torsdag den 8. september 2011

Skovsvin og meget andet

Ja undskyld udtrykket, men jeg bliver så irriteret over alle de respektløse mennesker der smider alt fra sig alle steder. Vi deltog selv i hold naturen ren i vores område. På min motionstur i dag, mødte der mig dette syn, et godt stykke inde i skoven. Jeg forstår det altså ikke. Hvis man fylder traileren, for at køre afsted med et læs, hvorfor så ikke aflevere det på genbrugspladsen! Nu blev det, åbenbart, i stedet tippet af på hver side af skovvejen. Der var både en dør, et skab, og andet træ- og plasticaffald, et badekar, tagrender, nedløbsrør af zink, nogle stålben, ledninger, småværktøj, samt flere sække med blandet affald. Nu skal skovejeren selv betale for at få det fjernet. Borgeren kunne have afleveret det ganske gratis.
Skovsvineri skovsvineri
Heldigvis så jeg også andet, og mere glædelige ting på min lange vandretur. Dansk ingefær med de flotte, men meget giftige røde bær. En masse rådyr, men som sædvanlig på alt for lang afstand, og lidt svampe, var der også. Alle billeder kan klikkes større.
Dansk ingefær Rådyr svampe
Det er for kedeligt, at gå den samme rute hver dag, når nu jeg har så mange muligheder. Jeg ved hvor de fleste skovstier fører hen, så jeg havde ikke planlagt nogen rute i dag, og ej heller distancen. Der var mange muligheder for at korte turen af. Fordelen ved at gå tur, lige efter arbejde er, at det er Allan der står for madlavningen. God planlægning, synes jeg. Jeg gik 1 time og 3 kvarter, så nogle km er det da blevet til. Den sidste halvdel af tiden regnede det ret meget, men jeg var garderet med regntøj, gummistøvler og ørevarmere. Jeg kunne nu godt have brugt et par vanter også. Heldigvis mærker man ikke regnen og blæsten så meget inde i skoven. Selvom der bestemt også er vådt der. Især hvor solens sjældne stråler ikke lige når ind. Herunder er der dannet en hel skovsø, der plejer ikke at være en dråbe vand.
P9087297 P9087315
Selv skarverne har fået nok af vand, her prøver de at holde fuglefødderne tørre, mens regnen vælter ned fra oven. Da jeg vendte hjem og fik dryppet af, kunne jeg sætte mig til det sunde madbord. Det er da skønt. 
P9077290 P9077294
Jeg har fået skrællet en kæmpe portion af vores æbler, som nu er kogt til grød, og skal i fryseren til senere brug. Det plejer at blive til æblekage.

Apropos fryser, så kom teknikeren i mandags, og hans melding var, at det fænomen havde han aldrig set før, så han ville ringe til Vestfrost og tale med dem om sagen. Ud fra det har Vestfrost besluttet, at vi skal have en ny fryser, og den kommer i morgen. Så inden vi går i seng i aften, skal vi have tømt fryseren så meget, at vi kan flytte den, for at få plads til den nye. Når den så er “køreklar”, skal alle vores frostvarer over i den nye fryser, og den gamle vil blive afhentet af Vestfrost, da de vil skære den op, for at se om de kan finde årsagen til fejlen.

20 kommentarer:

 1. Det er fa.... utroligt, sådan noget svineri. Jeg bliver altså også noget så harm, når jeg ser sådan en bunke.
  Øhhh Pia.. 1 time og 5 kvarter.. er det ikke 2 timer og et kvarter.. ;-D, sorry jeg ku' ikke lade være.
  Det er genial planlægning at gå på det tidspunkt :-))

  SvarSlet
 2. Utroligt! og uhyggeligt at folk kan være sådan nogle svin. At man ikke kan passe på vores dejlige natur fatter jeg ikke!
  Jeg er endnu engang imponeret af din utrolige energi, dejligt at høre:-)

  SvarSlet
 3. Inge.... Ja, hvad i himlens navn tænker folk på!

  Øv, altså du kom først... Jeg sad lige over kaffen, og sagde til Allan. Jeg tror f... jeg har skrevet en time og 5 kvarter, derfor MÅTTE jeg tænde den pc, nu er det rettet :-)

  SvarSlet
 4. Prikker... Jeg forstår det heller ikke.
  Det kræver altså også at jeg sparker mig selv afsted, men jeg vil af med de kilo igen :-)

  SvarSlet
 5. Skovsvin, ja, det er ikke til at fatte, hvad der får folk til at gør den slags ulogiske og i virkeligheden dybt asociale ting.
  Hvorfor stjæler man f.eks. bøger m.m. fra bibliotekerne, når man ganske gratis kan låne dem med hjem? Eller river sider ud af blade og aviser, selvom man kan få en gratis kopi?
  Flot at du fik gået så langt - du skal nok hurtigt få bugt med det ekstra du har lagt på ;-)

  SvarSlet
 6. Ja, jeg kan også blive så edderspændt rasende over at se folk "bare" smide deres affald fra sig på den måde. Også selvom det er inde i byen. Det er lige meget hvor det sker.. de er nogle sss.... svin.
  Dejligt at du fik dig en ny fryser!!

  SvarSlet
 7. Føj for pokker. Hvor er det en skam, at de høveder ikke får sat et 'fingeraftryk', så man kunne finde dem og give en passende stor - meget stor - bøde.

  Fin service med jeres fryser, og selv om I har arbejde med at tømme den anden, så må det alligevel være det bedste at få den skiftet.

  SvarSlet
 8. Ja I vil da blive meget øvede i at flytte frysere med indhold. Nu håber vi så at det bliver sidste gang.
  Og sikke noget svineri og helt uforståeligt. Ærgerligt at man ikke kan finde dem og straffe dem.

  SvarSlet
 9. Ganske uforståeligt, at folk bare smider deres affald. De kan umuligt selv synes det er fedt, at komme frem til en ellers dejlig plads i skoven, for så bare at se, at den er fyldt op med skidt og lort!!

  Har lige været i Barcelona. Vi lå på stranden en dag ved siden af et ungt engelsk par, som drak øl, drinks, røg og spiste "take-away" Alt sammen OK indtil de gik. For hvad lå der tilbage??? Mor her fik en anfald af raseri og marcherede efter dem og bad dem i skrappe vendinger om at rydde op efter sig. De gloede på mig, som om jeg kom fra månen, men manden fik taget sig sammen til at fremstamme: Sure. Thanks. Så gik jeg en tur i vandet for at køle af, men hvad så jeg, tror du, da jeg kom tilbage til min plads???? Hmmmfr...

  SvarSlet
 10. Ditte.... Jeg forstår mig heller ikke på den slags ødelæggelser, eller dem der ikke kan kende forskel på dit og mit. Der er så simpelt og alligevel er der mange, der ikke kan finde ud af det.
  Hurtigt går det nu ikke med det vægttab, men jeg fortsætter :-)

  SvarSlet
 11. Mariane.... Jeg bliver også sur over den slags. I byerne er der endda placeret skraldespande, så hvor svært kan det være!
  Ja, det er dejligt, og den er ankommet :-)

  SvarSlet
 12. Ellen.... Sidste år, fandt vi en stykke papir med navn og adresse på i en affaldsbunke i "vores skov" og kontaktede politiet, men de ville ikke gøre noget, når skraldet havde ligget 4 uger. Vi måtte selv fjerne det, og betale en ekstra afgift til genbrugspladsen, fordi vi er en virksomhed.

  Servicen med fryseren kan vi ikke klage over :-) Vi kunne heller ikke forestille os, at den kunne repareres.

  SvarSlet
 13. Kirsten... Det håber vi bestemt :-)
  Selvom de bliver fundet, bliver de næppe straffet, desværre. Der kunne komme mange kroner i statskassen ved at udskrive bøder på at smide skrald.

  SvarSlet
 14. Dorit... Godt brølt, eller dvs. det var så ikke godt nok. Gad vide om du måtte have en dukkert mere :-) Hvem mon rydder op hjemme hos sådanne personer! Okay nogle bor i svinestier, men andre bor jo ganske almindeligt.

  SvarSlet
 15. Helt enig. Man burde kunne få bøde for at smide skrald i naturen.


  Hilsen

  Per
  http://www.mobilreparationer.dk/

  SvarSlet
 16. Per.... Ja, selvom det burde være en selvfølge at holde rent efter sig selv.

  SvarSlet
 17. Helt enig - jeg begriber ikke folk, der smider noget som helst i naturen. Hos Topas Rejser, som jeg ofte har rejst med, har de et motto jeg godt kan lide "We only leave our footprints", og det virker! Efter at vi har pakket en lejr sammen efter 20 mennesker er der netop kun fodsporene at se.

  Det er da ved at være en temmelig langstrakt historie med jeres fyrser. Godt I får en ny!

  SvarSlet
 18. Hanne.... Nemlig, alle burde kun efterlade deres fodspor og intet andet :-)

  Fryseren har givet lidt ekstra arbejde. Den gamle bliver afhentet i morgen, så regner vi med det kapitel er afsluttet :-)

  SvarSlet
 19. Jamen, de er sgu nogle svin, så der er ingen grund til at undskylde udtrykket!

  Jeg forstår simpelthen ikke, at folk kan gøre sådan noget. Når jeg går rundt inde i byen, så smider jeg da heller ikke affald fra mig.... og herinde har vi ellers både fejemaskiner og folk som gør rent. Men er der ikke en skraldespand i nærheden, så putter jeg altid mit affald i tasken eller i lommen - og så smider jeg det ud når jeg kommer hjem. Jeg kan altså ikke se problemet og forstår ikke hvordan andre kan være så ligeglade med naturen og miljøet.

  SvarSlet
 20. Jens... Jeg plejer ikke at bruge så nedsættende udtryk hverken i skrift eller tale. Dette var bare for meget :-)

  Vi tager også altid vores skrald med os til nærmeste skraldespand eller om nødvendigt helt med hjem. Jeg forstår det heller ikke.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)