lørdag den 24. september 2011

Dødsbo 8

Hvordan det hele startede, kan du læse her.
Den eksisterende trappe, skuret midt i stuen, havde Mads fjernet. Det betød at der ikke var adgang til hverken loftet eller værelset deroppe, så det skulle der ændres på. I det lille marked, i avisen, fandt vi en loftstige. Der blev lavet et hul i loftet, og den såkaldte hønselem blev sat op.
14 10 11
Varmtvandsbeholderen på fyret, pyntede ingen steder, så den blev fjernet. Ulempen var også, at fyret skulle køre hele året, hvis Mads skulle kunne tage varmt bad udenfor fyringssæsonen. Derfor købte han en varmtvandsbeholder til el, men der hvor den skulle hænge, kunne væggen ikke bære, så Allan måtte mure en ny væg op.
15 12
Udvendigt blev bindingsværket malet sort, og selvom den gamle dør for længst var malet hvid, for bare at se nogenlunde ud, så skæmmede den store gamle butiksrude det hele. Den passede slet ikke til huset. Endelig blev der råd til både ny dør og vindue. 13 
Mads fik købt sig et rapsoliefyr, som han er meget glad for. Det kan fyre med meget andet end rapsolie. Som nævnt i et tidligere indlæg, så var dette fyrrum, nærmest midt i huset, og det var han lidt træt af. Han fik muret en ny skorsten, bl.a. fordi han skulle have lagt nyt tag på senere, men også fordi der kom nogle nye krav fra myndighederne, når skorstensfejeren skulle færdes der i forbindelse med fejning. I forhold til højde og stigning på taget, ville det blive en meget kostbar løsning for at bevare skorstenen midt i huset. Det var meget billigere at flytte den helt. Mads´ plan gik ud på at få flyttet fyret om i det lille bitte værksted, bag huset. Det fik han gjort sidste år da fyringssæsonen var overstået. I vinters var jeg oppe og isolere, mens Allan og Mads lavede andre ting på garagen.
Sidste sommer og efterår begyndte Mads at lægge nyt tag på huset. Der var bare så mange ting der spærrede ben, at det var med nød og næppe, der kom tag på til vinteren på den side af huset, hvor taget var revet ned. I den ombæring var det yderst minimalt, hvad han fik af hjælp fra os. Da det endelig gik løs, var vi optaget andet steds. Mads har klaret det selv, med faglig assistance og hjælp fra min svoger, som er tømrer, samt ikke mindst et par hjælpende hænder fra hans egen vennekreds. Den ene tjeneste er den anden værd.
P8032549 PA022991
I år har han satset på at få lavet tag på den anden side af huset. Det er en noget vanskeligere proces. Det håndværksmæssige er elendigt. Det vil Mads rette op på, så han samtidig får flere muligheder inde i huset, når vi taler om loftarealet. Der er for længe siden indhentet tilbud på materialer, men det er som om sidste års hændelser gentages. Materialerne er kommet, og når dette indlæg udgives, så er vi allerede i fuld gang med taget, for de har lovet tørvejr hele weekenden.
Du kan læse om de andre projekter på huset ved at bruge disse links: Badeværelset, Haven og havestuen. Stuerne. Gang og fyrrum. Gang nr. 2 og gæstetoilet. Køkken og garage.

14 kommentarer:

 1. Goddag idag har jag en liten gästbloggare på min blogg. ha en fin dag !

  SvarSlet
 2. Janne.... Det er da dejligt :-) god aften til dig.

  SvarSlet
 3. Hvor bliver det bare flot.. Vejret har i hvert fald været med jer i denne weekend, så mon ikke I er kommet et stykke vej med taget.

  SvarSlet
 4. Puha - lidt af et projekt, Mads (og I) har gang i. Men det bliver godt engang - det er vist meget heldigt, at ingen af jer er bange for at tage fat :-)

  SvarSlet
 5. Hold da op. Og jeg synes, at vi har lavet meget :-) Det ser godt ud, som det skrider frem.

  SvarSlet
 6. Inge.... Vejret har været helt perfekt, og vi har knoklet ialt 21 timer lørdag og søndag. Mads og en kammerat endnu mere, for at få det tæt, HVIS der skulle komme en skylle, inden det bliver weekend igen.

  SvarSlet
 7. Ellen.... Vi glæder os, ligesom Mads, hver gang, der bliver råd til at lave de større ting. Vi har alle fået brugt nogle muskler vi ikke har rørt længe :-)

  SvarSlet
 8. Susanne.... Det har I da helt sikkert også. Tak, og alle tiltag pynter :-)

  SvarSlet
 9. Hvor er det fint, og hvor er det godt at se de billeder, for taget er kommet til at se rigtig flot ud, selv om der er mange problemer, som skal løses. Jeg ved ikke om jeg har skrevet det før, men et lignende tag-projekt her i byen nødvendiggjorde en ny gavl, som blev bygget af gasbeton på fundament og derefter pudset som resten af huset. Det er så flot, når en god håndværker for repareret eller skiftet et tag.

  Det er godt at han har venner og svoger, som kan hjælpe med det, ellers kan det nok forekomme en lidt for stor opgave.

  SvarSlet
 10. Wow ... det var vel nok et stykke arbejde - Begynder man et sted starter det nye ting ?? ... Flot bliver det kan jeg se.

  SvarSlet
 11. Donald... Tak :-) Ja, der er meget at tage hensyn til, og der kommer nye krav fra myndighederne hele tiden. Jeg husker ikke at du har nævnt det omtalte tag tidligere, men ja, en god håndværker er nødvendig.

  Mads´ tag krævede, at et par fagfolk forklarede, hvordan det skulle gribes an.

  SvarSlet
 12. Mariane.... Der er lagt tusindvis af arbejdstimer i det hus, men det vidste vi, da Mads købte det. Men, ja, der dukker jævnligt uforudsete ting op.

  SvarSlet
 13. Det var jo godt at han fik professionel vejledning.

  Så du gyseren om nybyggeri forgårs (eller igår) i DR1 med Kåre Quist om bygge-entrepriser, hvor ingen ville tage ansvaret for forkerte tage?

  -- et ønske: --

  :) Nu synes jeg det er på tide at du skifter overskrift til "livsbo" :)

  SvarSlet
 14. Donald... Det var det :-)
  Nej, det så jeg ikke, men jeg har set andre udsendelser om noget forfærdeligt byggesjusk.

  Ha, ha... det er måske en god idé! Jeg skal overveje det :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)