torsdag den 29. september 2011

Camillas hundeliv

Jeg har hele mit voksenliv, stået i et kedeligt dilemma. Mads er mulitallergiker, og Camilla har altid været den store dyreelsker, og hendes største ønske, var at få en hund. Vi har fundet en model vi alle kan leve med, så hun kunne få sit største ønske opfyldt. Jeg har stadig ikke den store interesse for husdyr, og min viden om den kan ligge på et meget lille sted. Men nu er det en gang sådan, at jeg gerne vil delagtiggøres i ungernes liv, når de giver lov, og så kommer man jeg automatisk til at interessere mig en lille smule for det, der fylder meget i deres liv. Camilla bruger al sin sparsomme fritid på sine hunde.
kuldTPieballH4uger KOSTA I 2006 købte hun Kosta hos kennel Great Bel i Danmark, og var på besøg flere gange inden han var gammel nok til hun kunne få ham med hjem. Hun begyndte til hundetræning og udstillinger. Fra Kosta var helt lille, til han var unghund, klarede han sig rigtig godt på udstillingerne. Han blev altid placeret mellem de 4 bedste, men derefter fik han vægtproblemer og havde heller ikke de rette vinkler mere. F.eks. havde han ikke nok bryst og sådan nogle “småting” som jeg slet ikke kan se. Kosta bliver ikke udstillet mere, men han er stadig “mors dreng”


I 2010 købte hun Bacchus, den “lille” hund i Tjekkiet, hos en topopdrætter, som der linkes til fra Camillas egen hjemmeside. Camilla kørte selv den lange vej, og hentede ham hjem, da alle formaliteter var i orden, og hundepasset udstedt.
Hundepas 1  Hundepas 2  Kosta og Bacchus
Nu er det Bacchus hun tager til udstilling med. I DK kan opdrættere og dommere ikke lide ham, fordi han er for tung. I Tyskland opnår han gode resultater. To ud af fire gange har han vundet og fået tildelt CAC og et res. CACIB. CAC'erne skal han bruge for at blive champion. For at blive tysk champion skal han have i alt have 5 cac'er fra mindst 3 forskellige dommere, over en periode på 1 år og 1 dag, gælden fra mellemklassen og opefter. I øjeblikket er det kun det ene der tæller, fordi det første CAC blev tildelt i unghundeklassen.
P4225108 P4225124
Den lille familie, har også deltaget i verdensudstillingen i Paris i sommers, og i fredags tog Camilla og Marianne Valente fra Slettemosegård afsted til: http://www.euddc-siegerschau.de i Dresden, for at deltage på en national udstilling den 24. og en international den 25. Den 24. var der tilmeldt 391 Grand Danois og den 25. var der tilmeldt 396 Grand Danois. Bacchus klarede sig fint og opnåede en fin præmiering, men ikke en excellent som Camilla havde håbet på.

12 kommentarer:

 1. Jo flere informationer man får om et emne, jo mere interessant bliver det heldigvis også.. Og hvis det fylder i de nærmestes liv kommer det også til at fylde i vores liv :-)
  Det er godt nok store hunde din Camilla arbejder med. Jeg håber hun og hundene kommer igennem nåleøjet og får den kåring hun ønsker.

  SvarSlet
 2. Inge... Det er da det, det gør :-) Ja, det ER store hunde. Det håber vi selvfølgelig også. De hunde er jo hendes børn og liv :-)

  SvarSlet
 3. Vi har været ude i noget, der ligner. Jakob var som lille allergisk for alt, hvad der findes at være allergisk over. Kattene måtte ud og kosten blev omlagt 120 procent. Det var en hård tid. For nogle år siden fandt vi ud af, at der er muligheder for hundehold. Også selv om man er allergisk. Det skal siges, at Jakob i den grad har vokset sig stærk. Fødevareallergien er væk og han er stort set aldrig syg mere.

  Vi endte (efter inspiration i blogland) med vores Coton de Tulear. Men den står lidt i kontrast til Camillas store hunde. Vores fuldvoksne Dodo vejer 5 kg.

  Jeg krydser fingre for, at det flasker sig med kåring og de store flotte dyr.

  SvarSlet
 4. Det er nogle flotte store hunde og imponerende at hun går så højt op i træning og shows.....;D

  SvarSlet
 5. Hej! Ja det kan vara stora problem med att vara allergisk. När jag var 10-16 år så var jag mycket allergisk mot blommor och gräs men sedan har det försnunnit med åren. Ha en fin dag !

  SvarSlet
 6. Det er så sandt... man kan slet ikke lade være med at interessere sig for sine børns interesser - sådan har de fleste det vist. Heldigvis...
  Men det er godt nok nogle store krabater. Skal vi ikke sige det på den måde, at jeg er glad for, at C ikke interesser sig for hunde ;-)
  Det er flot, at hun(d) overhovedet blev placeret, når konkurrencen er så stor, synes jeg.

  SvarSlet
 7. Susanne.... Du kender også en del til allergi. Ja det er hårdt. Mads har altid været allergisk overfor støvmider, alle pollen, og alle pelsdyr, så vort hjem blev saneret, da han var ganske lille. Men hans allergi kulminerede totalt omkring 15 års alderen, hvor han blev overfølsom overfor alt og alle. Uha, det er en længere historie. Han kom på streng diæt i godt 2 år. Han var overfølsom for ALLE fødevarer, gris, kalv, fjerkræ, frugt, alle melsorter, mælk, æg og soya og den medicin der skulle hjælpe ham. Jeg kan blive ved. Noget skulle han jo leve af. De værste allergifremkaldende fødevarer undgik vi helt, og så blev der vekslet godt imellem resten. Jeg lærte at lave æg af hørfrø og meget andet, så han kunne få "samme" mad som os andre. Den strenge diæt bevirkede, at han derefter har kunne spise de allerfleste fødevarer, og det er vi alle glade for, selvfølgelig ikke mindst ham selv.

  SvarSlet
 8. Annemarie... Store er de i hvert fald :-) De hunde er hele hendes liv, og det er altid dem og deres ve og vel, før hendes eget.

  SvarSlet
 9. Janne... Det er ikke sjovt at have allergi. Godt du er sluppet af med din.

  SvarSlet
 10. Ellen.... Det håber jeg også de fleste har, ellers går man glip af meget :-)
  Det ER nogle store hunde, og jo, lad os bare sige det på den måde ;-)
  Hvis ikke Bacchus var blevet placeret, var den unge dame uden tvivl, blevet meget skuffet ;-)

  SvarSlet
 11. Nu husker jeg pludselige alt for godt. At koge hørfrø og derefter at sigte og gnide noget snask ud, som kunne minde bare en smule om æggehvide...
  Jeg har brugt timer på at lære at læse om indholdsstoffer i fødevarer. Og endnu flere timer på at overbevise familien om, at det ikke er okay at være sløset med diæten. Heller ikke selv om der er fødselsdag eller anden festlig anledning....
  God weekend hos jer Pia...

  SvarSlet
 12. Susanne.... Endelig én der forstår :-) Dem findes der desværre ikke mange af. Helt enig, der var meget at sætte sig ind i, og ingen sløseri her heller. Godt vi er ude af det "sjov"
  God weekend til jer også :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)