onsdag den 17. december 2014

Privathospitalet Hamlet - afsted det gik

I fredags nåede vi endelig, langt om længe, datoen for Allans tid hos en læge, for blot at få en henvisning til en ultralydscanning et eller andet sted. Vi tilhører Nykøbing F. sygehus, som har lange ventetider. Stor var overraskelsen da Allan mandag formiddag fik en opringning fra Hamlet, om at de havde fået en henvisning, og at de havde en tid allerede samme dag, hvis han altså kunne komme. Det kom jo lidt an på tidspunktet, for vi har trods alt et par timers kørsel derind. Den ledige tid var kl. 17, så han takkede ja og kontaktede mig, så jeg havde en mulighed for at tage med. P1040592a
Allan blev scannet fra bryst til lår. Nyrer, lever, urinveje, galdeveje osv. viste sig heldigvis at være helt normale. Der var heller ikke noget nyt brok at se. Så hvorfor han har, eller har haft så ondt, nu er det mere ømt end deciderede smerter, kunne lægen ikke give svar på.
P1040593Sådan kan det gå, at noget akut pludselig kommer foran det, vi egentlig mente, var en god ide at få tjekket op på. Så den store lægeundersøgelse, som han for længe siden har bestilt tid til, skal han først til på mandag. Vi tror begge, at han atter en gang skal sendes til en neurolog, og så forventer jeg, at han får lidt at vide om de blodprøver, der ikke ligger inden for normen.  P1040595

Jeg selv har raget mig en seneskedehindebetændelse til. Ikke lægedokumenteret, men jeg har prøvet det før, for 20-30 år siden, så jeg kender symptomerne. Jeg har selvfølgelig allerede iværksat nogle foranstaltninger, så det forhåbentlig ikke bliver så slemt som sidst, hvor jeg ikke kunne vride en klud i lange tider. Allan har været ude at købe et neoprenbind til mig, som jeg har på, når jeg er på arbejde. Det støtter min tommelfinger bedre, men ikke så godt oppe i håndleddet. Dette noget mere gammeldags elastikbind er både mere behageligt at have på og støtter og varmer bedre. Huden kan ånde og jeg kan også sove med det på. Mit strikketøj er sendt på juleferie og julekortene bliver ikke hjemmelavede i år. Jeg har  fundet nogle gamle købekort i min kortskuffe. Fint at få udryddet dem, mens jeg stadig har nogle få på listen, der skal have julekort. 5 stk. er det reduceret til i år. Det er trods alt til at overskue, selvom det mere er lange julebreve end en kort hilsen på et julekort. Der bliver skrevet et kort hver aften, og nu mangler jeg kun et. Sørme om ikke jeg også har fået hentet nisserne ned fra loftet. Nu skal jeg bare have hevet dem op af kassen. De springer næppe på plads helt af sig selv.

13 kommentarer:

 1. Ja, det var da både godt og skidt, at "autoriteterne" ikke kan se noget, der er galt. Uvisheden er noget af det værste. Og det er da træls at gå og have ondt uden at kunne få noget gjort ved det - eller selv gøre noget ved det. Du kender åbenbart rutinen, så du må have held og lykke med, at betændelsen går over, før julen kommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uvished er ikke rart, når man ved det kan være noget der skal tages hånd om med det samme. Tak, ja, der er ikke meget andet at gøre end at holde hånden i ro, så meget det nu er muligt, og ikke udsætte den for unødige belastninger.

   Slet
 2. Så langt så godt. Det var da dejligt, at der ikke sad et eller andet virkelig ondsindet i Allans midterregion :-) Lidt mystisk er det jo så, at han har haft så mange smerter, men det er da (også) godt, at de er i aftagende. Surt for dig til gengæld med et ømt håndled. Så nu tager du den bare med ro - hæhæ, som om det overhovedet ville kunne lade sig gøre for dig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt dejligt at have fået det på plads. Mystisk er det. Lægen mente at ømheden ville forsvinde med tiden. Det er set før, sagde han. Noget tyder rigtigt meget på han har ret.
   Det er allermest min tommelfinger der skaber problemerne. Jeg prøver at bruge venstre hånd lidt mere, og spare den højre, men det går knapt så stærkt og Nogle ting duer slet ikke, andre får Allan lov at klare.

   Slet
 3. Tja... så vidt så godt... dejligt det ikke ver noget på scanningerne... Håber I får en afklaring i næste omgang....
  ØV ØV ØV sådan sen seneskinnehindebindeetellerandet et bare træls. Gør ondt og tager lang tid. Prøv lige, om du kan passe lidt på dig selv, ikk'?
  Husk at nyde, det du når... én nisse kan hygge rigtigt meget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig. Vi skal nok ikke forvente svar på andet end blodprøverne. Der skal vist mere undersøgelse til, men vi får se.
   Jo, jo :-) Nisserne kan sættes op med venstre hånd, og 2 kom frem i lyset i aftes. Nu sidder de og gynger i hver deres gyngestol :-)

   Slet
 4. Tja... Vi ved det ikke. Jeg tænker nogle sener eller muskler, uden at vi ved hvad det er kommet af. Han har jo været udsat for noget han ikke plejer.
  Det kan blive noget forfærdeligt langvarrigt noget, men det kommer helt af sig selv at passe på.

  SvarSlet
 5. Åh, jeg håber det går. Jeg er også blevet scannet og med de nyeste scannere var det forbløffende mange ting, der blev afsløret, heldigvis småting for mit vedkommende.

  Jeg håber at I finder en måde hvor smerterne bliver kureret!

  Angående armen eller tommelfinger og seneskedehindebetændelse, så var jeg i sin tid lidt afvisende overfor stræk og gymnastik. Jeg har hørt at nogle former for pilates, som hjælper på muskelsmerter og bevægesmerter, og andre varianter, som er for anstrengende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror vi på det gør. Godt det kun var småting, man fandt hos dig.
   Han lider ikke af smerter nu, kun lidt ømhed, så det går nok som de siger, at det forsvinder af sig selv igen.
   Jeg laver også nogle øvelser, når jeg lige husker det. Det er ikke altid nemt at få lavet nye GODE vaner.

   Slet
 6. God bedring til jer begge. Som vi plejer at sige, når scanninger helt normale, men symptomerne stadig er der: nu ved vi at der ikke er noget ondsindet på færde, og det er det vigtigste, så håber vi symptomerne svinder af sig selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det var også det vigtigste at få vished for det, og vi tror på det de siger, indtil det modsatte er bevist.

   Slet
 7. Det var hurtig udrykning - og godt der ikke var problemer. Pas nu godt på dig selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det, og det var rart. Det skal jeg nok.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)