fredag den 26. august 2011

Squashkage og rodfrugter

Jeg har frygtelig mange squach i haven, og har lavet squachpickles, samt en masse ratatouille til fryseren. Jeg har foræret squach væk, og også revet nogle, som er lagt i fryseren, til brug senere. Kager som bl.a. denne er også bagt.
Denne portion passer til den store bradepande i ovnen, så det bliver en stor portion.P8217132

6 æg, 5 dl olie, 500 g sukker, 10 dl revet squash, 650 g mel, 2½ dl nøddekerner og 2½ dl solsikkekerner, ½ tsk bagepulver, 4 tsk natron, 2 tsk salt, 4 tsk vaniliesukker, 6 tsk kanel.
Æg og sukker piskes skummende, olie piskes i og squash røres i. Mel og resten af ingredienserne vendes i dejen.
Bages ca. 1 time ved 175 grader.

P8257156

Mark og jeg havde et projekt sammen i aftes, så han blev inviteret på mad, og jeg ved han gerne vil have sund mad. Jeg ville gerne have ryddet lidt ud i havens lager. Tilbehøret til kalvestegen blev bagte rodfrugter. 
Gulerødder, pastinakker, rødbeder, løg, squach og hokkaido, blev vendt i olie, og tilsat balsamico eddike og min hjemmelavede mælkebøttesirup. Mark var helt vild med det, men det vidste jeg han ville være. Det smagte også dejligt. Allan har lige spist rester, jeg er nemlig på vej ud ad døren, for at spise rigtigt god mad, sammen med kollegaer. Chefen giver, og jeg har som sædvanlig en trofast privatchauffør Allan. Jeg får nok ikke skrevet om oplevelserne før på søndag.
I må have en rigtig dejlig weekend, jer der læser med. 

8 kommentarer:

 1. ..og en rigtig dejlig weekend til dig også.. :-)

  SvarSlet
 2. Jeg tror snart, at jeg er den eneste som ikke kan lave ovnbagte rodfrugter... og det værste er, at alle siger det er så nemt! Nej det er ej! Når jeg forsøger, så bliver de bare tørre og kedelige.....Jeg synes altså at jeg er rimelig okay til at lave mad og derfor kan jeg ikke forstå det. ØV.......

  SvarSlet
 3. Jens... Mine første forsøg, var altså også meget kedelige i smagen :-) Har du prøvet at lægge dem i et ovnfast fad med låg! Da jeg gjorde det gik det fremad. Nu kan jeg godt lave dem uden låg.
  Jeg har bestemt også fået det indtryk, at du kan lave god mad :-)

  SvarSlet
 4. Sikke dejligt med en opskrift på squash kage jeg stod netop og skulle finde en. vi har også en del squash i haven og det er jo synd ikke at få dem brugt.Rigtig god weekend:-)

  SvarSlet
 5. Prikker.... Ja, det er synd, hvis tingene går til spilde.
  Tak :-) Du må have en dejlig søndag.

  SvarSlet
 6. Glæder mig til at prøve denne opskrift på Squachkagen. Har bagt flere forskellige gennem tiderne men synes ikke de har været specielt vellykkede. Rodfrugterne tilgengæld som er beskrevet ovenfor har jeg prøvet i mange år. De er altid vellykkede og velsmagende til stor glæde for hele familien båd til herdag og fest. Kom staniol på den sidste halvdel af bagningen, så tørrer de ikke ud.Kristina Sommer

  SvarSlet
 7. Kristina.... Det var en ny opskrift jeg afprøvede. Jeg har et par andre favoritter jeg plejer at bage også.
  Staniol til rodfrugter bruger jeg også somme tider, hvis de ser ud til at blive tørre, det er nemlig ikke altid de gør det :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)