torsdag den 7. maj 2015

Lidt opsamling fra Madeira

Det er ikke uden grund at øen kaldes Atlanterhavets perle. Øen er et paradis for naturelskere. Hvad betyder det, at man hver morgen ruller gardinerne fra, og ser at det regner, når bare man har det rigtige tøj med. Der skal meget mere til at ødelægge en ferie.  P1060016
Normalt er jeg ikke den der ønsker at tage til den samme feriedestination mere end en gang i mit liv. Men med Madeira og Kreta forholder det sig anderledes. Selvom begge øer er små, og set med vore danske ‘trafik-afstands-øjne,’ skulle være ganske overkommelige at nå rundt, og se det hele på en uge, så er det ikke det, der er tilfældet med al den bjergkørsel, man slet ikke kan undgå.
P1060113 P1060123

Befolkningen på Madeira er utroligt imødekommende og venlige. Vi ‘løb’ ind i et bryllup på Fortet. Alle forbipasserende fotograferde bruden og bilen, og bruden smilte venligt til alle.
P1050806 P1050805

Sikkerheden er stor på Madeira. Skal man betale med kort, og ikke kontanter, er der en ekstra sikkerhedsforanstaltning, man skal godkende, før pengene bliver hævet på kortet. Der findes stort set ikke kriminalitet i Funchal. Det har måske sine årsager? Banken er bevogtet af en vagt døgnet rundt. Klik evt. billedet større, og se ham stå i døren. Hver dag mødte vi kamerafolk der stod og filmede på gaden, og flyttede sig fra sted til sted, men hvorfor de gjorde det, fik vi ikke spurgt nogen om.  
P1060133 P1050779

I Funchal by, er næsten hver eneste dør malet eller dekoreret efter alle kunstens regler. Der er utroligt flotte kunstværker imellem. Der er også mindre kønne af slagsen. Der er både hyggelige og uhyggelige døre. Der er kunst for enhver smag. 
P1060143 P1060144

Vi stiftede bekendskab med Espadafisken og flere andre. Vi så et stort og anderledes blomsterflor, end vi kender herhjemme. Vi blev en klogere på eucalyptustræer, hvor jeg har taget et par frø med hjem, fordi de holder bananfluer væk. Vi har dog fået oplyst, at vi ikke skal plante dem, men nøjes med at lægge dem i vandskålen under blomsten. Et eucalyptusfrø, siger kapaw, og kan vokse op til 300 cm om året. Træerne har rødder der stikker 60 meter dybt. Nej, jeg har ikke skrevet forkert. Af træerne laver man papir og man fyrer også med træet i de kolde aftener. 

Jeg har smagt ananasbananer, anoniefrugter og meget andet spændende.
P1050786 P1050787
Vi har set sukkerrør i massevis, og køer der græsser midt i byen. 
P1060268 P1060248

Vi har set kirketårne med kakler og en masse natur. Det meste dog gennem en tåge af skyer og regn. Jeg kunne blive ved og ved og ved.
P1060151 P1060390

Vi har set og oplevet rigtigt meget, ganske som vi plejer, men forskellen er bare, at vi kun har set en brøkdel af øen, selvom vi har kørt hele vejen rundt om den, på kryds og tværs, gennem et utal af de omkring 200 tunneller, der findes på øen og gået over 104.000 skridt på en uge.
Endnu en tur til Madeira, kan godt rykke op på listen foran steder vi aldrig har set, men så skal det være et par måneder senere på året, hvor mange flere blomster og træer står i fuld flor, som nu her i maj måned. 

12 kommentarer:

 1. Atter tak for turen. Det ser ud til at gentagelsesferie kommer mere og mere på programmet, og det er der nu ingen grund til at være ked af. Vi kan jo alligevel ikke nå at se så meget af alle de muligheder der er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme. Gentagelsesferier betyder jo ikke nødvendigvis det samme hotel og de samme oplevelser. Næh vi må vælger efter tid, pengepung og udfoldelsesmuligheder, kræfter og de ønsker vi synes vægter højest i livet.

   Slet
 2. Tak for de skønne beretninger. Der er også noget fordybende i at rejse tilbage til et sted, man har været før. Man ser ofte andre ting, som man ikke lagde mærke til første gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme. Faktisk har vi, når vi taler sydpå, kun boet en eneste gang i samme by to gange, men på forskellige hoteller. Første gang var vi så imponeret over ALT. Et par år senere var det ikke samme aha oplevelse. En første gangs succesoplevelse kan ikke gentages, hvis man spørger mig.

   Slet
 3. En af vores bedste, ja måske den bedste ferie har været Madeira og vi vil også gerne vende tilbage på et tidspunkt, men det bliver ikke før, jeg bliver noget mere mobil, for der skal gås meget og det går, som du også tidligere har skrevet, op og ned på Madeira :)
  Jeg bliver helt salig, når jeg ser dine billeder :)
  Har I boet ude ved Lidoen ved den store rundkørsel ?
  Jeg synes, billedet ligner det sted, hvor vi boede, vi boede på et hotel, som var beklædt med kakler - jeg tror, det hedder Gorgulho, det lå på et hjørne på vej ned til havet, i en stor rundkørsel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den bedste ferie har jeg meget svært ved at nævne for vores eget vedkommende. Vi har haft utroligt mange af slagsen. Det kræver en del af bentøjet at gå rundt på Madeira.
   Nej ikke ved rundkørslen, men rimelig tæt på. Hvis du googler jeres hotel, så boede vi på Estrada Monumental = gadenavnet, på et lille privatejet lejlighedshotel, Vitoria, som ingen kan finde, heller ikke den lokale læge. Vitoria ligger lige ved den lille trekant og ved siden af en stor parkeringskælder og Avis biludlejning.

   Slet
  2. Jeg har en ide om, at det hotel, som er på dit billede er på den anden side af rundkørslen, er det, som vi boede på - men der kan jo være mange andre, der ligner :)

   Slet
  3. Som du selv siger, er der jo mange rundkørsler. Billedet er taget fra vores altan ind mod Funchal by og der er vist mindst et par km til nærmeste rundkørsel. Selvom dette ligner ER det er ikke en rundkørsel. Vi skulle flere km ud at vende i bilen, da gaden i dag er ensrettet. Ved at bruge google strretview, har vi fundet ud af at det har været en rundkørsel. Ingen tvivl om at vi har boet som næsten naboer :)

   Slet
 4. Det er pragtfuldt at ha' nogle gode rejseoplevelser at tænke tilbage på. Og når man "skriver dagbog," som du har gjort i dette tilfælde, er det dejligt at kunne gå tilbage og genopfriske hukommelsen med detaljer. Det har været en fornøjelse at følge jeres tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det bestemt, og dem har vi heldigvis en hel del af. Jeg har altid, med nogle få undtagelser, skrevet dagbog, når vi har været på ferie. Alligevel dukker der mange spørgsmål op, oftest allerede dagen efter, fordi man får fyldt så mange nye indtryk ind i hovedet, at man ikke kan huske det ene fra det andet.
   Dejligt at vide at der er andre end mig selv, der kan glædes over disse ferieioplevelser :-)

   Slet
 5. Som de andre skriver, har det været hyggeligt at være med jer på ferie.
  Vi vil helst heller ikke det samme sted hen flere gange - der er så meget, man ikke når at se, men man kan da prøve at nå så meget som muligt ...
  Men undtagelser er der jo altid. Det er fx Norge for vores vedkommende. Og England, selvfølgelig, men det gælder ikke helt, vel? Ikke når barnet bor derovre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, vi generelt får set så meget, at det bare vil være gentagelser, hvis der skulle være et lille hjørne, vi ikke har været i, men nu sværmer vi jo også mest for de små steder. Under alle omstændigheder danner man sig hurtigt et indtryk af landet, uanset hvor stort det er.
   Nej England tæller ikke i den forbindelse ;-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)