onsdag den 18. april 2012

Ramsløgsboller og Herreret

Et eksperiment og et par opskrifter. Okay, opskrift og opskrift er måske lidt af en overdrivelse, men jeg har som sædvanlig ikke rigtigt noget mål på noget af det. Det anbefales at nyde begge ting hver for sig.
Ud af de ramsløg jeg plukkede i søndags, fik jeg lavet pesto. Denne gang med ost i stedet for mandler, så Mads også kan smage. En lille portion af pestoen blev brugt til en portion boller, som jeg tækte kunne være god til suppe, eller lignende, hvor man måske ellers ville servere hvidløgsflütes. Jeg brugte en ganske almindelig bolleopskrift, hvor jeg puttede en god klat pesto i. Jeg ville egentlig have lavet små kuvertbrød, men tiden var knap, da vi skulle til dans. Mens aftensmaden blev spist stod dejen og hævede og jeg nåede at få brødene formet og bagt, inden vi skulle ud ad døren.
Ramsløgsboller


























For mange år siden fik jeg opskriften på denne Herreret, som jeg ville have serveret til Allans fødselsdag ude i skoven, da den er nem at medbringe, fordi alt er i samme fad. Retten er ofte serveret, som den varme ret, til jagtfrokoster, netop fordi det er en god og solid ret, der mætter godt, og er hel perfekt til en kold dag og en flok sultne mennesker.
Herreret


























Som nævnt tidligere, har jeg ingen mængde på noget af det, men ingredienserne og fremgangsmåden kommer her: 
  • Kog en portion kartofler, pil dem og skær dem i skiver. (Faste skrællekartofler kan godt bruges)
  • Rens løg, skær dem i ringe, kog dem så de bliver bløde. Tag dem op og lad dem dryppe af.
  • Kog æg, som derefter deles på æggedeleren
  • Skinken koges og skrimles. (Hamburgerryg kan også bruges)
  • Lav en bechamelsovs, som ikke er for tyk. 
  • Kartofler, løg, æg og skinke lægges lagvis i et ildfast fad og krydres med salt og peber. Det hele overhældes med en passende portion bechamelsovs. Retten skal ikke sejle i sovs, men den skal heller ikke være for tør. Drys til sidst med reven ost. Fadet stilles i ovnen og varmes godt igennem.

16 kommentarer:

  1. Uhmmm lækkerier du deler.. Din herreret ser super lækker ud, og ramsløg bollerne er en rigtig god ide. Man spiser altså godt hos dig Pia..
    God aften :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi kan selv rigtigt godt lide herreretten, og de boller der ikke røg i fryseren, gled også fint ned :-)
      Tak, men du har jo ikke smagt det :-)
      Tak igen og det samme til dig.

      Slet
  2. De boller der ser gode ud, Jeg er heller ikke god til det der med mål.. Man fylder jo bare i , til det passer :-D

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
    Svar
    1. De var bløde og lækre og smagte af løg :-) og når de er grønne, må de også være sunde :-)
      Det er nemlig lige det man gør :-)

      Slet
  3. Den der Herreret - den er lige i plet. Tror jeg. Den skal jeg huske og jeg tror den vil være et hit her. Tak for det :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme :-) Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kan lide den, så god fornøjelse.

      Slet
  4. Jeg tror du er en rigtig god og kreativ kok...

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan i hvert fald godt lide at eksperimentere, og jeg har heldigvis også velvillige forsøgskaniner :-)

      Slet
  5. Imponerende - det lyder lækkert. Det er flot at bollerne kunne hæve og blive bagt inden du skulle ud af døren. Det må jeg sige, det er effektivt!

    Jeg kan godt lide opskrifter uden mængder. Der er to store friske ramsløg (andet-års planter) som jeg skal grave væk, og nu fik jeg så inspiration til at lave pesto med dem - det var da værd at prøve!

    SvarSlet
    Svar
    1. Min tid skal helst ikke spildes, så jeg har det godt med at udnytte alle huller.
      Godt er det også hvis dine ramsløg heller ikke går til spilde :-) Pesto er godt, så god fornøjelse :-)

      Slet
  6. Den ret skal helt sikkert prøves snarest - kendte den ikke, men er allerede sikker på, at den bliver fast inventar :-)
    Var pestobollerne gode, eller bliver det ved dette ene eksperiment?
    Jeg kan sagtens lave mad efter gehør, men til bagning skal jeg helst vide præcis, hvad jeg skal gøre - men jeg har en rigtig god bolleopskrift.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nem og god mad er altid kærkommen.
      Allan syntes bollerne smagte meget af løg, jeg syntes de smagte for lidt af løg :-) men ud over den uenighed, var vi enige om at de var gode. Eksperimentet bliver gentaget, måske med lidt mere pesto i :-) Vi spiste dem helt uden noget tilbehør, for bare at smage dem. Det vil være noget andet når der er tilbehør til.
      Gå du bare i krig med at bage.

      Slet
  7. Hvor ser det lækkert ud. Skønne, grønne boller, som er lige til at blive i godt humør af, bare af at kigge på dem.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg syntes også det ser festligt ud med den grønne farve :-)

      Slet
  8. Det lyder som en rigtig dejlig ret!!! Og skal huske at sige til min mor at hun kan lave pesto ud af ramsløgene. Rigtig god ide. Tror slet ikke at de gror hernede. En god weekend til dig Pia♥ Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Pesto kan man altid bruge, og så kan du måske få lov at smage lidt hos din mor :-) Jeg tror ramsløg er en nordisk fænomen, men er ikke helt sikker.
      Tak, også rigtig god weekend til dig.

      Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)