lørdag den 25. september 2010

Højer og Sort sol

Vi har for flere måneder siden bestilt billetter hos Sort Safari, fordi vi gerne ville opleve Sort sol. Vi forlod Lolland fredag formiddag i et herligt solskinsvejr og da vi nåede Motel Højer om eftermiddagen regnede det. Præcis som vejrudsigten forudså. Vi fik nøglen til værelset, drak eftermiddagskaffen mens jeg fik strikket et par omgange.

Motel HøjerIMG_2460 Strik

Vi gik os en tur i byen og så Højer Mølle, og så kunne jeg høre musik. Det måtte undersøges, hvad det var for noget.

Højer Mølle Slibesten

Det viste sig at de var ved at indvie det nye torv i Højer, og Højer Pøsler grillede i lange baner. Klokken var næsten spisetid, og vi ville købe os hver en pølse, da vi ikke ville få aftensmad før kl 20.30. Pølserne var ganske gratis i dagens andlening. Og Højer Frivillige Brandværnsorkester, spillede i byen.

Højer frivillige brandværnsorkester

Heldet var med os, det blev tørvejr og lidt sol. Vi blev hentet i bus og kørt ud i marsklandet, mens vi fik en masse informationer om alt hvad vi så på vores vej. Chaufføren var en meget fortællende og humoristisk herre, så der fik vi absolut valuta for alle pengene. Vi så telefontrådene hænge la-a-angt nede p.g.a. af vægten fra alle stærene. Vi så ryleflokke, og gæs. Desværre fik vi ikke det helt store sus, at stæreflokkene, men lidt mindre sværme var der flere gange.

IMG_2427 IMG_2441

Men en oplevelse var det bestemt, at stå der ved rørmosen, og høre de tusindvis af stære snakke, det var megt højlydt. Vi havde også kiggert med, så vi kunne se at træer og buske og hele rørmosen, var sorte af stære - men lette i flok - det ville de desværre ikke. Vi havde sådan lyst til at gøre et eller andet, for at få dem til at lette. Desværre var vi nød til at tage med bussen hjem igen.

Vi nåede til Motellet, og fik serveret vor aftensmad kl 20.30. Jeg ved ikke lige hvad jeg nøjagtigt havde forventet at menuen bestod af, men i hvertfald ikke det vi fik. Det smagte nu ganske udmærket. Jeg syntes blot ikke man kan servere vacuumpakkede kartofler eller dem fra glas. Det havde jeg i hvert fald slet ikke forventet.

perlehønebryst chokoladeparafait

Menuen var perlehønebryst, med gammeldags hvidkål (en sønderjysk specialitet) Desserten var hjemmelavet chokoladeparfait med karamelsovs. Vi delte en rigtig god chilensk rødvin

4 kommentarer:

 1. Hihi Pia da jeg så overskriften troede jeg at i skulle høre gruppen Sort Sol...men selvfølgelig var det fuglene i skulle se......det kunne jeg godt tænke mig engang.....æv hvor skuffende med glaskartofler, det er da lidt snyd....god søndag

  SvarSlet
 2. Tak Annemarie, de fleste forbinder vist Sort sol med musikgruppen. Der er også flere i vores omgangskreds, der har sagt/spurgt, om det virkelig var nogt for os ☺
  Det var lidt synd med de kartofler. Du må også have en dejlig søndag

  SvarSlet
 3. Det lyder som en meget parallel tur til den, vi havde for et år siden. Næste gang må I bestille en rovfugl til at komme og sætte gang i sagerne i stæreflokken :-D
  Det er desværre også vores erfaring, at disse 'dåsekartofler' er helt almindeligt tilbehør på rigtig mange kroer og lignende ikke-helt-så-gastronomiske spisesteder.

  Vi tager turen igen til næste år, for vi vil gerne give det en chance til, og for også at få os en gastronomisk oplevelse, har vi faktisk tænkt os at skeje lidt ud og bo på Schackenborg Slotskro.

  SvarSlet
 4. Velkommen hjem Ellen ☺
  Vi talte om, da vi kørte hjem, at vi næste gang, vil tage campingvognen med og selv køre ud nogle dage, så kan man jo blive så længe man vil.

  Schackenborg Slotskro, så kan det gastronomiske vist kun blive en succes.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)