lørdag den 12. marts 2016

Udfordringer krydres med fornøjelser

Vi prøver stadig at blande så mange fornøjelser ind i hverdage og weekender, som vi har mulighed for. Vi gør stadig de samme ting. Der er bare længere imellem det hele nu. Udfordringer kan være sjove og spændende, men også irriterende og nærmest håbløse at se sig ud af. Dette indlæg er en lille blanding af det hele. P1100319
Sidste weekend var det min tur til at holde den årlige fætter-kusine-kom-sammen på mors side. Datoen blev fastsat allerede sidste år. Vi er kun 12 fætre og kusiner inklusive ægtefæller og mor, så vi kan sagtens være i vore private hjem. Alle vores børn holder vi udenfor, i modsætning til på fars side. Jeg kunne med nød og næppe nå slagteren efter arbejde for at handle ind til middagen. Da jeg skulle betale, kunne ekspedienten ikke få dankortterminalen og mit kort til at arbejde sammen. Efter 4 forsøg, spurgte hun, om der var noget galt med mit kort. Det mente jeg bestemt ikke. Vi prøvede en gang mere uden held. Jeg har ingen kontanter, siger jeg. Kan jeg betale med MobilePay? Det kunne jeg til alt held. Jeg smuttede ud i bilen og hentede min telefon. Jeg havde været noget på den, hvis jeg ikke kunne få mit kød med hjem, da det var umuligt at nå at handle mere, når jeg også skulle have menuen, og hvad der ellers hører sig til, klar til gæsterne kom om lørdagen. Det blev en rigtig hyggelig aften, hvor vi snakkede og hyggede i mange timer. Det blev langt over midnat inden gæsterne brød op. P1100314
Efter 4 timers nattesøvn stod vi op, drak morgenkaffe og tog turen til København, med den i forvejen læssede trailer, i øs-pjask regnvejr. Vi havde lovet at give C et nap med at sætte lejligheden i stand. Hun selv var kommet hjem fra hundeudstilling i Holland aftenen før, med endnu en fin placering, dog uden pokaler i denne omgang. Det første arbejde, vi lagde ud med, gik som en leg og var hurtigt overstået, mens andet blev ved med at drille, og endte med at blive udsat til et senere tidspunkt.
I denne uge fik jeg, efter flere ugers venten, endelig svar fra Ankestyrelsen. Det var blot en bekræftelse på at de nu havde modtaget klagen, men at de manglede en underskrift fra mor på en fuldmagt til mig. De ville ikke foretage sig noget, før de havde den. Hvis ikke de fik den i inden 14 dage, ville der ikke ske mere i dagen. Altså for filan. Mor KAN ikke skrive under. Hun har som de fleste af os, ikke lært at skrive med hverken mund eller tæer. Hun har givet mundtlig og telefonisk fuldmagt til alle os 4 børn hos kommunen, læger, sygehuse og alle steder hvor det er nødvendigt. Det står højt og tydeligt i det fremsendte materiale fra kommunen. Når Ankestyrelsen havde fået fuldmagten ville de bestræbe sig på at afklare sagen inden 7 måneder. S.Y.V. måneder. Foreløbig har det varet 2½ måned uden at vi er kommet nogen vegne. Det er f.... ikke nemt at komme videre med noget som helst.P1100323
Der er også blevet meget længere mellem min lange gåture. Der er langt fra plads til, at jeg kan rive 2 timer ud et par gange om ugen eller mere, for at gå mine 5-10 km, og bare pleje mig selv. I fredags, havde jeg afsat nogle timer til ren selvforkælelse. Det blev til 7 km, som jeg nød, kun i mit eget selskab.  
I går fyldte Camilla 33, så i dag havde hun inviteret til fødselsdag på Café 3kanten, efter konceptet ‘vælg selv din frokost og drikkevarer med efterfølgende kaffe fra menukortet’. Det blev til nogle hyggelige timer sammen med de allernærmeste familiemedlemmer.
25 kommentarer:

 1. Bureaukrati, altså! Når hun ikke kan skrive under, og I har al mulig anden dokumentation fra hendes side. Kom dog ind i dette elektroniske århundrede, for pokker! Ih, jeg kan blive noget så ... men det kan du også, og det kan jeg godt forstå!
  Tillykke med Camilla. Det er da godt, det ikke er skidt, det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt ude i hampen. Det er håbløst at komme nogle vegne. Mails er flere dage om at nå frem til rette person i Ankestyrelsen, hvis man ringer for at følge op. Der findes kun en offentlig mailadresse. Man fristes i den grad til at opgive og lade det hele sejle, men mor skal have et sted at være, så vi børn ikke behøver at trække hver eneste dag. Længst muligt i eget hjem.... Hrmpf....
   Tak :-) Uha, ja, det ville ikke være til at holde ud.

   Slet
 2. Kan du ikke sætte en pen fast på din mors hånd med gazebind eller lignende, og så føre hende hen over papiret? Problemet er selvfølgelig, hvis Ankestyrelsen vil sammenligne med noget.
  Helt uden sammenligning med din mor, så fik min mand fuldmagt over sin fars bankkonti med en underskrift fra min demente svigerfar. Banken godtog den, fordi det lignede den gamle underskrift i sving og hældning og afsluttende lang streg, men som under ingen omstændigheder indeholdt bogstaver - det sad bare i hånden på ham, at det var sådan, man skulle gøre.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen her som læser og kommmentator :-)
   Højre hånd kan intet. Her skal hun skrive med albuen. Venstre hånd er ikke ret meget bedre, men vi har forsøgt, men mor har aldrig sktevet med venstre hånd, og med den funktionalitet hun har i den, med en kraft af 0.5 ligner det nogle kruseduller og er helt uden sammenligning med hendes skrift. Jeg ved ikke om en der kan tyde håndskrifter, kan se nogen lighed.
   Din historie er uden sammenligning, og så alligevel ikke. I bund og grund er problemet jo det samme. Jeg har et familiemedlem i hovedstaden, der også har kæmpet (kæmper) en brav kamp med systemet, lidt på samme måde, som du beskriver.

   Slet
 3. Det er meget svært at forholde sig til den behandling, din mor får rundt omkring i systemet. Man tror jo, det er fra en satirisk film eller noget i den retning. Og så er det den skinbarlige sandhed.
  Godt, at I også får holdt nogle hyggestunder. Der kommer jeres faste traditioner ind som små oaser.
  Tillykke med datteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville selv have svært ved at forstå det ER sådan, hvis ikke det var fordi vi selv har prøvet det.
   Både de faste traditioner og det der gør livet sjovt, skal der gøres plads til, ellers knækker man let nakken. Samtidig skal man ikke fylde alt for meget i kalenderen for meget.
   Tak.

   Slet
 4. Underligt som offentlige instanser tilsyndeladende er uden nogen logisk sans... mon det er et ansættelseskrav? Som om de lever i deres egen tidskapsel! Og dertil ventetiderne....
  Tilykke med datteren. Og så glæder jeg mig over at læse om de gode oplevelser. Godt du kom ud og trave. Det skal til for at få luft til hjernen med alle de udfordringer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop. Det er lige nøjagtig sådan vi opfatter dem, og ja, man skulle tro det var et krav.
   Tak. Der skal krydderier på tilværelsen og frisk luft til min hjerne har altid været et must.

   Slet
 5. Det lyder fuldstændig grotesk.. både ventetiden og fuldmagt historien. Gid det ikke var sandt.
  Godt at du alligevel ind i mellem finder tid til dig selv og de gode traveture.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, gid det var en dårlig drøm.
   Det er nødvendigt, på en eller anden måde, at få afsat tid til mig selv, så det gør jeg :-)

   Slet
 6. Det er lige til Cirkusrevyen det der. Så kunne Ulf Pilgaard være skrankepave, og Lisbeth Dahl kunne være frustrerede dig ;-) Det er simpelthen totalt grotesk. Jeg synes vi nærmer os det punkt, hvor et eller andet kritisk tv-program skal på banen for at skabe lidt politisk røre om de bizarre forhold, der hersker.
  Tillykke med jeres datter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Groteske revyhistorier vil de fleste sidde og grine af til en forestilling, selvom der faktisk slet ikke er noget at grine af. Der skulle laves et tv-program, der afslører systemet på samme måde som man har gjort med moskeerne og andet.
   Tak :-)

   Slet
 7. Det er umenneskelig lang tid, når det samtidig er en bremsklods for at komme nogen vegne. Ofte tvivler jeg stærkt på, at de LÆSER det der er skrevet. Nemlig, hvor svært kan det være.

  Det er dejligt og nødvendigt for mig.

  SvarSlet
 8. Hm. Du har da vist for meget at forholde dig til. Noget må kunne skæres lidt væk, så gåturene og den gode energi fa dem kan komme i højsædet. Du kan lige så godt begynde nu at sige nej til noget, det vil før eller siden ske alligevel.
  At der er så lang ventetid i Ankestyrelsen må være udtryk for dårlig sagsbehandling rundt om, idet man må gå ud fra at i alle tilfælde nogle sager afgøres til fordel for klageren.
  Det forekommer grotesk, at det er nødvendigt med en fuldmagt, der ikke kan leveres. Hvad siger justitsministeren til den slags? Man må vel have erfaringer her i landet for at nogle personer ikke kan afgive en skriftlig fuldmagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har skåret væk og siger også nej til meget, men jeg aflyser ikke aftaler der er indgået for hele og halve år siden. Eller rettere, jeg aflyser aldrig en aftale jeg har indgået. Jeg har det fint, men ville gerne gå lidt mere, men det er der sat 2 hele dage af til her indenfor den næste uge.
   Så langt har jeg slet ikke tænkt, men det er jo indlysende. Jeg har ikke spurgt justitsministeren og en af årsagerne er min manglende tid.

   Slet
 9. Der er muligvis en løsning på fuldmagtsproblemet her:
  https://ast.dk/for-borgere-med-en-klagesag/fuldmagter-1

  Et sted i teksten står:
  "Hvor skal jeg sende min fuldmagt hen?

  Du skal sende denne fuldmagt med original underskrift til Ankestyrelsen.

  Du kan også sende fuldmagten elektronisk via en sikker mail. Så skal du for eksempel bruge din egen digitale postkasse, som du finder på borger.dk."

  Mon den elektroniske mulighed kan anvendes i din mors tilfælde?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det kan den desværre ikke. Problemet er, at mor stadig skal sætte sin underskrift på formularen inden jeg sender den digitalt. MEN, men, men... Netop i dag har Ankestyrelsen sendt et brev til min digitale postkasse, at de godtager den telefoniske fuldmagt mor har afgivet til kommunen.

   Slet
 10. Det var da godt at du havde en mobil og kunne betale med mobile pay! Det havde jeg ikke kunnet klare. Men jeg overvejer da at anskaffe sådan en dims. Det er jo efterhånden forventet, næsten tvangsmæssigt, at være registreret af sådan en håndholdt computer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var jeg ret glad for jeg havde. Det er en hurtig og nem betalingsmåde. En lille håndholdt computer er rar at have i enhver nødsituation. Jeg bruger dog mest min til at ringe og sende sms. Alt andet vil jeg helst sidde med ved den stationære pc.

   Slet
 11. Unknown var: Donald

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom man gerne må være anonym her, er det da dejligt, når folk vel kendes ved deres kommentar :-)

   Slet
 12. Sikke noget bureaukrati, fatter ikke når nu i har fra kommunen et bevis at der er indgivet mundtligt fuldmagt. At så det ikke kan bruges til Ankestyrelsen. Godt du kunne betale med mobilpay :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror simpelthen ikke Ankestyrelsen har læst noget som helst i de papirer kommunen har videresendt til dem. De har bare set, der ikke var nogen fuldmagtserklæring vedlagt. Det er alene min vurdering. Det var dejligt :-)

   Slet
 13. Jeg kan godt forstå det ikke er muligt at nå det i "plejer", nu hvor der skal være en hjælpende hånd hos din mor. Dog er det vigtigt at finde tiden fra.
  Håber der bliver et par dage til dine traveture her i Påsken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget vigtigt at få plads til sit eget liv og det man synes det skal indeholde for at være et godt liv.
   Jeg har allerede gået mere end jeg har gjort længe. Sidst var i går og næste gang er i morgen :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)