fredag den 27. juni 2014

Forhindringer her og der

Nogle af forhindringerne har jeg ikke indflydelse på, og må bare vente på det går i orden. Allerede den 25. maj blev det smalsporet på min daglige vej. Jeg skal lidt før hjemmefra, fordi det er forbudt at cykle over broen. Det er heller intet problem, jeg har prøvet det masser af gange. Jeg, og min cykel, er sågar dagligt blevet sejlet over i en motorbåd nogle måneder i 2003, da broen skulle have den helt store omgang.  
P1020045 P1020046
De største forhindringer er for busser, lastvogne, campingvogne og den slags større køretøjer, da de ikke må køre over. De skal ud på en større omkørsel. Enten den korteste omvej, som er motorvejen under tunnellen, for de der nu må køre der. Traktorerer og landbrugsmaskiner må tage den største omvej over broen i Nyk. F. Nogle prøver alligevel om de ikke kan slippe igennem, og det kommer der mange 'sjove' episoder ud af. En lastbil blev kilet fast mellem de store betonklodser, som ikke rykkede sig en tomme. Større varevogne, campingvogne og trailere har givet underlige lyde fra sig, når de har mast sig igennem, og fået ridset begge sider på hele køretøjet. I hver side af cementklodserne, der hvor vejen er smallest, kan I nok ane dækaftryk efter nogen, der har forsøgt at mase sig igennem. Der er kun afsat plads til, at almindelig personbiler kan passere, mens man holder tungen lige i munden. Normale tilstande sker igen den 4. august.P1020153
I torsdags havde Allan besluttet sig for, for første gang i år, at cykle ned og hente mig på arbejdet. Kaffe og kikkert  var medbragt, så vi kunne nyde det et eller andet sted på turen. Da han nåede broen, måtte han vente på en modgående fodgænger, som fortalte ham at han ikke komme over. Den ville være totalt lukket i mindst to timer. Han ringede til mig og spurgte om han skulle tage bilen og køre ned og hente mig og cyklen. Jeg slog jeg til, for ellers ville min cykeltur hjem blive en kæmpe omvej på 33 km i stedet for små 7 km. Han medbragte kaffen, som vi nød på hjemturen ved Fløjtetønden Victoria..  P1020047En anden forhindring, som er meget værre, er at jeg vist skal have ny pc. Jeg har længe vidst at Windows XP ikke bliver understøttet mere, men naiv som jeg er, havde jeg altså forventet, at jeg stadig kunne komme på netbank osv. Det ser ikke sådan ud. Så meget for min stædighed, bare fordi jeg ikke ville have det nye Windows 7 i 2009 da den gamle pc ikke kunne mere. Kort efter fik jeg på arbejdet W7 og herhjemme har den bærbare W8. Jeg kunne lige så godt have sat mig ind i det dengang, men det orkede jeg bare ikke. I bagklogskabets lys, har jeg så erfaret at der ingen væsentlig forskel er på XP og W7.
P1020143
En anden forhindring er nogle buske, vi skal have fjernet, før vi kan komme til at få orden på elendigheden som billedet viser. Det er da det værste l… vi nogensinde har brugt så meget tid på at få etableret. Det har trængt længe, og nu skal der altså ske noget. Kantfliserne er bestilt.
P1020146 P1020147
Vi har klippet og savet en dag og aften i denne uge. Næste dag kørte Allan på genbrugspladsen med et ordentlig læs. I skrivende stund er vi slet ikke færdige med at save. Det er et kæmpe arbejde, vi har sat i gang. Når det hele er klippet ned og kørt væk, skal der fjernes sten og graves. Vi venter med det sidste til vejrguderne forbarmer sig og forhåbentlig snart vander lidt hos os. De har lovet regn den ene uge efter den anden, men vi får intet, som det vist også kan ses på græsplænen.

12 kommentarer:

 1. Uha.. De der trækanter ser ikke ret holdbare ud mere, kan godt forstå I går over til sten i stedet for. :-)
  God weekend hos jer, mon ikke regnen også når ned til jer inden længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sten rådner i hvert fald ikke, og vi ved at de er meget lettere at sætte end dette møg.
   Tak, det håber jeg næsten at den gør. Vi venter stadig. God weekend til jer også.

   Slet
 2. Sikke et arbejde... kan I ikke lige fortsætte her? Jeg har ikke fået gravet det jeg havde regnet med.... Men det løber jo ingen steder!!!
  Jeg er glad for, at jeg har fulgt med "systemerne" ... Ja, jeg var glad for XP, men når systemet opgraderes, er det bedst selv at blive opdateret! Og ja, jeg har bandet over W8! Så god fornøjelse med en ny pc! Og god arbejdslyst i haven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, det skal du ikke regne med ;-) Vi har nok arbejde her, vores løber heller ingen steder - Det ville ellers være rart, hvis det løb helt af sig selv :-)
   Jeg plejer også at følge med, når det af en eller anden årsag bliver nødvendigt. Jeg køber ikke bare for at være med på det sidste nye. For så længe tingene virker er det godt nok til mig, men på det tidspunkt hvor jeg skulle have ny pc, var det med den version af W7 som alle kritiserede og havde så meget bøvl med. Få måneder senere havde de fået helt styr på det, og de pc´er jeg har haft adgang til med W7 har virket uden problemer fra dag 1. W8 bruger jeg ikke ret meget - endnu - men den er da anderledes, og det skal man vænne sig til. Tak, tak, vi tager det hele lidt efter lidt.

   Slet
 3. Jeg stod i computerbytte efter jul, da jeg måtte erkende at min gamle w7 maskine bare ikke var god nok mere og mest af alt lød som noget maskineri der burde stå på landbrugshistorisk museum eller sådan noget.... men det var ikke umiddelbart muligt at få fat i en passende ny pc med w7 og i min verden er w8 noget forbandet skrammel, der er lavet til et helt andet system (nemlig touchscreen) og i et forsøg på at hoppe med på Apple vognen... så jeg endte med den ægte vare - et styks apple-maskine. Et valg jeg bestemt ikke har fortrudt og jeg bander videre når jeg bliver præsenteret for problemer på w8 pc´erne.

  Er noget overrasket over at netbank mm ikke længere virker med XP - kors hvor er der mange der får problemer med det nu.... men "tak" for advarslen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har læst om dine udfordringer i den forbindelse, men jeg er hægtet af. Jeg sætter min lid til W8, som jeg fra i går af er ved at lære at kende gennem mit nye arbejde. Når det er små virksomheder, så har vi ingen edb-sagkyndige at henvende os til, uden at det koster en masse kroner, så vi må selv rode med tingene.
   Jeg har ringet og talt med en der lever af IT om det kunne betale sig at opgradere til W8. Det kan man godt, men det er ikke anbefalelsesværdigt. Han sagde der var to holdbare muligheder, alt efter hvad man brugte sin pc til. Enten en ny pc eller at installere Ubunto. Det sidste havde han selv installeret på alle sine egne pc´er, og det kunne han gøre for 800,- for mig også. Programmet er gratis og har ikke problemer med java, men det bliver også noget helt nyt, så jeg kryber til korset og køber en ny, men du, med din ekspertise kan måske bruge denne viden til noget.
   Man ved nok, hvordan man skal hive penge ud af folk... velbekomme :-)

   Slet
 4. Et er, at det er hammerirriterende at skulle vende om og tage en omvej, men jeg har da mit køretøj for kært til at prøve at mase mig igennem den slags du viser her.
  Min erfaring er, at man kan lige så godt følge med tiden og systemerne, når man skal have ny pc. Intet varer evigt, slet ikke indenfor it, og da vi satser på at blive gamle, er vi nødt til at følge med. Man kan i øvrigt godt få win8 til at se ud som det Windows vi kender; så virker forandringen ikke så voldsom, og man får lidt tid til at vænne sig til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også vores køretøjer for kært til den slags prøvelser.
   Havde W7 haft et bedre ry dengang, havde jeg også hoppet på den. Ganske få måneder senere var alle børnesygdommene rettet. Med mit pc-behov har jeg ikke haft nogen problemer med W8. Har som nævnt haft det herhjemme på den bærbare et par år eller mere. Jeg bruger den bare så sjældent, men jeg skal nok blive dus med det. På det nye arbejde har jeg det også, så helt fremmed er det ikke. Det er mere alt det arbejde der følger med inden det hele er etableret igen, der ikke huer mig. Var det ikke fordi, vi er pisket til NemID, netbank og den slags, så ville jeg stadig kunne bruge min 'gode' pc.

   Slet
 5. Man må håbe, broen bliver bedre efter ombygningen.
  Og man må også håbe, at du får styr på W8. Her i huset holder vores W7-pc'er endnu, selvom min er blevet noget langsom.
  Jeres have kommer nok til at gøre jer mere tilfredse efter "ombygningen". Men det kræver hårdt arbejde, kan jeg se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er vist fin nok, den bro, den blev hovedrepareret sidste år. De 'glemte' bare at isolere vejbanen... Molboarbejde - ser med vore øjne.
   Når jeg først jeg får fat i en ny pc, forventer jeg ikke de store problemer med w8. Opgaverne er vist mest at få det hele flyttet fra den gamle maskine til den nye.
   Vi har bygget om på den have siden vi byggede i 1975, og håber hvert år, at den nærmest kan passe sig selv, men det er altid et eller andet i vejen ;-) foreløbig er der ikke sket mere med denne etape.

   Slet
 6. Selv broer skal ordnes - og det må man nødvendigvis rette ind efter, uagtet man skal trække cyklen over. Det kræver åbenbart boldøje at se hvor bred en bil man kan gå igennem så omvejen ikke skal køres. Det er hårdt arbejde at fjerne tilgroninger i haven, kan jeg se. At holde nede burde man lære fra starten, men det er ikke let.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en lang omvej man skal ud på, hvis man har et ærinde tæt på den anden side af broen, men skiltningen om at ingen lastbiler, eller personbiler med anhænger måtte køre over, bør man respektere. I øvrigt er der færdige nu flere uger før tid, så broen er igen farbar.
   Jeg beskærer faktisk alle de træer og buske ned til skulderhøjde hver efterår, men denne gang må de beskæres tættere ved jorden og midt i sommertiden, som bevirker at der bliver meget bart nu, når vi år igennem. Vi er nemlig ikke nået videre end til oprydning af det allerede beskårede.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)