onsdag den 9. december 2015

Julemærkemarch og familiesamvær

P1090794Når man nu, som os, godt kan lide at gå, er det nemt at støtte en god sag. Før i tiden sendte man generelt mange flere breve, og købte hele julemærkeark. Jeg har sørget for at samle et eksemplar fra hvert eneste år, siden ungerne blev født. Julemærkerne er klistret ind i deres bøger. Min egen julekortskrivning er også reduceret gevaldigt, men man kan støtte julemærkehjemmene på mange andre måder. Man kan købe julemærker til at sende med sine mail. Man kan blive julemærkeven og meget, meget andet.
Julemærkemarchen finder sted mange steder rundt omkring i landet, men da vi kender en, der i øjeblikket er på julemærkehjemmet i Skælskør, var det selvfølgelig der, vi troppede op i søndags, for at deltage i den 39. af slagsen.
P1090776aVi skulle møde kl. 8:30, så det var meget mørkt, da vi kørte hjemmefra kl. 7 søndag morgen. En halv time før vi nåede frem, kunne vi på lang afstand se et enormt stort lysende juletræ. Da vi nåede frem, kunne vi se, at det var andet end et juletræ der var lys og blink i, men det er ikke nemt at tage billede af hele ‘herligheden.’ Billedet ligner næsten mere et nytårsfyrværkeri. Ser man godt efter, kan man ane huset i højre hjørne af billedet.P1090787
Det blæste gevaldigt, men vi havde klædt os rigtigt på, så vi havde ingen problemer med at holde varmen. Det kneb mere med at stå fast. Skælskørs Marinegarde gav et par numre på pladsen inden velkomsttalen. Mange, mange hundrede mennesker var mødt op, for at give deres støtte. 
Marinegarden gik foran de første kilometer, hvor de spillede hele vejen. Det var rigtigt hyggeligt, nok mest for os, der gik så tæt på dem, at vi kunne høre dem. Tempoet var ikke særlig højt, så alle kan være med. Der var børn, der blev kørt i både barnevogn og klapvogn. Der var meget små børn, der gik selv, og der var rollatorbrugere med på turen også. Alle julemærkebørn skal gå 10 km. Vi andre kunne vælge mellem 5 eller 10 km. Holddaop en kø der var af vandrende mennesker igennem Skælskørs gader. Vi kunne ikke se til enden af køen. Alle fulgtes ad de første km, indtil ruterne delte sig. Jeg tror det var fifty-fifty, hvilken rute der blev valgt. Vores egen lille familie, kan man vist kalde en lille ‘handicap-gruppe,’ hvor flertallet mente at have problemer med at gennemføre 10 km af den ene eller den anden årsag. En skal igennem en operation her i morgen torsdag., hvor de skal ind gennem halsen. Vi krydser fingre for det går godt. P1090802
Vi har haft besøg af Camilla og et par af hendes venner i mandags. Der blev snakket tysk efter bedste evne. Traditionen tro, har hele søskendeflokken atter været samlet på fars fødselsdag i aftes, ganske som vi plejer, til den sædvanlige grønlangkål og der er mere familiehygge-tur allerede i weekenden. Bortset fra lidt lys i vinduerne og en juledekortion, har jeg endnu ikke pyntet op til jul. Julegaverne eller andre julerier er jeg heller ikke begyndt på, dog ligger grønkålen og anden i fryseren, og der er jo stadig længe til, så jeg tager det ganske roligt.

15 kommentarer:

 1. I første omgang undrede det mig, hvordan man støtter sagen ved at gå en tur - det betaler jo ingen huslejer - men så fik jeg den lyse ide at klikke på dit link ;-)
  Det er en god sag at støtte - jeg betaler faste månedlige beløb til SOS Børnebyerne, Red Barnet og UNICEF - altså alt, hvad der har direkte med børn at gøre. Jeg kan godt se, at jeg mangler en institution på min liste ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Der findes faktisk mange arrangementer som gå- løbe- svømme- cykle osv, rundt omkring, hvor man giver et beløb for at deltage, og pengene går til at støtte forskellige sager. Børn på hospitaler, cancer, hjertebørn eller hospitalsklovne og mange andre også sager også. Der er rigtigt meget at støtte, men man kan ikke være alle steder.

   Slet
 2. I har da været tidligt oppe, selv om det var søndag. Men selvfølgelig er det sjovest at støtte sådan en sag, hvis det kan ske der, hvor man kender nogen. Fint, at julemærkehjemmene kan hive lidt penge hjem på andet end julemærker, for dem står det - også hos os - noget skraldt til med efterhånden. Jeg er netop gået fra et helt ark til et miniark med kun 10 mærker, og jeg er ikke en gang sikker på, at jeg får brugt dem alle ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Barnet skal jo gå turen på det julemærkehjem det opholder sig på, så selvfølgelig er det der vi tropper, for også at støtte barnet.
   Man kan blive julemærkeven, både som privatperson og som firma, og få specielle tilbud på lækre middage i samarbejde med nogle der støtter julemærkehjemmene, og man får mulighed for at købe billetter til foredrag med kendte personer og deltage i motion med kendte personer til forskellige arrangementer, som spinning, cykling og lignende. De sælger drikkedunke, små karafler, t-shirt, julekort, gavemærker og andre ting. I dagens anledning kunne man købe kaffe, æbleskiver og gløgg. Det luner alt sammen i kassen.
   Her rækker 10 julemærker efterhånden også langt nok, men man har jo lov at sætte mere end et på ;-)

   Slet
 3. Jeg har julemærket når jeg sender e-mail, og julemærkelogoet resten af året. Køber nogle år julekalenderen til TV2, "glemte" det i år, da DR´s julekalender ramte mig i hjertet i år, så det blev til flere steder, min støtte bliver fordelt.
  Ønsker en dejlig onsdag 15 dage før juleaften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er flere og flere der benytter e-julemærket, men mange kender slet ikke til det, kan man læse sig til.
   Julekalendere gjorde vi også i da ungerne var små, men det er altså længe siden. Jeg har købt en et enkelt år, men vi havde ingen der huskede os på at lukke lågerne op, men den pynter jo og støtter heldigvis alligevel :-)
   Tak i lige måde.

   Slet
 4. Jeg har julemærker på min mail og køber som regel også et enkelt ark bare for at støtte den gode sag.
  Imponerende at der kom så mange mennesker i det blæsevejr. Hos os regnede det også en del af dagen, så jeg må indrømme at der ikke kom mange skridt på kontoen i søndags. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også e-julemærket på arbejdet.
   I Skælskør alene var der 1.312 deltagere. De selv siger, det var et fantastisk fremmøde med den vejrudsigt og det vejr. Næh, men kender jeg dig ret, så er det ikke vejrets skyld alene ;-)

   Slet
 5. Der findes mange gode formål man kan støtte. Vi har nogle få faste der altid får. Ellers strør vi bare lidt rundt omkring, hvor vores vej falder forbi, eller hvad vi bliver engageret i på en eller anden måde, og det er virkelig meget forskelligt.
  Jeg så også udsendelsen, men har også set en for meget længe siden. Hver gang glæder jeg mig over at børnene for nogle succesoplevelser, uanset hvad de er der for. Utroligt hvad man kan ændre på 10 uger og for de allerflestes vedkommende er det et nyt og meget bedre liv for evigt.

  SvarSlet
 6. Jeg vidste ikke at der var en Julemærkemarsch - endda flere steder. Det er et godt billede i mørke med de festlige lys :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så ved du det nu :-) Tak :-) I mine øjne er det også smukkere her end i virkeligheden. Det er for amerikansk til mig med alle de kulørte blinkende lamper, men smag og behag er jo forskellig.

   Slet
 7. Sandelig om ikke jeg troede det var fyrværkeri, men det er jo fint at få forklaret hvad det er. Håber operationen går godt.

  Ser at der ikke kommer smileys på bloggen her, men :-) er også nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var næsten lige så svært at tage et billede af alle de blinkende lamper, som det er at tage et billede af fyrværkeriet nytårsaften.
   Tak, patienten melder at selve operationen er gået godt, men at hun er meget, meget træt.
   Blogger fungerer ikke som Wordpress, så vi må nøjes med disse :-)

   Slet
 8. Jeg prøvede at indstifte en tradition med julemærkemarch for familien for et par år siden, men kun jeg gik den dag. Altså af familien. Måske når Frida bliver stor nok til at gå, eller til at blive passet hos mormor, som så kan skubbe barnevognen, er der realistisk grundlag for en familietradition.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var vores første tur. Der er jo så mange arrangementer rundt omkring og mange går til et godt formål. Selvom vi synes det er rigtigt hyggeligt, så tvivler jeg på det bliver en tradition her. Der er også julemarch og juleoptog gennem nogle af de små byer vores familie er tilknyttet. Det er også vigtigt at holde liv i lokalsamfundene. Du må sørge for at Frida opvokser med det at vandre ;-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)