torsdag den 3. december 2015

Som stormen Gorm, tog vi på tværs af landet

Det tordnede, knagede og bragede da stormen, Gorm, var på besøg. Heldigvis holdt det hele her og alt så  ganske fredeligt ud hele vejen til Århus i mandags. P1090654Da vi havde fået udleveret nøglen til værelset på Marselis Hotel, hvor vi havde bestilt overnatning, smed vi de få ejendele, vi havde med, op på værelset og gik os en tur. Her kunne vi tydeligt se, at Gorm havde lavet ravage. Skovarbejdere var i gang med at rydde op flere steder. P1090666
Da vi kom forbi Marselisborg Dyrehave, gik vi os en runde der, og så på alle dyrene og de væltede træer.
P1090716 P1090717

Vi gik videre til Marselisborg Slot, men der var kun 15 min. til portene lukkede, så det blev en hurtig og kort tur. Vi nåede også en tur i mindeparken inden Allan skulle til forundersøgelse på Mølholm kl. 18.
P1090724
Her fik han først taget nogle høreprøver. Det er ikke noget nyt. Det får han gjort utallige gange på et år. Da høreprøven var overstået, skulle vi vente på at en læge kunne undersøge ham. Det var en meget sympatisk læge, der både var seriøs og humoristisk og gav sig tid til os. Han vil bestemt anbefale en operation, som i bedste fald vil højne Allans hørelse fra døv til et sted langt, langt under middel. Allan vil slet ikke komme i nærheden af en almindelig hørelse og i værste fald, vil han blive døv. (Det sker for 1%, men lægen havde ikke selv oplevet det)  men som lægen sagde, det kan jo nærmest være lige meget i dit tilfælde. Allan bliver opereret inden jul.
Klokken var 20 før vi fik vores aftensmad på hotellet.
Da kl. var 8:30 tirsdag morgen tjekkede vi ud. Der havde vi både badet, pakket og siddet længe over morgenmaden, og var klar til flere oplevelser, inden vi kørte til Lolland.
P1090753
Vi havde talt lidt om Den Gamle By, men det droppede vi, da vi kender os selv godt nok til at vide, at vi ville ærgre os over, vi havde alt for lidt tid til at gå derinde, når jeg ikke bryder mig om at lande på Lolland efter sengetid, når det er arbejdsdag næste dag, så vi kørte i stedet  til Aros.  
P1090732 P1090731 P1090734

Vi forestillede os, at vi bare ville gå en tur rundt i regnbuen, og kigge ud over byen, men vi var for nærige til at give 260,- kr. for den tur. Vores interesse for kunst kan ligge på et meget lille sted, og i så fald krævede det også flere timer på stedet, så det blev også droppetP1090728.

I stedet gik vi lidt rundt. Allan ville gerne se på det vandløb der løb gennem byen.. Meget interessant, hmm… men jeg fulgte med og spejdede efter andre, lidt sjovere ting, som f.eks. vejskiltene her, der viser ensrettet i begge retninger.
P1090748a Hvad der fik mig til, pludselig at kigge meget højt op, aner jeg  ikke. P1090746

Måske så jeg alligevel et eller andet ud ad øjenkrogen, der fik mig til at løfte hovedet og vende blikket op til uanede højder, hvor disse fodboldstøvler hang og dinglede.
Da Allan havde set ‘sit vandløb’ efter, gik vi tilbage til bilen. Vi valgte at tage nogle naturoplevelser på vejen hjem. Det ved vi da hvad er. Vi valgte motorvejen fra hele vejen hjem, så vidt det var muligt. På vores tur rundt i det jyske, så vi at Gorm har revet mange store kviste og grene af. Mange af de veje, der førte gennem skovene, var også spærret af for gennemkørsel.
P1090754 P1090755

Allan har aldrig været på Ejer Bavnehøj. Det har jeg, og husker det svagt, som at det ikke var noget at køre efter. Nu kan Allan sige det samme. Det var langt mere festligt at møde disse skilte. For at komme til Ejer Bavnehøj, kører man gennem Ris. I Ris, var der som de fleste andre steder i vor land, så vådt, at de virkelig kunne leve op til deres navn ved at plante ris.
Vi tog den gamle Lillebæltsbro til Fyn og kørte først mod de sydfynske alper, gennem en masse små flækker. De fleste gamle kendinge, men nogle steder havde vi aldrig været før. Vi ændrede kurs og kørte igen nordpå over Aarup, og op på den anden side af motrovejen til Fjeldsted og Andebølle, hvor vi så skiltet med teksten ‘Levende børn uden bremser.’ Sådan noget kan da få smilet frem. P1090759A
Vi fulgte nogle margueritruter eller andre små veje, og nød synet af det meget våde, men også smukke landskab. Da vi nåede Køng på Sjælland, var solen ved at gå ned. Vi var hjemme i passende tid. Tidligt nok til at få lidt let aftensmad og en tår kaffe. 

14 kommentarer:

 1. Tak for en underholdende tur. Hvad der fik støvlerne op i højden undrer mig stadig. Fuldemands-et-eller-andet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi vil også meget gerne have historien på de støvler, og hvordan de i det hele taget er kommet derop. Man må være klatret op i masten for derefter at kaste støvlerne.

   Slet
 2. Hvor har I også bare fået så meget mere ud af turen end blot at høvle hjem via motorvejen.
  Lidt synd, at I sprang regnbuen over - den er faktisk alle pengene værd i sig selv, men det må I gøre en anden gang.
  Vi håber det bedste for Allan, og det er da rigtigt, at han stort set intet har at tabe ved at tage imod operationen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ikke mange oplevelser set fra en motorvej.
   En tur i regnbuen er der ingen af os der har på ønskesedlen mere. Vi har vist set det vi skulle der.
   Nemlig. Han har heller ikke et sekund været i tvivl om, at han ville sige ja tak til operationen. Han var mere bange for de heller ikke ville denne gang.

   Slet
 3. Man får altid mange oplevelser med, når man læser dine indlæg. Stort og småt - og "pludselig" skriver du, at Allan skal opereres før jul. Jeg håber, han bliver tilfreds. Og har overskud til aktivt at tilpasse sig den nye situation. Jeg tænker på min salig far, der i en høj alder fik høreapparat og kun kunne fortælle om, hvor træls det var. Han var altså ikke ret omstillingsparat.
  Fra vores tur til Aarhus kan jeg ligesom Ellen kun anbefale en tur i Aros og flere omgange i regnbuen. Selvom kunst ikke siger en så meget, så synes jeg, der er gode oplevelser i det aarhusianske museum.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke der bliver de store tilpasningsvanskeligheder for Allan. Han har haft høreapparater i 23 år. I bedste fald skal han bare have apparaterne justeret lidt på lyden. Det kræver også en stor tilvænning at få høreapparater. Jeg husker godt hvirdan det var her. I dag ser vi, og ikke mindst Allan, helt anderledes på det, da han (efter eget udsagn) slet ikke ville have et liv uden disse apparater. Han ville gå glip af så meget.
   Hmm.. Vi kommer nok ikke til at afprøve det. Der er meget andet vi hellere vil bruge vores tid på.

   Slet
 4. Der er mange gode oplevelser i Aarhus, ikke kun fodboldstøvler ;-) - Men det er selvfølgelig lige med hvilke øjne der ses, tiden, og hvor mange steder lysten til at betale de skyhøje entrepriser.
  Gorm har gjort revage her og der, nogle steder lidt større end andre, og det har jeres tur gennem landet jo vist.
  Bare at få en lille snert af hørelsen tilbage er bedre end ingenting, ved ikke hvor godt Allan kunne dækkes ind med diverse hjælpemidler, tænker bare på hvis jeg mistede en af mine sanser, skal have briller på for at se - kan ikke se klokken mindre ting hvis ikke de er plantet på næsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er der uden tvivl :-) Der kan være mange forskellige faktorer, der spiller ind, for at få en god oplevelse.
   Vi har set eksempler på Gorms ødelæggelser, dog mest i tv.
   Allan har i forvejen alle tænkelige hjælpemidler. Teleslynge, telefonclips, mini-mikrofon, vækkeur med vibrator, speciel fastnettelefon for hørehæmmede og ikke mindst, de stærkeste høreapparater, der findes på markedet, og alligevel er han ikke mere dækket ind, så han kan høre ordentligt. Selv fremtidens høreapparater, som han selv er med til at teste, inden de produceres kan heller ikke dække hans høretab. Vi skal alle være glade, for de hjælpemidler der gør livet lidt lettere for de fleste af os.

   Slet
 5. Tak for turen.. Vi krydser fingre for at operationen giver Allan niget af hørelsen tilbage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme... Tak,det håber vi også.

   Slet
 6. Oplevelser skal man have tid og overskud til... eller nyder man dem ikke rigtigt!
  Vi ændrer også planer undervejs, alt efter tid, sted og muligheder...
  Og de sjoveste oplevelser er oftest helt gratis! Det skilt med børn er lige i plet.
  Krydser alt hvad jeg kan for et godt forløb for Allan. Åh, jeg håber han får noget godt ud af operation!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tid til fordybelse er et vigtigt element. Vi gider heller ikke hænge i nogen klokkestrenge, når vi skal opleve, så er det ikke nydelse. Der skal være plads til masser af sidespring, hvis spændende ting byder sig.
   Vi kan ikke være mere enige, men der findes selvfølgelig indendørs oplevelser der er værd at samle på også.
   Tak. Det fleste får en forbedret hørelse, men der er også nogle hvor det forbliver uændret. Så alt kan ske, men vi håber og tror på, det vil gavne ham.

   Slet
 7. Tak for turen. Jeg håber operationen bliver vellykket.
  Børn uden bremser er et godt udtryk.
  Jeg så du et sted efterlyste en knap hvormed kunne tilkendegives at et indlæg var læst, men uden at skrive en kommentar, Det fik mig til at tænkte på, atr en smiley kunne udgøre denne knap.
  En :-) ville være nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og tak, det håber vi også.
   Ja, det udtryk er meget rammende :-)
   En smiley er måske ikke altid passende, efter min mening. Det syntes jeg heller ikke knappen 'synes godt om' på FB er.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)