onsdag den 8. september 2010

Jagtsæsonen er startet

De sidste par måneder har jeg observeret, hvor dyrene holder til, og håbet på, at jeg kunne skyde et nærbillede på vej til eller fra job, men det er endnu ikke lykkedes.

Rådyr juli 2010 Rådyr september 2010.

I dag stormede det gevaldigt, der var medvind på skovvejen, og hvem stod der, da jeg kom cyklende! Det gjorde Allan, med sit fotografiapparat, og prøvede at skyde en hel flok dyr, som jeg havde fortalt hvor holdt til, men de var for langt væk. Den store linse havde Allan ladet blive hjemme. I stedet havde han taget kaffe med, som vi drak, mens vi nød synet af dyrene, som p.g.a. af den rigtige vindretning, ikke registrerede os.

Vi mødte en af mine tidligere arbejdskollegaer, som er nabo til skoven, og hun fortalte, at når hun lufter sit “spand” hunde, kommer hun forbavsende tæt på dyrene, som roligt spiser videre, og knapt nok ænser dem.

2 kommentarer:

  1. Måske ved dyrene det er jagtsæson, og samler sig og forsvinder.. jeg hørte en historie den anden dag om elgjagt i en lille by i Sverige.. Alle jægerer var i skoven, men i en lille lund meget tæt på landsbyen, var det hele levende af elge.. Her måtte der ikke skydes, det var for tæt på husene.. :-))

    SvarSlet
  2. Det ved dyrene måske nok Inge, men når jeg starter min cykeltur hvert forår, så finder jeg hurtigt ud af, hvor dyrene færdes. I år har der været en hel "familie" samlet, hvor det oftest kun er et eller to dyr der holder sammen.
    Jeg ved det er meget begrænset hvad der bliver skudt af dyr på stedet. Dyrene skal jo helst ikke udryddes ☺ Der drives ikke direkte jagt på dem, det er kun skytten og ejeren (evt. i følgeskab med en ven) der skyder et i ny og næ, når bestanden skal holdes nede.

    SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)