mandag den 28. september 2015

Blogtræf - utroligt hvad bloggeri og en campingtur kan føre til

I Kristi Himmelfartsferien var vi på camping i Vemmetofte. På samme tidspunkt opholdt Jørgen sig også der. Kommentarerne her skulle senere vise sig at give udslaget til en stor del af denne indholdsrige søndag.P1080831
Jeg stod op sammen med solen, og gik mig en morgentur i det skønneste vejr. En time senere vendte jeg hjem til den nylavede morgenkaffe, som Allan var i gang med at indtage. P1080839
Lidt senere satte vi kursen mod nord. Der var et kæmpe lokalt kræmmermarked, som vi gerne ville give vores opbakning og støtte ved en entrebillet. Det havde vi aftalt med hinanden, at vi ville besøge i lørdags, men vi glemte det totalt midt i alle lørdagens andre gøremål. Først da vi indtog aftensmanden, kom jeg i tanke om det. Der var lige plads til at bruge en time her, inden vi skulle mødes i Vemmetofte til blogtræf.
P1080845 IMG_9908
Vi gik ud til musestenen, som nogen ikke havde set før. Derefter var det meningen at vi ‘bare’ skulle gå rundt i det store område, men det blev aflyst.P1080849
Jørgen havde fået en enestående aftale i stand om, at vi kunne få en rundvisning på selve klosteret. Sådan et tilbud kan feje alt andet til side, og det vakte store glæde hos alle os fremmødte. Turen rundt i parken blev derfor ganske kort, men vi selv har også tidligere travet den tynd, og ellers kan den jo besøges hele året rundt. P1080856
P1080861
Marianne Kreutzmann, som er kulturetnolog, var så venlig at vise os rundt. Vi kunne ikke have fået en bedre guide.
Marianne er en af dem der til dagligt bor i klosteret, så hun fortalte levende om klosterets historie og hvordan det er at bo sådan et sted til dagligt.
Vi besøgte kirken og vi fik vist det flotte messehagel som Dronning Margrethe har broderet. P1080872
Vi blev taget med rundt i de private stuer.
Jeg bliver aldrig mæt af den slags oplevelser.
P1080871


Bor man på klosteret, har man en udsigt som denne.
P1080878
Det var en oplevelsesrig time, hvor vi fik set de fleste kroge på klosteret, og fik en masse viden med os hjem. En særlig tak til Marianne, som i sidste ende var den der gjorde det muligt, at få et indblik i hvad der gemmer sig bag klosterets tykke mure og endda åbnede dørene til sin helt private lejlighed, hvor en flok bloggere, hun overhovedet ikke kendte også blev inviteret indenfor.
Efter dette besøg vendte vi igen snuden sydpå. Dog i første omgang ikke længere end til Den Stråtækte, hvor der blev disket op med kaffe og kage, som vi sad ude i solen og nød. P1080880
Vi sluttede dagen af med at køre til havnen i Præstø, hvor vi trissede lidt rundt på havneområdet, inden vi gik ind og spiste lidt aftensmad. Det blev mørkt og vi så solen forsvinde. Inden vi sagde farvel til de sidste, var vi lige en tur rundt om springvandet, hvor man kan gå ind i midten af springvandet og stå.  Man kan ikke rigtigt se det, men jeg har taget dette billede inde fra midten af springvandet.
P1080883
Det var dejligt at få sat ansigt på et par bloggere, jeg kun kendte fra denne verden, men også dejligt at mødes med gamle kendinge. Deltagerne var Conny, Jørgen med hustru, Kisser, Inge, Hasse, Ellen, John samt Allan og mig selv selvfølgelig, og hos de andre bloggere kan du læse deres version af samme blogtræf. Tak for et rigtigt godt initiativ, og nogle hyggelige timer allesammen.

19 kommentarer:

 1. Det både lyder og ser ud til i havde en fantastisk søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt fra start til slut, så mere kan man ikke ønske sig.

   Slet
 2. Det var en dag, jeg gerne ville have deltage i, og hvor har I hygget jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne også have været vældig hyggeligt, hvis du havde været med. Det har vi nemlig :-)

   Slet
 3. En dejlig dag, kan jeg kun give dig ret i. I nåede så en hel masse mere. Det springvand lyder som en tur værd. Billedet får mig til at tænke tilbage på Las Vegas, hvor vi så et "syngende" springvand, hvor vandet blev sendt op i takt til musik - som lige den dag var vældig pompøs og nationalistisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dagen var jo ligesom ikke til så meget andet, og så nåede vi alligevel det vi havde glemt dagen før :-) Det springvand må have været en oplevelse.

   Slet
 4. En skøn og vidunderlig dag fuld af skønne oplevelser. Tak for en herlig dag, og hils Allan :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er helt enige. Jeg hilser og tak i lige måde :-)

   Slet
 5. Hyggeligt at læse om din oplevelse af dagen :-) Det blev heldigvis til en rigtig god dag for alle, tror jeg.
  Springvandet, som Conny nævner, hedder Bellagio, som vi også så i Las Vegas - jeg nævnte, at det mindede mig om det, men det var vist kun John, der hørte det ... i hvert fald var det en sjov ide, som London også har taget op - fortalte Charlotte, da jeg fortalte omm søndagens oplevelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle er vist på alle måder vældig tilfredse med den dag :-)
   Det larmer jo lidt sådan et springvand, så det hørte jeg ikke. Har en fået en god ide, kan den let blive kopieret, så måske finder man det også andre steder!

   Slet
 6. Tak for en dejlig eftermiddag og aften Pia. :-)

  SvarSlet
 7. Det var en fornøjelse, at der kom dette møde ud af at vi ikke mødtes i foråret. Det var dejligt at træffe jer begge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det nemlig. Havde vi mødt hinanden dengang på campingpladsen, havde vi nok aldrig fået rundvisning på Vemmetofte, så jeg er egentlig ret glad lige nu. Det var bestemt også dejligt at møde jer to.

   Slet
 8. Herlig blogtræfdagsudbytte ... man bliver lidt grøn i betrækket!
  Spændende gåtur og rundtur på klostret.
  Flot springvandsbillede... blev du slet ikke våd????

  SvarSlet
  Svar
  1. Udbyttet blev meget større end lovet og forventet.
   Nej, ikke det fjerneste. Jeg kendte fidusen på at komme ind i springvandet. Vi har nemlig camperet i byen for 5 år siden og jeg fandt ud af at der var fotoceller, der kan få vandet til at stoppe, mens man går igennem.
   http://pigenfralandet-pia.blogspot.dk/2010/08/camping-og-friluftsliv.html

   Slet
 9. Det forstår jeg godt, og jeg har jo lige læst ovre hos dig, hvorfor du måtte melde afbud.

  SvarSlet
 10. Sjovt at læse de forskellige udgaver af den samme historie og se, hvad I hver især har lagt vægt på. Musestenen og messehagelen har I næsten alle sammen med, men derudover er der dejlig stor variation :-) Gad vide, hvad jeg selv ville have skrevet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan noget er altid sjovt. Denne gang regnede jeg med at alle havde skrevet om der hele, inden jeg selv kunne få tid til at sætte et indlæg sammen, så mine tanker gik lidt i retning af, hvad mon de andre slet ikke har skrevet om. Messehagelet var et must, og det var musestenen egentlig også, men den har jeg tidligere vist og skrevet om.
   Tja, det kunne jeg også godt tænke mig at vide :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)