onsdag den 20. oktober 2010

Vi bygger hus

Det er mange år siden, men vi skulle bruge en pæn sum penge, for at købe vores byggegrund, så vi kunne komme i gang med vores drømmehus. Allan solgte derfor sin forholdsvis nye bil, en Morris mascot, og så kørte vi i min ældgamle model af samme slags. Jeg var stadig under uddannelse, så pengene var meget små.
Campingferie Langeland 1974 På vej til faster i Sverige 1975
Da vi byggede foregik alt pr. håndkraft, ingen maskiner til hjælp ud over en blandemaskine. Vi gravede hele husets grund med en spade, så det tog sin tid. I 1976 begyndte det at gå fremad, nu skete der noget vi kunne få øje på. Billederne er elendige, og de bliver ringere og ringere for hvert år. Allan graver ud til gulv, og jeg er ved at få arrangeret et stykke have, så vi kan dyrke vores egne grønsager. En hjælpende hånd sagde vi ikke nej til.
Allan graver 1976 Pia etablerer have
Far murer i 1976 Vort nye hjem på campingpladsen 1976
Min far er i gang med at mure, og pr. 1. maj opsagde vi vort lejemål i Sakskøbing og flyttede ind på campingpladsen nær vort kommende hjem, så vi kunne bruge mere tid på huset. Vi flyttde ind i huset senere på året, selvom vi langt fra var færdige, vi havde slet ikke noget køkken, vi brugte campingblusset til at lave mad på.
1976 snart et rigtigt hjem 1976 garage påbegyndt
Vi havde en deadline, fordi byggeriet skulle være færdiggjort og godkendt inden to år, men også for at få det bedste lån hjem, nemlig til en rente på “kun” 16,474%. Nej, jeg har ikke skrevet forkert. Det var rigtige gode vilkår, dengang. Vi fik samlet en flok medhjælpere, en weekend, så huset kunne blive fuget, og vi skiftedes til at fodre blandemaskinen, her er det min mor i aktoin.
Vinteren 1976/77 Vinteren 1976/77
Vi nåedede det, og fik det “billige 30 årige lån.” Den første termin skulle betales 11. juni 1977. Dengang var der jo kun 2 terminer om året.
Sommeren 1978 Sommeren 1978
Sommeren 1978 havde vi fået både græs, blomster og urtehave. Jeg havde fået lagt fliser på terrassen. Efterfølgende har vi renoveret haven flere gange. Men også lavet nyt køkken, og badeværelse, så vi kom af med alle de brune og grønne fliser, som var topmoderne da vi byggede. Stuen har også fået et helt nyt look, med parketgulv i stedet for det brune gulvtæppe. Selvom vi har bået på samme adresse i 34 år nu, så har vi nærmest fået nyt hjem flere gange.

2 kommentarer:

  1. sjovt at se billeder fra nybyggertiden.. ;-)
    Jeg håber sørme I er kommet af med det "billige" lån.. En god dag til dig.

    SvarSlet
  2. Tak Inge, vi er heldigvis sluppet af med lånet ☺

    SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)