søndag den 5. juli 2015

Brevdue, rådyr, strikkeinspiration og andre af ugens højdepukter midt i sommervarmen

Først på ugen ankom en brevdue til matriklen, hvor den slog sig ned. P1070548 
Vi har før haft besøg af sådan en, men dengang var det en meget svækket en, som Allan kunne tage med fingrene. Hvorefter han ringede til en god ven, der vidste alt om brevduer. Duen fejlede intet andet end at den var godt udmattet efter en meget lang flyvetur. Den skulle blot hvile ud, samt have lidt at spise og drikke, så var den klar til at flyve igen. Derfor vidste vi at denne brevdue, eller racedue, blot skulle samle kræfter inden den fløj videre.
P1070532
Da Peder dengang gav ejeren besked, skrev jeg denne gant til brevdueforeningen og oplyste ringmærkningsnummer. Vi havde noget fuglefrø med masser af korn i, som den tog godt for sig af, og ellers spiste den sammen med havens andre fugle. Det var sjovt at iagttage den. Den var lidt sky, og holdt hele tiden øje med, at vi ikke kom for tæt på. Den skævede også efter de andre fugle, og lod dem komme først. Fredag morgen, efter tre hele dages rekreation her, var den væk.
Jeg møder som bekendt rådyr hver eneste dag, og mange forskellige steder, når jeg cykler både til og fra arbejde. Forleden da jeg cyklede hjem, kom der igen en lille familie løbende over vejen, for at skjule sig i skoven.P1070511a
Moderen og det ene lam, var hurtigt væk, men det sidste lille lam havde travlt med at undersøge den store vide verden. Pludselig stak det af. Da jeg kom frem til stedet hvor det forsvandt, kunne jeg høre noget pusle og rasle. Jeg listede så tæt på, som det var muligt. Her stod jeg og blev underholdt noget så gevaldigt. Jeg har taget en masse billeder, men de er så mørke og rystede, at jeg ikke vil lægge dem ud på nettet. Det lille lam hoppede og sprang, alt hvad det havde lært, mens det også peb. Moderen med det andet lam, var forsvundet ind bag en trådindhegning, hvor de stod og så på den lille stakkel, der ikke kunne finde vej ind til dem. Efter en tid, vovede moderen og lammet sig ud for at hente det andet lam. Sammen sprang de afsted alle tre.P1070592aLørdag over middag kørte vi til Hestehovedet, for at gå en tur på Kuddeholm og se brændevinsstenen. Der måtte da være lidt kølig vind der ved vandet, men det var en stor varm gryde. Vi kom dog rundt om øen og også en tur på det højeste punkt, hvor en mand havde levet og gravet en stor sum penge ned, for ikke ret mange år siden. Vi fandt en skyggefuld plads ved Hestehovedets strandområde, hvor vi drak den medbragte eftermiddagskaffe. P1070602
Ved Hestehovedet var der også en lille udstilling af forskelligt håndarbejde. Disse sweatere viser en måde at udnytte et broderi på. En sjov og anderledes sweater. Stramajet var foret på bagsiden.P1070603
Kuddeholm, var ikke lige hvad jeg havde regnet med, men Nakskov Fjord byder på et utal af andre skønne små øer, hvor vi har udforsket nogle af dem, og en tur med Postbåden er bestemt anbefalelsesværdigt, selvom det ikke var det, vi gjorde denne gang. Vi var hjemme igen ved spisetid, der viste termometeret 43° på terrassen.
I dag søndag måtte jeg også ud at finde lidt luft. Det er for varmt at lave noget fysisk krævende arbejde, og sidde ned kunne jeg heller ikke holde ud. Jeg gik mig en tur her i lokalområdet, men ikke en vind rørte sig, selvom jeg udelukkende tog turen langs strandkanten i mere end to timer. Allan blev hjemme og holdt døre og vinduer åbne i hele huset. P1070632
Temperaturen i skyggen i dag var ‘kun’ 33° . Det er så varmt at man ikke behøver de store udfoldelser før vandet løber af en, men jeg fik plukket ærter i bagende sol, og fandt en skyggefuld, men varm, plads hvor jeg kunne sidde og bælge dem. 

16 kommentarer:

 1. Sjov og kreativ genbrug af glemte broderier.
  Jeg har virkelig haft ondt af folk i områderne med varmere end hos mig. Jeg har haft det så træls. Glæder mig til den kommende uge med mere tålelige grader.
  Dejlige historier om rådyr og duer. Små dagligdags krydderier.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også.
   Det har været ulideligt, og det er stadig varmt her, men nu lufter det i det mindste. Kun inde er der stadig ikke sjovt at være. Jeg har bagt igen i dag, men til gengæld fik jeg luft under vingerne til og fra job.
   Nemlig, der skal ikke meget til før man glædes. Jeg samler på både små og store glæder :-)

   Slet
 2. Lad os håbe brevduen har fundet hjem. Det er en fin lille historie om rådyrene. Det er ikke meget regn der er kommet her i nattens løb, men heldigvis ser det ud til at temperaturen i dag bliver bedre, dvs. lavere. Det andet er for meget af det gode.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg sikker på den har. I modsat fald hører jeg nok fra brevdueforeningen.
   Heller ikke her gav det noget vand af betydning, kun 5 mm. Temperaturen passer mig meget bedre i dag. Inde er det dog stadig frygteligt varmt, skønt døre og vinduer står åbne, og har gjort hele dagen, både hjemme og på kontoret.

   Slet
 3. Hmmmm.. sjov ide at genbruge stamaj på bluser, men sådan en bluse vil ikke dukke op i min bunke.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom jeg synes det er en sjov og god ide, og er sat godt sammen, så er det heller ikke noget jeg kommer til at trække i :-)

   Slet
 4. Det tyder på, at de mere behagelige temperaturer er ved at vende tilbage til lille Danmark - i hvert fald for nogle dage.
  Det andet er alt for varmt for nordboere som os, og når man ikke engang kan finde kølighed om natten, så er det ikke sjovt længere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige nu er det 20° ude og godt 25° inde, selvom døre og vinduer står åbne. Det lufter, så det er til at klare nu. Man sover elendigt i den varme. Mig som ALTID har det rigeligt varmt om natten i forvejen. Det hjælper jo ikke engang at sove udenfor :-)

   Slet
 5. Godt at duen kunne få asyl, og det viste billede af rådyrene er da godt. Her i Aalborg er det fra den ene yderlighed til den anden - i dag er det blæsende og koldt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Asyl giver vi gerne, især når det ikke kræver mere end dette. Tak, det billede kan nok gå an, men den lille glade hoppebold, er så sløret på alle billederne. Han var jo ikke rolig et eneste sekund :-)
   Vi mennesker er ikke nemme at stille tilpas ;-) Her lufter det også, men det er bestemt ikke koldt.

   Slet
 6. Hvordan kunne du se at det var en brevdue, en racedue? Jeg synes den ligner de (smukke) duer, som tidligere i store flokke færdedes på Rådhuspladsen i København. Måske er der stadig duer i København, men københavnerne er ikke glade for dem og bruger som og andre spidse ting så de ikke kan sidde på hustage mv. og plaske det hele til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var ringmærkert, og der mener jeg ikke, duerne i København er. Brevdueforeningen, som har kartoteker over fuglene og deres ejermænd, kan til enhver tid finde ejermanden. Vi selv ved kun der var en dansk due.
   Sidst vi var i Kbh. Var der masser af duer, og jeg forstår godt borgerne gerne vil være fri for dem, men som turist, er det da meget hyggeligt. Her har vi også forskellige fugle, vi gerne vil være fri for på marker og i træerne. Her på matriklen, så vi gerne krager og råger holdt sig væk. Vi gør dog ikke som københavnerne.

   Slet
 7. Uh, jeg kunne sige mange grimme ting om duer i byen - bl.a. at de overski... datterens og svigersønnens altan på 4. sal, så den faktisk er ubrugbar, hvilket ikke er godt, når nu der snart kommer en lille pige, som gerne vil sove ude i ny og næ.
  Godt, du fik gået en tur i heden. Jeg gjorde det samme, blot i en skov, og det var næsten den bedste måde at overleve heden på i forhold til at sidde at stege derhjemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må være lige så irriterende som svalerne er. På arbejdet har vi en million, eller deromkring :-) og intet kan holde dem væk, så jeg kan godt se problemet.
   Skovene er tit et godt sted at være, når vejret ikke viser sig fra den bedste side og når det når ekstremerne. Der er lidt læ for regn og blæst, og solen har ikke så nemt ved at komme derind. Jeg vil gerne se og mærke solen, men dette var i overkanten til mig, og vist de fleste nordboere.

   Slet
 8. Jeg bor jo også i byen og er ikke glad for duerne. De holdt kom-sammen lige uden for mine stuevinduer, og det var var slet ikke til at holde den evindelige kurren ud. Heldigvis fik viceværten bugt med dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt med, men denne ene due var mere fredelig end kragerne, naboernes katte og hvad vi ellers må lægge ører til. Der er en del af charmen ved at bo på landet. Hvis jeg kunne, ville jeg da gerne selv bestemme, hvad der kan få opholdstilladelse hos os :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)