søndag den 1. december 2013

1. søndag i advent mellem vilde dyr

PR1140083 Det er ikke julemarkeder det skorter på i denne tid. Da jeg læste en lille notits i en af de lokale aviser, om at Knuthenborg i år slog dørene op til et julemarked med gratis udflugt i dyreparken, var der ingen tvivl om, at det var der, vi skulle hen i år. Der var ikke meget information at hente nogen steder om arrangementet, men vi regnede med at det ville trække fuldt hus, så vi kørte hjemmefra i god tid og portene var allerede åbne, så vi kørte ind og så lidt på park og dyr. P1130967
Folk strømmede til, så det var vist bedst at begive sig op til boderne til de åbnede, hvis vi skulle have en chance for at komme til at se noget eller bare komme fremad. P1130977


Markedet var ikke voldsomt stort, men det blev hurtigt pakket med mennesker. Som på alle markeder, var der kreative hænder, der havde lavet en masse forskellige ting. Der var spiselige og drikkelige produkter og gaveideer. Hvis I er til sælskind, syntes jeg lige I skal tage et kig på denne hjemmeside. Hun laver så mange smukke ting. Selvom hun bor i hovedstadsområdet, er det altså på markederne hernede, hun sælger sine varer, fortalte hun. Flot håndarbejde som hun udelukkende laver i sin fritid, som hun, som så mange andre, har alt for lidt af med et fuldtidsjob og weekendarbejde. P1130982
Efter at have været markedet igennem, smagt lidt på æbler, og blive inspireret med gode idéer af kreative påfund til både det ene og det andet og hilst på og talt med flere kendte mennesker, satte vi os atter i bilen, for at tage den helt store rundtur i parken, for at se lidt af de dyr der endnu ikke var lukket ind for vinteren. Vi skulle jo ikke være hjemme før kl. 16.
Vi syntes der var overraskende mange dyr at se. Avisen havde i hvert fald ikke lovet for meget, kan vi konstatere. Der var rigtig mange dyr ude. Her er bare et lille udvalg af dem vi så. Det var også dem vi brugte mest tid på at fornøje os med
P1130998 P1140011
Imponerende store, sjove og anderledes dyr med en ret stor underholdningsværdi. Tigrene var i legehumør. Det samme var aberne, som de vist altid er, nogle var også i krigshumør.
P1140042 P1140054
Slottet får I da også lige et glimt af, selvom det har set bedre dage. I øjeblikket er deet pakket ind i stillads. Den helt store renovation er i gang. De er bl.a. ved at lægge nyt tag på. Knuthenborg
P1140009
Det flotteste omkring den bolig, lige p.t. er vist de to lamper foran indkørslen.
P1140091
Vi nåede hjem til en tår eftermiddagskaffe, inden vi igen begav os ud i blæst og kulde, på en lille spadseretur, for at støtte op om et meget lokalt arrangement, som den store grundejerforening står for. Årets juletræstænding, med julemusik, en lille tale, og uddeling af gløgg, slik og kage, som vores brugsuddeler sponsorerer. Der er varm cacaomælk til alle børnene. Dette er virkelig et arrangement, der kan samle byens borgere. Der dukker rigtigt mange op, som vi aldrig har set før, og byen er bestemt ikke særlig stor. Sådan forsvandt den søndag. Det var dejligt ikke at skulle tænke på aftensmad. Vi skulle blot varme resterne fra i går. Jeg vil fortsætte resten af dagen i samme stil, med absolut intet at få fra hånden ud over de pinde, der glider gennem strikketøjet, mens adventslyset tændes og vi nyder et glas alkoholfri kirsebærgløgg, som vi købte på julmarkedet sidste år. Gløggen skal drikkes inden marts 2014, så det er vist passende at få den ryddet af vejen i aften.  

24 kommentarer:

 1. Et lidt anderledes julemarked, det gad jeg godt at besøge, nok mest for dyrenes skyld. Fortsat god 1. søndag i advent-aften til jer. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget anderledes, og jeg vil gerne tilstå at det var dyrene og parken der trak gevaldigt. Tak i lige måde, den time der er tilbage af den :-)

   Slet
 2. Det er sandelig længe siden jeg har været på Knuthenborg, men det ser jo ud til at det var umagen i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også ganske mange år siden, vi har været inde bag portene og hilst på dyrene. Jeg husker det tydeligt, fordi jeg, og alt andet tyedende, der hjalp til ved Lensgrevens kobberbryllup, fik hvert et årskort som bonus og tak for hjælpen. Desværre fik vi ikke udnyttet det ret godt.

   Slet
 3. Det julemarked ville jeg sørme også ha besøgt, hvis jeg havde vidst det var der, og hvis ikke jeg stadig har en masse kasser der skal pakkes ud.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var rigtig mange biler der benyttede sig af den chance i dag.
   Der er noget du har misforstået Inge, i denne tid pakker man kasser ind og ikke ud ;-)

   Slet
 4. Tænk, jeg har faktisk aldrig været på et julemarked! Det er en af ulemperne ved at bo i storbyen og ikke at have bil; man/jeg kommer aldrig ud til den slags events, men det ser bare så hyggeligt ud.

  Det overrasker mig, at tigrene ikke er i vinterhi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror det er fordi, du ikke har prioriteret det. Du som bor et sted, hvor der er adgang til offentlige transportmidler, kan sagtens blive bragt lige til døren, endda helt ned til Nyk. F. ;-) I din lokale avis, kan man også læse at der har været julemarked i byen de sidste par weekender ;-)
   Det overraskede også os. Jeg tror de selv kan vælge om de vil være ude eller inde - endnu. Det var der tydeligvis andre dyr der kunne.

   Slet
 5. Julemarked med eksotiske dyr - det lyder faktisk osse som noget jeg kunne have fundet på at køre efter. (må indrømme at jeg aldrig har været i Knuthenborg).

  Lyder som en hyggelig 1. søndag i advent.. lige efter bogen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Folk valfarter ellers dertil, men du er trods alt ikke den eneste, der aldrig har været der :-)
   Det var en hyggelig søndag :-)

   Slet
 6. Jeg var slet ikke klar over, at de slog portene op der. Det lyder rigtig godt. Det er efterhånden mange år siden, vi var der sidst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det var heller ikke slået stort op. Selv på deres egen hjemmeside, var der ikke yderligere informationer at hente. Det var vist klogt gjort, med den størrelse det trods alt havde, i forhold til de besøgende.
   I mine øjne er besøget i dyreparken nok sjovest i samvær med et par unger :-) men vi nød alligevel dyrene, iveren og bemærkningerne fra de glade børn vi så.

   Slet
 7. Lyder som et besøg værd ;O), hvis man ikke lige boede så langt væk. Det er hyggeligt, når byens træ tændes og mange møder op til det. Det er også en god tradition her i vores by. Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. I har jo også dyreparker derovre, og juleboder finder alle vegne. Det er hyggeligt, og måske endnu mere herude på landet, hvor der er langt til byerne, hvor butikkerne findes. Ildsjæle igen :-)

   Slet
 8. Det er altid hyggeligt, at gå på julemarked :-). Jeg har været i Tivoli i København i denne weekend, så flot pynter i hele byen :-)
  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Tivoli er også noget helt, helt specielt. Vi har været der til jul en enkelt gang for nogle år siden. Det ER en oplevelse. Ulempen er bare, at man ikke kan komme frem for mennesker, men man kan jo ikke få det hele :-)

   Slet
 9. Sjov kombination, men hvorfor ikke, og de vilde dyr er jo tit lidt vildere (hø høh), når det ikke er særlig varmt. Jeg har ikke været på julemarked endnu i år, men mon ikke der skulle kunne blive plads til et i den kommende weekend. Det bliver dog nok uden vilde dyr ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan måske også sige, at de knapt er så vilde, som i den rigtige natur. De er trods alt vant til at se mennesker og biler i stor stil, som de ikke reagerer på.
   I har vist også haft andet og vigtigere ting, der skal/skulle være plads til. Vilde mennesker kan også være oplevelse nok i den retning ;-)

   Slet
 10. Jeg ville også have sluppet hvad jeg havde i hænderne, hvis jeg havde fået nys om det :-) Jeg kan sagtens forestille mig, at dyrene er langt mere aktive end om sommeren, hvor det ikke er særlig svært at holde varmen uden at bevæge sig - især med pels på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke registreret nogen forskel på dyrenes aktivitet, måske lige bortset fra løverne, som vi var umådelig heldige at nå frem til mens de legede. De der kom lidt senere til glasvæggen end os, nåede ikke at se det, og dårligt løverne heller. De var forsvundet fra vores synsfelt, bortset fra en der lå og dovnede et stykke inde mellem buskadsen. Vi havde dem helt tæt på alle 3

   Slet
 11. Giraffer og tigre, uha! Det er ikke lige noget jeg føler mig tryg ved. Men det er jo morsomt at tænke på at en Giraf har 7 halshvirvler, der, hvor en gråspurv har 12!

  Det lyder som en god oplevelse - julemarked med kunsthåndværk fra mange kreative mennesker. Flotte billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tigrene var bag et tykt lag glas, men jeg husker godt dengang vi for mange år siden, da ungerne var små, kørte ind i tigerskoven, på tilladt vis selvfølgelig, der var det ikke med helt samme ro. Det er sjovt med de halsvirvler, det er ikke helt logisk ;-)
   Tak.

   Slet
 12. Det lyder til at have været en dag med mange gode oplevelser. Julemarked på Knuthenborg gad jeg også godt opleve. Jeg har mit første julemarked til gode her i 2013. Natur og kultur hånd i hånd er som regel godt. God onsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det man kunne finde på selve julemarkedet, kan man finde de fleste, både store og små steder, men dyrene og parken er lidt speciel. Natur og kultur er en god blanding. Du når det nok, hvis du vil, der er stadig mange af dem rundt omkring i det ganske land.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)