søndag den 10. april 2016

Rod og kaos

Sådan har den sidste uge set ud her det meste af tiden her i huset. Man kan jo næsten altid lige presse lidt ekstra arbejde ind. 
P1100455aSøndag morgen var vi atter hos Mads og give et nap med første sal. Mads og jeg blev hele tiden grebet af at starte næste projekt. Der blev sat dampspærre op og en dør blev sat i. Da vi nåede til de store gipsplader, og de to herrer ikke både kunne holde og skrue på en skrå væg, fik jeg den ide at lægge ryg til som pladeholder, så kørte det ellers bare derudad med at skære til og sætte op. Den ene plade tog den næste. Da der ville gå en rum tid, før vi igen kunne give et nap tog vi en lang arbejdsdag. Det blev sent inden vi kom hjem og fandt lidt at aftensmad.
Mandag havde jeg en tid hos mirakelmanden, fordi jeg alt for længeP1100464, har gået med et knæ der har prøvet at fortælle mig, at der er noget galt. Det har bare fået lov til at vente, men nu skulle det være. Jeg fik besked på at det var min andefod det var galt med. Hvis nogen skulle være i tvivl, så har vi alle en andefod på indersiden af knæet. Da jeg åbenbart kompenserer for noget i foden, går det ud over knæet. Beskeden var forskellige øvelser og ispose. Begge dele  3 gange dagligt, ellers ville hans arbejde være omsonst. Jeg lystrer selvfølgelig.
Når nu jeg alligevel var kommet til Nykøbing, kunne jeg da lige så godt kigge på nye gardiner og få brugt min julegave fra 2014. Jo, du læste rigtigt, jeg har gemt det så længe, fordi det er tidskrævende projekter, både at finde det rigtige og få det gjort færdigt. Jeg har ledt efter det rigtige et par gange, men ikke fundet det. Nu da det var købt, skulle de også op. Jeg var udmærket klar over, jeg var i tidsnød. Gardinerne er alle hængt op i stuen, men de er ikke færdige alle sammen.
P1100474Onsdag skulle mors lejlighed tømmes, både stue og første sal, samt den udendørs terrasse. Boligselskabet er ved at sætte nye døre og vinduer i, i alle lejemålene og var nu nået til mor. Allan og jeg har pillet gardiner ned, tømt skabe og flyttet møbler. Mor kunne selvfølgelig ikke bo i lejligheden når det hele er pillet ud, og ikke har et eneste rum hun kan være i, lige bortset fra toilettet, så der var ikke andet for end at lade hende flytte hjem til os, hvor hun har sovet om natten, så har jeg klædt hende på om morgenen, og når jeg kørte på arbejde kørte Allan hende til søster, som så tog over indtil hun skulle på arbejde. Mark havde en fridag hvor han kunne hente hende efter genoptræning, hvorefter han kom med hende til os igen, da jeg havde fyraften.
Da jeg atter var til akupunktør og kiropraktor i fredags, skulle jeg  have lidt forskelligt med hjem, fordi vi havde inviteret til fødselsdagslagkage og mad om lørdagen, hvor Allan fyldte 68.  Hjemme igen gik jeg i gang med at lægge lagkager sammen, så de kunne trække til næste dag. Når nu vi også havde inviteret til aftensmad, ville jeg jo gerne undgå at stå i køkkenet. Lørdag kl. 9 satte jeg både kød og kartofler i ovnen ved 120° der stod det så til vi skulle spise aftensmad. Tilbehøret blev lavet klar og lagkagerne pyntet, så jeg kunne være med i snakken om bordet. Da alle forlod os i aftes var der kun oprydningen og mor tilbage og mens vi har holdt fødselsdag, har søster prøvet at skabe et midlertidigt hjem til mor i hendes eget hjem. Håndværkerne er nemlig ikke færdige, men huset er igen tæt. Jeg har kørt mor hjem i formiddag, og så har jeg ellers prøvet at få styr på mit hjem, efter vi igen er blevet alene. 
Skoven
Jeg har været ude at gå en tur i skoven. Bøgen er sprunget ud, men ikke så meget at den tæller med, fordi bladene ikke har størrelse som en to-krone. Til gengæld er der meget andet, der står i fuldt flor. Jeg nyder det hele uanset størrelse og mål på blade og blomster.

23 kommentarer:

 1. Jamen du godeste, altså! Det lyder nok værre, når det hele bliver kogt ned på et enkelt indlæg, men det er da så også lige til at få sved på panden af.
  Jeg kan godt forstå, hvis du siger, at det vil blive svært at finde tid til et par dage i Sverige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har været godt ophængt. Faktisk har jeg ikke nævnt alt det der har slugt min tid, men ved at skære hist og pist, købe mig til lagkagebunde og nøjes med EN slags kage, blev jeg alligevel klar til fødselsdagen uden sved på panden, på dagen. Anderledes så det ud dagen før ;-)

   Slet
 2. Ja man kan såmænd hurtig få sig rodet ind i en hel masse på en gang, det kender jeg alt for godt.
  Men lige så stille så løsner det sig selv op igen - bare vi ikke stresser over det, så kan vi, når det hele er overstået, læne os tilbage og sige - yes vi gjorde det. :-)
  Synd for dig, at du skal døje med knæet.
  Smukke smukke blomster billeder du har fået i skovbunden.
  Kærlig hilsen Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan man meget nemt :-) Stress skal vi ikke have noget af, men jeg ved med mig selv at jeg når meget mere, når min dag er presset. Sådan ville det næppe være hvis det er konstant. Det er en stor tilfredsstillelse, når man kan se man har nået en masse, når dagen er omme.
   Det er irriterende, men så er det heller ikke værre.
   Det blev en fin 'dagens buket' :-)

   Slet
 3. Jeg kom bare lige til at tænke på omkvædet af sangen "der er altid noget at gøre for en husmor" - og sørme om ikke også de samme damer synger "jeg vil ha' en handymand" :)
  I har godt nok mange ting at se til for tiden, eller rettere så har I efterhånden haft det længe, håber I snart kan få lov at puste lidt ud igen.
  Træls med det knæ - førhen døjede jeg også med knæet, det viste sig at være fordi jeg kompenserede for slidgigten i min hofte, og efter jeg har fået behandling og træner det, så har jeg ikke ondt i knæet.
  Jeg tænker på, hvad det var for noget mad, du lavede i ovnen - jeg kan sagtens tænke, at der er forskellige typer kød, der kan stå derinde ved svag varme hele dagen, men kartoflerne, den grader ejg ikke lige.
  Dejligt, at du har fået tid til de nye gardiner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den sang siger meget om hvad en husmor bruger sin tid på. Jeg har cd'en.med alle deres numre :-)
   Vi keder os bestemt ikke, og husbyggeriet er sjovt. Der nyder vi at være en del af, det slapper vi af med.
   Jeg håber også jeg kan træne mit væk.
   Maden var pulled pork og saltkartofker, som man får på Tenerife (tror jeg det var)
   Små kartofler med skræl vendes i olie og masser af fint salt. De skrumper ind, men det skal de. Det er nemt og rigtigt lækkert, hvis du spørger os.
   Gardinerne har givet mere lys i stuen, og det er dejligt.

   Slet
 4. Hold da op! Med det program må det da være ualmindelig nemt at komme til at glemme Mirakelmandens ordre om øvelser og is, men på den anden side kan det måske være meget godt, at du er TVUNGET til at sidde stille bare en gang i mellem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er smuttet et par stykker, men is til morgenkaffen og aftensmaden går fint og øvelserne kan eller skal laves stående. Jeg sidder i forvejen alt for meget stille på kontoret. En af øvelserne, den der skal laves med bare tæer, kan laves i sengen, mens jeg venter på søvnen indfinder sig :-) Jeg kan godt lide at udnytte min tid :-)

   Slet
 5. Som sædvanlig er der fart på dig og jer.. :-) Jeg tror ikke jeg kender nogen der er så effektiv og når så meget som du gør Pia.
  Pøj pøj med din andefod. (Jeg an(d)ede ikke vi mennesker havde sådan en fod)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi løber nu ikke stærkt, men har bare fyldt godt op :-) Der siger du jo, men jeg tror altså ikke jeg er den eneste ;-)
   Haha, nej det an(d)ede jeg heller ikke. Jeg troede i første omgang han hentydede til at jeg måske var blevet platfodet, men det er jeg heldigvis ikke.

   Slet
 6. Mus i knæet havde jeg hørt om, men andefod? Jeg håber, du får fod på foden, både den egentlige og den anden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har prøvet at google for at finde noget om den andefod, men det er ikke lykkedes mig. Det eneste der dukker op er noget om fjerkræ ;-) så det hedder sikkert noget helt andet på fagsproget.
   Tak, det håber jeg også.

   Slet
 7. Det går ikke hellt så hurtigt som vi kunne ønske os, men sådan er det. Noget tager rigtig lang tid uden at man kan se man kommer nogen vegne. Med andet kan man blive positivt overrasket.
  Det er en dejlig tid, blot er det trist, at man skal sidde inde og lumre på et kontor i døgnets bedste timer, men jeg har jo selv valgt mit job ;-)

  SvarSlet
 8. Jeg bliver altid en anelse forpustet, når jeg kigger ind til dig Pia. I har godt nok gang i mange ting :-)
  Skønne dejlige forårsfotos!
  Kh Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal du da ikke blive. Vi trives med at have noget at rive i, men vi vil helst selv bestemme, hvad vi skal fylde dagene med :-)
   Naturen kan man kun blive glad for når den vrimler med smukke blomster og andet liv.

   Slet
 9. Det lyder som dejlig fødselsdagsmad, der kan stå og passe sig selv, til man er klar til at spise.
  Dine dage får gode ben at gå på, og I gør mange mennesker glade.
  Forsinket tillykke med gemalen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid dejligt med nem mad, og næste dag var det endnu nemmere, da vi bare skulle varme resterne.
   Dagene er pænt besat, og for det meste nyder vi det hele, men det kan godt blive for presset, som her. Tak.

   Slet
 10. Kan kun tilslutte mig de øvrige kommentarer til jeres aktivitetsniveau.
  Og så at skulle flytte din mor oveni alle de andre udfordringer hun og I har! Hvordan tager hun den omvæltning?
  Jeg nyder dine forårsblomster... jeg har ikke set mælkebøtter endnu...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var kun mange af hendes møbler, der skulle fjernes, så håndværkerne kunne komme til. Mor flyttede kun hjem hos os midlertidig i 5 dage, og der elsker hun at være, så meget at hvis hun fik lov at flytte ind permanent, så gjorde hun det. Nu er hun tilbage i sin egen lejlighed og må vente på malerne kommer, så alle møbler kan komme på plads igen, og især at hun kan få sine lamelgardiner op igen.
   Vi har ret mange mælkebøtter allerede nu. Jo, vi bor sydpå ;-)

   Slet
 11. Jeg er fuld af respekt/ beundring over dit aktivitetsniveau Pia.
  Det er simpelthen utroligt hvad du får fra hånden og kreeret i løbet af nogle dage.
  På en omsorgsfuld og betænksom måde får du afviklet og ikke mindst udviklet ikke så lidt i din familie, eller omgangskreds. Samtidig får du lige passet lidt snusfornuftigt og nærende alenetid sammen med naturen og dit kamera ind i en travl hverdag, som du så beredvilligt deler med os herinde.
  Mange hilsner Michael.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare så forskelligt hvordan vi som mennesker trives bedst og hvad vi kaster os over. Jeg elsker mit liv, hvor der er noget at rive i, men har også meget brug for at være mig selv, med for himlens skyl ikke på langs ;-) som min mor altid har sagt, man kan tids nok komme til at sidde og ligge ned ;-) Jeg elsker at foretage mig noget og være i bevægelse og nu skal jeg ud og gå :-)

   Slet
 12. Det hjælper sikkert ikke at sige rolig, rolig, men det er da godt i efterfølgende har været på rejse. Der har godt nok været gang i den. Dejlige billeder fra skoven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, du har helt ret, det hjælper ikke spor :-) og nu glæder jeg mig til hverdagen og et gensyn med den grønne skov.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)