tirsdag den 30. august 2011

Mandagstema - Sensommer

Der er så mange ting, jeg forbinder med sensommer. Det er nu aftenskolerne og idrætsforeningerne starter op med alle deres programmer for hele vinteren. I går startede vi vores 10. sæson indenfor dans. Al havens høst skal i hus, og helst også lidt af det fra den vilde natur.   Opgravning af kartofler 1984
For ca. 35 år siden, før vi fik børn, ville jeg på jagt efter bær i naturen. Jeg hentede mor og vi kørte uanmeldt til min mormor, som altid var glad for at blive hentet til diverse udflugter eller til vort hjem, hvor vi så sad og syede, strikkede, syltede eller lavede andre sysler. Da vi bankede på vinduet hos mormor, og spurgte om hun ville med på hybentur, hørte hun det som hyggetur. Så hun var fyr og flamme, for det var en rigtig trist møgvejrsdag, med regn og blæst i stride strømme. Mormor begyndte at finde de fine tøj frem, men først da hun fik at vide, at det var gummistøvler og regntøj hun skulle have på, gik det op for hende, at hun havde hørt forkert. Det ødelagde nu ikke noget. Tvætimod, så hyggede og grinede vi rigtig meget. Mormor sagde i sjov og det kalder I en hyggetur. Vi gik i silende regn og plukkede hyben, og siden er disse hybenture altid blevet kaldt hyggeture.
Mads og Arnes gæster 1980
Jeg har ikke noget billede af den “hyggetur”, men jeg har et andet af mormor, hvor vi var kørt på besøg. I mormors have gik min onkels gæs, som også blev slagtet i sensommeren. Mads var ca. 2½ år og han ville have oldemor med ud og se på Arnes gæster, som han mente sådan nogle måtte hedde i flertal.
Du kan se de andre bud på sensommer her.

14 kommentarer:

 1. Dejlige sensommer minder du fortæller om.. :-)

  SvarSlet
 2. Hyben og sensommer er synonymer :-)
  Og jeg æælsker hybenmarmelade...

  SvarSlet
 3. Inge... Ja nostalgiske minder for mig :-)

  SvarSlet
 4. Ellen... Nemlig, og det samme gør jeg :-) Brombær er også en af mine favoritter :-)

  SvarSlet
 5. dejlige minder om hyggeture...;)

  SvarSlet
 6. Så vakre, gode minner om sensommeren.

  SvarSlet
 7. Koselig innlegg med fine bilder! Sjov med egne kartoffler i haven:o)

  SvarSlet
 8. Annemarie.... Nemlig :-)

  Sigrid..... Ja, minder er dejlige :-)

  Helene..... Billeder er ikke bedste kvalitet, men minderne er der. I år har vi spist alle kartoflerne :-)

  SvarSlet
 9. Hvor lyder det hyggeligt det du fortæller:-)vi har selv lige været på hyggetur med bærplukning og det var alletiders. Dejligt at i går til dans, vi går til Linedance og starter op igen på mandag. Efteråret har jo også sine hyggelige sider:-)god onsdag aften:-)

  SvarSlet
 10. Prikker.... Det var også hyggeligt :-) og jeg har allerede kommenteret på dit indlæg. Der er heldigvis mange gode ting at tage sig til hele året.
  God aften til dig også :-)

  SvarSlet
 11. Sprogforvekslinger øges med alderen og den manglende hørelse, det lyder til at i rigtigt har hygget jer Pia, en fin tradition.
  I kærlige tanker, god Onsdag aften.

  SvarSlet
 12. Jeg har lige læst begge indlæg - også det gamle. Hvor er det fantastisk at I går til dans. Jeg er nemlig overbevist om, at mange forhold ville klare sig meget bedre, hvis man havde en fælleshobby - ellers kan et parforhold hurtigt drukne i praktiske opgaver og daglige gøremål.

  SvarSlet
 13. Michael.... Det er rigtigt, men hvem tænker også på hybentur i sådan et møgvejr :-)
  God aften til dig også.

  SvarSlet
 14. Jens.... Jeg kan ikke være mere enig :-) Der skal være plads til noget fælles. Derfor kan man jo godt have andre interesser, som man har helt for sig selv :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)