søndag den 31. juli 2016

Fem fyldige fynske feriedage

Min ferie startede i tirsdags, men Allan skulle lige have overstået et aftenmøde, før vi kunne tage afsted. Vi havde intet bestilt hjemmefra, men satsede på der var plads til os på Kerteminde Camping. Det var der heldigvis, og det er en rigtig skøn plet.P1120009
Kerteminde er en ret lille by, men der er masser af liv og vejret har vi ikke kunne klage over. Vi har haft sol det meste af tiden, og i hvert fald masser af varme. Kun shorts og de kortærmede har været i brug og en tynd trøje eller jakke i de sene aftentimer, når vi har gået eller cyklet.P1120011
Vi har…
 • både gået og cyklet rundt i Kerteminde og på store dele af Hindsholm. Vi har stridt os op ad bakkerne og sust nedad igen i en gevaldig fart. Vi har set en hel mark fyldt med gule solhatte og resterne af en stor lupinmark.  
 • cyklet og vandret gennem små hyggelige gyder. Set små liebhaverboliger ved Lillestranden, og vandret i den gamle bydel i Kerteminde.
 • været hele Fyns Hoved rundt og fundet ud af, at der findes nydelige toiletter mange steder ude i de små kroge, hvor man ikke forventer at finde noget som helst.  
P1120004
 • cyklet igennem Måle og tænk jer, derude hvor kragerne vender, er der en nyåbnet cafe, hvor man kan købe hjemmebagt brød bagt på specielmel. Der var gang i den store ovn, og vi fik købt lidt nybagt brød til at fortsætte vores tur på. Vi har set masser af meget gamle smukke bindingsværkshuse og ditto firelængede gårde med stråtag
 • besøgt cafeer, nogle med tilhørende kunstudstillinger. Været inde i en enkelt kirke i Viby. Set mange smukke små bitte landsbyer og mange slotte og herregårde. Sjove skulpturer og farverige grøftekanter som vi husker dem fra barndommen.
 • gået rundt i området ved Brandts Klædefabrik i Odense og været på museumsbesøg. Besøgt fuglezooen i Tommerup. Gæstet Ulriksholm Slot fra kælder til klokketårn.
 • haft skybrud, som bla. gik hårdt ud over Munkebo Kro. Kroen havde spande stående overalt inde, fordi vandet var silet ned gennem stråtaget, fortalte de, da vi bestilte en tår eftermiddagskaffe, som vi indtog på den solrige gårdsplads til duften af helstegte pattegrise. Allerede fra morgenstunden havde vi set dem tænde op i de to kæmpegrille. Kroen er åbenbart rigtig godt besøgt. De havde allerede sagt nej til 12 bestillinger den eftermiddag.P1120023
 • været oppe i tårnet i Munkebo og besøgt minibyen, som ikke havde åbent, men man kan se det meste gennem trådhegnet. (Der er mange vandreture i Munkebo) Set de små sammenbyggede gamle fiskerhuse.
 • dyrket motion på ‘legepladser’ for voksne. Set Falck aflive en svane. Talt med flere mennesker (forretningsfolk) som enten stammer herfra, eller har fælles bekendte med os.
 • Vi har siddet ude og grillet og spist vor aftensmad hver eneste dag. Spist vores morgenmad og frokost under åben himmel, også hver eneste dag. Jeg har støttet vejboderne ved at købe kirsebær, og har spist så mange at Allan mener, at vi må tilbage igen om to år, for at se hvor mange nye træer der er skudt op. P1120062
 • besøgt Selleberg. Meget kan ske, når man åbner munden og får en dialog i gang. Det blev et unikt besøg med helt privat rundvisning på den lille fabrik af chefen selv, men det var næppe sket, hvis ikke netop produktionen var lukket pga. ferie. Det var et rigtig interessant besøg. Vi blev meget klogere på denne virksomhed og deres produktion.P1120027
 • holdt og kørt i kø, selvom vi har gjort hvad vi kunne for at undgå det. På hjemturen i dag, valgte vi en helt forkert rute (alene for at få lidt afvigelse i den sædvanlige rute) og havnede i PostNords cykelrute. Vi vidste ellers udmærket at den skulle foregå fra Enø til København. Vor bonusbarnebarn skulle nemlig (sammen med andre) cykle de sidste 122 km foran alle de professionelle, for at følge dem i mål, som det hedder sig. (Selvfølgelig i så god tid, så de ikke var til gene for nogen) Vi kunne netop ikke være i København for at være med til at modtage hende, fordi vi skulle på ferie.
I den kommende uge fylder diverse aftaler og oplevelser godt op i kalenderen, men der vil komme lidt mere om nogle af vores ferieoplevelser. 

15 kommentarer:

 1. gle gange er der svært at finde en passende overskrift, synes jeg, men disse ord kom helt af sig selv ;-)
  Man kan jo ikke undgå at opleve, når man bevæger sig rundt i landskabet.
  Det var en meget, meget lille miniby, og den så lidt forsømt ud, men der var et par detaljer som de ikke har i Køge.

  SvarSlet
 2. I så også en kæmpetyr. Han ser godt nok drabelig ud! Sikken masse I har oplevet. Og jeg begynder at ane et mønster; du er vist utrolig god til at komme i snak med folk og dermed opleve lige lidt ekstra :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tyren var enorm stor, og holdt øje med os. Godt der var elhegn imellem :-) Jeg tror såmænd ikke, jeg er bedre til at komme i snak med folk end de fleste andre, men har jeg en oprigtig interesse i ting og sager, så kommer det helt af sig selv. Dog bliver ikke alle mine ønsker i den retning ikke opfyldt ;-)

   Slet
 3. Pyha - alt det på kun 5 dage?! I er da seje. Og sikke en masse dejlige oplevelser - og skønne steder. Fedt, at I har kunne spise alle måltider udendørs. Det er dansk sommer når den er dejligst :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der har været rigeligt tid til nydelse, og vi har helt bestemt fået mange dejlige oplevelser, ganske som vi plejer.
   Det har været så skønt at opholde sig ude det meste af tiden :-)

   Slet
 4. Dejlige feriedage i det fynske.
  Og nå alt dette på 5 dage, pyha. Det vil tage mig meget længere tid, frygten for at tabe pusten :-)
  Dejligt i begge har nydt dagene og fået masser af gode minder med hjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er jo mange måder at holde ferie på, men for os er det ferie, at være på farten hele dagen, og kun være 'hjemme' til natten og morgenkaffen. Er vi på camping, er vi dog oftest også hjemme til spisetid, for derefter at gå eller cykle os en tur. DET er ferie for os.

   Slet
 5. Jeg var helt overfyldt med indtryk efter 2 dage... Imponeret af alt det I nåede på 5 dage!
  Fyn er dejlig at feriere på. Vi har besøgt Kerteminde og Fjord o g Bælt centret. Men jeg har Johs. Larsen til gode til en anden tur...

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kan ikke vente med at spise morgenmad til bageren åbner kl. 8, så vi er klar til at forlade 'hjemmet' længe før de fleste har fået øjne og spist morgenmad. Der har vi allerede badet, smurt madpakker, pakket rygsække, og siddet længe over morgenkaffen, og så er dagene jo pænt lange. Det kan vi godt lide.
   Hverken Fjord og Bælt eller Johs. Larsen har vores interesse. Vi var dog forbi og se møllen og huset udvendigt og en smut inde i butikken, men vi forsvandt hurtigt ud i det gode vejr igen. Det var der så mange andre der IKKE gjorde. Der var trængsel ;-) men har man den interesse, er det sikkert et besøg værd. Vi vil bare allerhelst være ude i naturen.

   Slet
 6. Beskrivelserne af jeres ferier efterlader mig altid stakåndet og med en erkendelse af, at min kondition er for dårlig. Men godt at I nyder det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kræver ingen kondition i det tempo vi oplever. Der er masser af tid til at trække vejret og hvile ben, hvis det er nødvendigt.
   Vi nyder det rigtigt meget, og håber vi kan holde ferie på den måde masser af år endnu :-)

   Slet
 7. Dejlige indholdsrige dage I har haft på Fyn - vi mangler bestemt at se noget af Fyn, bl.a Kerteminde.
  Du forstår da også at få dig snakket til mange sjove ting - tænk at få lov og se Selleberg :)
  Jeg elsker også kirsebær :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker at vide lidt om alt muligt :-) Jeg ved ikke om det normalt er muligt at se produktionen på Selleberg, men der står intet på deres hjemmeside, og jeg regner med, at der er nogle krav til fødevarekontrollen, så det normalt ikke er muligt. Vi er glade for vi fik muligheden, endda med guide på.
   Sellebergs kirsebær er ENORMT store, og der var gratis smagsprøve ;-)

   Slet
 8. Dejlige oplevelser I har haft. Fin lille by - også selv om den er MEGET lille, men jeg tror fx ikke, at der er stråtage i Kjøge miniby.
  Den tyr ville jeg heller ikke være glad for at møde, hvis den er i krigshumør.
  Jeg synes det med alderen bliver nemmere og nemmere at falde i snak med folk - det er dejligt, og man får så mange gode, ekstra oplevelser og/eller viden ud af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop de stråtækte huse, var detaljer vi også talte om, da vi stod og sammenlignede med Kjøge miniby. Munkebo er MEGET, MEGET lille og ser forsømt ud.
   Fremmede mennesker kan berige en utroligt meget, hvis man har, eller tager sig, tid til en lille bemærkning.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)