mandag den 9. april 2012

Fødselsdag og påskehygge

Denne påske har heldigvis været noget mere fredelig end sidste år. Jeg har nydt alle mine fridage, helt uden aftaler af nogen art, bortset fra at vi skulle holde Allans fødselsdag.
Det er længe siden vi havde planlagt, og inviteret på skovtur, fordi vi ville fejre Allans fødselsdag i det grønne. Jeg har før lavet varm mad, som vi har medbragt både til Frilandsmuseet og på Bakken. Det kan sagtens lade sig gøre, når det bliver bliver pakket godt ind og ned i en flamingokasse. I år skulle turen “kun” gå til Bangsebroskoven, men vejrudsigten lovede ikke for godt. Der er ikke meget ved at sidde med regntøj, hue, halstørklæde og vanter og spise mad i det fri. Derfor blev destinationen ændret til vores adresse for et par dage siden. Når nu vi ikke skulle ud ad huset alligevel, blev menuen også ændret.  I sagens natur er menuen ikke færdig i skrivende stund, men jeg har forberedt det meste.Fødselsdagsmenu


Jeg mangler springforme, så jeg måtte igen ty til min Storm P opfindelse, som er benyttet utallige gange. Lagkagebunde har jeg nemlig rigeligt af. Dertil lidt pap, en hæftepistol, husholdningsfilm til beklædning, så er den hjemme, og det virker hver gang. Jeg fik skrællet 5 kg kartofler og 2 kg gulerødder. Pudset 3 dyrekøller fri for hinder og sener, og omviklet køllerne med bacon.

Når du læser dette, hygger Allan og jeg sikkert over morgenkaffen, inden jeg går i gang med at lave gelé til ostelagkagen og portionsanrette moussen, mens Allans opgave er at dække bordet. Fødselsdagsgæsterne kommer nemlig allerede til middag, og så skal vi bare hygge. Vi glæder os til at være sammen med børn, svigerbørn, Mark og kæresten samt et par rigtige gode venner, som ikke ser vores børn især Camilla, ret tit. Jeg ved de vil nyde det mindst lige så meget som os. Mor kommer selvfølgelig også, og hun får en overnatning.  

22 kommentarer:

 1. Det ser rigtigt godt ud, det I skal hygge jer med ...

  Kan godt forstå at I valgte at rykke picnic´en indendørs i år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom vejret blev bedre end de havde lovet, så var det alligevel dejligt at være i den varme stue :-)

   Slet
 2. Ja vejret indbyder ikke legefrem til udendørsfrokoster i denne påske, men mon ikke I får en hyggelig dag alligevel...;-D God 2. påskedag til jer..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har hygget rigtig meget :-) Det er så dejligt at høre og se alle ungerne :-)
   Tak god aften til jer.

   Slet
 3. Det lyder som et værdigt alternativ til en picnic - at spise ude iført for meget tøj, er ikke en rar oplevelse for maden synes jeg. Det ser i hvert fald ud som om, at den ændrede menu ikke får nogen klager fra gæsterne. Nyd det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt af charmen og hyggen over maden forsvinder, når vejret er i det hjørne :-)
   Der kom ikke de store klager over maden, bortset fra et par rejer der ikke skulle have været placeret på Camillas tallerken :-)
   Vi har alle nydt dagen.

   Slet
 4. Klog beslutning af holde Allans fødselsdag indenfor i dag.. Her i skoven har nogen skruet op for den store ventilator.. :-)
  Nyd dagen med venner og familien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ventilator kunne de da vente med at starte til I var taget derfra :-)
   Dagen er nydt i fulde drag.

   Slet
 5. ja desværre er det for koldt til udendørs arrangementer, rigtig god fødselsdag til manden din, nyd dagen indendøre ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, der var meget bedre her i huset og vi har nydt at være inde i varmen og i tørvejr :-)

   Slet
 6. Ser ud at til at blive rigtig hyggeligt !

  SvarSlet
  Svar
  1. Det blev det også :-)

   Slet
 7. Tillykke til herren i huset og rigtig god dag til jer alle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-) og rigtig god aften til jer.

   Slet
 8. Tillykke med manden,hvor ser det lækkert ud, det mad du har forberet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Gæsterne var også tilfredse med menuen. Den slag dyr får de allerfleste af dem kun når jeg inviterer.

   Slet
 9. Ja, nu er dagen jo gået, og I har sikkert hygget færdig. Men hold da op - hvor ser maden lækker ud.
  Til lykke med manden, jeg håber I har haft en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har hygget færdig, og alle de unge fik mad med hjem, og vi selv har haft nem mad i dag.
   Tak, tak, vi har haft en dejlig dag :-)

   Slet
 10. Håber I er kommet godt igennem påskens forhåbentlig afslappende dage. Det ser ikke ud til I har manglet fast føde.
  Jeg har læst erfaringerne om biltogsturen til Østrig med stor interesse - vi har det endnu tilgode, men er meget glade for Østrig om sommeren. Nu har vi en alder der gør at to overnatninger ned og en hjem er passende. Så får vi også sjælen med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er vi og helt uden mangel på mad :-)
   Da vi var unge, kunne vi jo klare det hele uden søvn. I må prøve biltoget på udturen næste gang i stedet for de to overnatninger.

   Slet
 11. Tillykke med og til Allan :-)
  Det var vist meget godt, at I ændrede 'picnicstedet' til hjemmeadressen - det var nok ellers blevet til det store kolde bord, uagtet hvor mange flamingokasser du havde inddraget til formålet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Vejret blev nu bedre end lovet, for vi havde mest tørvejr, men det var nok alligevel en god beslutning, selvom maden sagten kunne holde sig varm så længe den bare blev i kasserne :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)