mandag den 8. august 2011

I pløre og ælte

Hvor er der bare sket meget med naturen i min ferie. For 14 dage siden kunne jeg, fra cykelsadlen, let se ud over majsmarken til vandet. Det er slut. Majsen er vokset til dobbelt størrelse. Jeg mangler et før billede, så I må nøjes med et fra i dag.
P8086983Godt jeg ikke bor i Gedser, for alene natten til søndag faldt der 75 mm vand. Vi kunne heldigvis nøjes med lidt mindre på vores kanter, selvom vi også har fået rigeligt. Som nogen måske har erfaret, så har jeg lige holdt 14 dages ferie, så det var lidt siden jeg havde cyklet turen, Jeg ved, det ikke er nemt at komme igennem skoven, på cykel, efter så meget regn. Jeg tager gerne chancen, hellere vælte og få et mudderbad end cykle på den noget hurtigere, men også meget kedeligere landevej. Solen skinnede og det var dejligt varmt i morges, så jeg gjorde som jeg plejede, tog skovruten.
P8086990 P8086986 P8086987
Det første stykke vej til skoven, så pænt tørt ud, men inde i skoven skøjtede jeg selvfølgelig rundt, og håbede bare at jeg kunne blive på cyklen. Det lykkedes. Lige inden fyraften blæste det op, så jorden fløjt rundt om kontoret. Jeg måtte lukke døre og vinduer, og tænkte, jeg ville få en flyvetur hjem, eller i en flyvetur i den i stik modsatte retning. Det varede heldigvis kun ganske kort, den virvelvind, men så skal jeg ellers love for det begyndte at regne. Jeg trak i regntøjet, og begav mig hjemad gennem skoven igen, vel vidende at det ikke var blevet lettere at cykle der, men nu var jeg jo klædt på til det. Ja, kære læsere, jeg må desværre skuffe jer, der var ikke nogen til at tage billeder, jeg var alene på skovstien, og havde travlt med at klamre mig til styret, som jeg holdt så fast i, at fingre og knoer var helt hvide. Jeg klarede skærene. Man har vel lært en smule efter 23 år på samme cykelrute. Jeg kom hjem drivende våd, mest i hår og sko. Og regnen vælter igen ned i stride strømme.
Stæreflok
I lørdags havde vi besøg af stære i massevis. De invaderede vores græsplænde flere gange, men forsvandt selvfølgelig, så snart vi bevægede os. Sikke et sus, når de lettede i flok.
Det lykkedes mig at få et par billeder gennem køkkenvinduet under madlavningen.
Klik evt. billedet større

8 kommentarer:

 1. Har du fått besök av så många fåglar? Det var väl roligt. Ha en fin dag !

  SvarSlet
 2. hehe, jeg ville nu godt have set dig cykle i alt det mudder..;-D Hav en god dag..

  SvarSlet
 3. Hold da op en gang pløre du har været ude i! Det er da også utroligt så meget vand der bliver ved med at komme. . .vi var også ude og gå tur i skoven i lørdags, flere steder var skovstierne næsten skyllet væk, det var en våd fornøjelse;-)

  SvarSlet
 4. Janne... Der var mange flere fugle, men jeg fik ikke dem alle med :-)
  God aften til dig.

  SvarSlet
 5. Annemarie.... Det ville jeg også gerne selv have set :-) I mine små sko var det endnu mere glat, da jeg prøvede at gå, så jeg valgte jernhesten igen :-)

  SvarSlet
 6. Jeg tror også, at jeg vil kaste mig over svampedyrkning, for med alt det vand passer græsplænen vist fint til det... ;-)

  Hvor hyggeligt med stære på besøg - de er så hyggelige og sjove at se på...

  SvarSlet
 7. Prikker.... Ja det er utroligt, at det kan blive ved. Nu må undergrunden være fyldt op, så vi ikke skal høre mere om vandmangel der. Efter sådan en skovtur som jeres, er det dejligt at få tørt tøj på :-)

  SvarSlet
 8. Mia... Vi har svampe i græsplænen, men jeg ved ikke om de kan spises :-)
  Stære, eller fugle i det hele tager, er dejlige at se på. Jeg tror der var 150-200 stære her, da der var flest.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)