag til jer..

  SvarSlet
 4. Sikke en dejlig tur ud i det blå. Jeg kan så godt lille Lolland og har tit taget dertil, når jeg selv har kørt tur ud i det blå. Eller rettere, hvide - lige nu... :-)

  SvarSlet
 5. Flotte billeder du har taget. Ja det er godt nok blevet koldt. Jeg holder mig så meget inde som muligt - men hvis jeg skal ud så klæder jeg mig rigtig godt på. God søndag aften.

  SvarSlet
 6. Annemarie... Det synes vi også. Tak, og en god aften til jer :-)

  SvarSlet
 7. Mia.... Du kender Lolland så! Vi nød det også, og er glad for vi valgte i går, hvor solen skinnede og det ikke sneede. Bilen bliver så våd indvendig med al den ud og indstigning :-)

  SvarSlet
 8. Anette.... Tak :-) Vi klæder os også godt på med skiundertøj og deslige. Det er endnu koldere i dag. En god aften til dig inde i varmen :-)

  SvarSlet
 9. Fine, kolde billeder! De småfærger holder da ikke længe, hvis det bliver ved med at fryse så hårdt!?

  SvarSlet
 10. Fruen.... Tak :-) Nej, det talte vi også om, det så ud som om der kun var åbent lige i sejlruten. De sejler så tit, at de kan holde renden åben, endnu, tilsyneladende uden isbryder.

  SvarSlet
 11. Sikken en smuk tur I har taget - dejlige billeder. Jeg var ikke klar over, at man kunne smugkigge ind til Knuthenborgs safaripark :-)
  Og så fandt I nogle af Lollands højdepunkter ;-)

  SvarSlet
 12. Ellen... Tak :-) Der er frit udsyn, når det ikke er sæson og der ikke er blade på træerne. Ved udkørslen er der faktisk en sti, hvor man kan gå og cykle, mellem "vagten" og de store låger ind til parken.

  Allan kender vist nærmest alle højdepunkterne på Lolland, Falster og Sydsjælland. Han er miljøskadet :-)

  SvarSlet
 13. Dejlige billeder; og jo, Lolland er en skøn ø, fuld af større og mindre oplevelser :-D

  Hav en hyggelig uge!

  SvarSlet
 14. Hvor er det morsomt at se kameler og lamaer trampe rundt i sneen. Lamaer kommer vel fra et klima hvor de er vant til den slags, men det gør kameler da ikke. Eller gør de? Man kan jo se at de har masser af pels, så de fryser sikkert ikke.

  SvarSlet
 15. Anjoe... Det er nemlig det her er :-)
  En dejlig uge til dig også.

  SvarSlet
 16. Jens... Det tænkte jeg slet ikke over. Dyrene er i familie. Lamaerne kommer fra Sydamerika og kamelerne fra Nordafrika og Asien, bl.a. Kina, og der har de også vinter. Dyrene har det godt og fryser ikke :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)